maanantai 8. kesäkuuta 2015

Kesäpiha -15.

Viikko sitten maanantaina tuli vihdoin hankittua kesäkukat pihalle. Tosin eipä niitä olisi voinutkaan hankkia paljon aiemmin - hyvä jos vielä nytkään, sillä yöt ovat olleet ainakin täällä meillä todella kylmiä. Yhtenä aamuna sai laittaa vielä nahkahanskat käteensä töihin lähtiessään ja se on liikaa näin kesällä :( 
 
 
 
Viime kesän pihakukat hankimme Multasormesta, mutta tällä kertaa haimme kukat (A:n työkaverin suosittelemana) ihan paikalliselta puutarhalta. Onneksi otimme saamastamme vinkistä vaarin! Täälläpäin puutarhoja on enemmän kuin tarpeeksi, mutta siltikin pitää tietää vähän minne menee. Tämä tämänkertainen paikka oli kyllä aivan loistovalinta! Kukkia oli varmaan viidessä eri kasvihuoneessa ja meinasi iskeä valinnanvaikeus. Olin kuin lapsi karkkikaupassa :) Valittua tuli mm. orvokkeja, dahlioita sekä pelargonioita. Epäilin vähän, että hinnat voisivat olla korkeammat kuin esim. Multasormessa, mutta toisin kävi. Saimme kukat hankittua todella edullisesti! Ei siis lainkaan huono reissu! Kerrankin jotain hyötyä siitä, että asuu maalla. :D
 
 
 
 
 
Dahliat eivät kovin tykänneet viikonlopun myrskystä...
 
Kotimatkalla kävimme vielä Kodin Terrasta, josta emme onneksi kukkasia hankkineet - näyttivät meinaan nähneensä jo parhaimmat päivänsä. Sen sijaan tuli hankittua vielä pari uutta ruukkua lisää, mm. nuo katokseen sijoitetut kartionmalliset ruukut. 
 
 
 
 
Kivaa kun vihdoin päästään pikkuhiljaa ihan oikeasti laittamaan tätä pihaa. Viime kesä meni nimittäin enemmän tai vähemmän vanhaa pois repiessä ja raivatessa. En uskalla edes laskea kuinka monta kymmentä (!) kaatopaikkakeikkaa olemm tehneet vanhaa maata pois viedessämme. Mutta pikkuhiljaa tavoitetta kohti - tavoitteena olisi nimittäin siisti ja ennen kaikkea helppohoitoinen piha :)

2 kommenttia:

  1. Todella kauniin näköistä. Meillä ei oo juurikaan kukkia pihalla, mutta ollaan kasvihuoneessa kasvatettu mm. yrttejä, mansikoita ja joitain kasviksia, chiliä ym.. Pihalla taas kasvaa raparperi, karviaisia, karhunvatukoita ja muutama kirsikkapuu.

    VastaaPoista
  2. Ihania kukkia olette valinneet! Teidän piha on varmasti upeen näköinen tänäkin kesänä :) Kesä <3

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit, piristit päivääni! :)