sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Uuteen tutustumista.

Toivottavasti teillä kaikilla oli oikein mukava ystävänpäivä! Mulla on mennyt tämä viikonloppu pitkälti urheillessa - on ollut pitkästä aikaa (ainakin täällä meillä) niin hyvät ulkoilukelit, että niistä on halunnut ottaa kaiken irti :)

Ystävänpäivää ei tullut sen kummemmin juhlittua, mutta Hanna pääsi yllättämään minut totaalisesti kesken työpäivän :) Sain häneltä nimittäin lahjakortin Yoogaia-palveluun eli tiedossa on mm. livejoogaa, syvävenyttelyä ja kahvakuulaa. Lahjakortti näihin tunteihin on voimassa kuukauden ajan ja aion ottaa siitä kaiken irti, kunhan sopiva aika tälle tulee :) Olen niin fiiliksissä tästä, sillä olen jo pidemmän aikaa halunnut kokeilla jotain uutta liikunnan saralla ja rentoutuminen tämän enemmän kuin hektisen arjen keskellä tulee todella tarpeeseen. Kiva päästä kokeilemaan voisiko esim. joogasta olla apua siihen rentoutumiseen ja ajatuksista irtautumiseen. Vielä en ole menettänyt yöunia töiden takia (minähän nukun näillä unenlahjoillani vaikka seisaaltaan...), mutta täytyy myöntää, että useamman kerran työasiat ovat olleet mielessä viimeisenä ennen nukahtamista. Silloin ei ole kauniita unia luvassa...Joten vielä iso kiitos sinulle Hanna! Kirjoittelen varmasti tännekin kokemuksistani!


Mun lenkkikaveri oli eilen kovin uninen illalla :)

Toinen mukava uusi juttu löytyy täältä blogistani! Sankofadesign-nettikaupan Tiina otti minuun yhteyttä ja kertoi afrikkalaisia sisustustuotteita myyvästä verkkokaupastaan! Etenkin kun tuotteet sattuvat olemaan peräisin Länsi-Afrikasta, innostuin todella :) Niinpä blogin oikeasta sivupalkista löytyy nyt linkki verkkokaupan sivuille ja täysin ilman minkäänlaisia sitoumuksia. Minusta on vain niin hienoa, että afrikkalaisia käsitöitä voi ostaa myös suomalaisesta nettikaupasta ja näin ollen tukea paikallista yrittäjyyttä, siis sekä Afrikassa että täällä kotimaassa. Yrittäjän lapsena sekä Afrikkaa nähneenä sitä tietää, ettei se yrittäminen ole todellakaan helppoa kummallakaan mantereella. Ja paikallisen yrittäjyyden tukeminen on juuri sellaista "hyväntekeväisyyttä" mitä haluan itse tukea, jos vain suinkin mahdollista. Toki kaikki hyväntekeväisyys on tärkeää, mutta henkilökohtaisesti koen, että yrittäjyys antaa kaikkein eniten. Siksi toivon, että gambialaiset ystäväni E & M saisivat vielä jonain päivänä perustettua sen oman ravintolan; tällöin he voisivat rakentaa jotain täysin omaa ja hankkia oman perheen eikä olla vain toisten orjina. Työntekijänä oleminen kun on valitettavan usein (ainakin Gambiassa) yhtä kuin orjuutta.

Kolmas uusi juttu liittyy omaan tulevaisuuteen. Mitään lopullisia päätöksiä en ole vielä tehnyt, mutta tässä viimeisen puolen vuoden aikana on alkanut tuntua siltä, että haluaisin taas opiskella :) Joo, luit aivan oikein! Eihän siitä ole vielä kahta vuottakaan kun valmistuin yliopistosta ja lähes vannoin ettei koskaan enää, ei ainakaan vuosiin. Mutta ehkä aika on kullannut muistot? Tai sitten ei, mutta haaveilemani koulutus toisi minulle aika hyvän turvan tulevaisuudelle ja olisi toki myös erittäin kaivattu lisä CV:hen. Minullahan on nimittäin tilanne se, että työskentelen tällä hetkellä alalla, johon minulla ei ole käytännössä minkäänlaista koulutusta. Toki ekonomia-opinnot hyödyttävät kaikessa, myös nykyisessä työssäni. Eihän se siis mikään salaisuus ole, että siirryin suoraan opiskelumaailmasta työskentelemään täysin sattumalta IT-alalle. En olisi ikinä uskonut, että näin kävisi, sillä nekin jotka minut tuntevat oikeassa elämässä, tietävät että en ole koskaan ollut liiemmin kiinnostunut tietokoneista tai mihinkään niihin liittyvästä. Ja tässä sitä sitten ollaan :) Elämä on kyllä niin uskomatonta. Mutta saa nähdä kuinka käy noiden haaveilemieni opintojen; sen verran olen ottanut selvää, että ammattikorkeakoulusta löytyy hyvin vaihtoehtoja ja opinnot olisivat monimuoto-opintoja eli ne suoritetaan joustavasti työn ohessa. Kyseessä olisi siis ihan tutkinto eikä pelkkiä yksittäisiä kursseja. Jännää! 

Mihin uuteen te olette viime aikoina tutustuneet?

4 kommenttia:

 1. Jes, kiva että oli mieleinen ylläri! Kiva päästä kuulemaan mitä oot tykännyt :) Toi on niin parasta kehonhuoltoa ja rentoutumista, kun voi tehdä kotoa käsin omien aikataulujen mukaan ja niin että joku neuvoo ruudussa.

  Oho, vai että opiskelemaan! Hienoa, ehdottomasti kannattaa jos vähänkin kiinnostaa! Mihin ajattelit hakea? :) Jatkaisitko kuitenkin samalla kokopäivätöissä vai miten se käytännössä menisi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo oon kyllä niin intona tuosta lahjakortista :) Joo opiskelut ovat kovasti pyörineet mielessä, mutta pitäisi saada ensin tuo työpuoli reilaan. Ammattikorkeakoulua mietin ja tätä IT-alaa. Olisin tosiaan kokopäivätöissä ja illat ja viikonloput sitten opiskellessa. Pitäis vaan selvittää että kuinka monta tuntia tuo veisi viikosta :)

   Poista
 2. Huhuu, ollaanko täällä vielä? ;) Ajattelin kokeilla kepillä jäätä ja heitin sulle haasteen oman blogini puolella, joskos innostuisit vastailemaan siihen kun palailet bloggailemaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jei täällä ollaan :) käynpä kurkkaamassa haasteen, kiitos! :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit, piristit päivääni! :)