lauantai 6. kesäkuuta 2015

60 vee.

Viime viikon lauantaina useimpien juhlistaessa valmistujaisia, juhlistettiin meidän perheessä isäni 60-vuotissyntymäpäivää. Olin alkutalvesta hieman miettinyt jonkinlaisten juhlien järjestämistä, mutta suunnitelmat sitten kariutuivat. Juhlien järjestämisessä on ihan älytön homma! Etenkin kun emme asu muun perheen kanssa samalla paikkakunnalla. Niinpä erittäin hyväksi vaihtoehdoksi muodostui illallinen ravintolassa oman perheen kesken. Tosin koitapa löytää kasvisruokailijalle sopiva illallisravintola, jossa listalla olisi mieluusti enemmän kuin yksi kasvisruokavaihtoehto. Jotenkin tuo ravintolan löytämisen haastavuus tuli mulle isona yllätyksenä, sillä nykypäivänä niin moni kuitenkin liputtaa kasvisruuan puolesta, vaikka ei itse ihan täysin kasvissyöjä olisikaan. Ja jos illallisravintolan listalla ainoana kasvisruokavaihtoehtona on porkkanaletut, niin jotenkin en ole ihan kovin vakuuttunut. Vai oliko mun kriteetit sitten jotenkin liian korkealla? :)


Lopulta oikea ravintola löytyi Eat.fi-sivustolta ja päädyin varaamaan pöydän Tomi Björckin Social Boulevardista, joka siis sijaitsee Helsingin keskustassa Bulevardilla. Ravintola keskittyy välimerellisiin makuihin (mm. Kreikka, Libanon, Tunisia ja Marokko). Näistä ruokakulttuureissahan löytyy hyvin paljon kasvisruokia ja niitä oli kiitettävästi myös menussa. Menu oli tehty niin, että siitä tilailtiin useampia annoksia kaikkien maisteltavaksi - tästä taitaa tulla myös ravintolan nimen "Social". Tämä menun idea sopi hyvin meille ja pöytä olikin koko ajan täynnä hyvää, kasvispainotteista ruokaa. Itse tulin maistaneeksi ensimmäisen kerran mm. hummusta ja jäin kyllä kerrasta koukkuun! Oli tosi hyvää! Kreikka-faneina valitsimme ruuan kanssa nautittavaksi Santorinilta tulevan valkoviinin - harmi vain, että unohtui ottaa nimi ylös, sen verran hyvää tuo kreikkalainen viini oli :) 


Lahjaksi isäni sai perheeltään ja sukulaisiltaan matkarahaa (upeita matkakuvia odotellessa...), shampanjaa sekä tuon minun hankkimani 60v.-ilmapallon. Tiedä sitten kuka tuosta pallosta oli eniten innoissaan, heh :) Oli kyllä kaiken kaikkiaan aivan ihana ilta oman perheen kanssa! 

2 kommenttia:

 1. Kuulostaa todella mukavalta juhlimistavalta. Tuntuu kyllä hieman omituiselta että kasvispainotteista on lopulta niin vähän tarjolla vaikka kasvisruokailu on mielestäni jo aika yleistä.

  Ihana tuo sun mekko ja nätti kesäinen tausta kuvassa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Reetta :) Mäkin ihan yllätyin kuinka haastavaa oli löytää kiva ruokapaikka mutta onneks lopulta löytyi :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit, piristit päivääni! :)