sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Jos tekee ihan liikaa töitä...

Niin eikö silloin saa ostaa itselleen ihan liian kalliit uudet kengät? Saa - ainakin tämän naisen logiikalla :) 
 
Ostin edelliset nahkasaappaani yliopistoaikoinani, olisiko ollut noin nelisen vuotta sitten. Mustat Espritin saappaat olivat täysin heräteostos (luennot keskustassa olivat aina vaarallisia, onneksi suurin osa olikin siis Viikissä..), mutta tarpeellinen sellainen. Olisivatkohan nuo saappaat maksaneet silloin hieman vajaat sata euroa ja se oli opiskelijalle paljon se. Kuukausi taisi mennä taas pelkästään makaroonilla. No onneksi ostin nuo saappaat, sillä ne olivat aivan täydelliset jalkaani ja ovat kestäneet käyttöä todella hyvin ihan näihin päiviin saakka. Joskaan ihan hirveästi ne eivät tykänneet siitä, että eräänä syksynä tipahdin jäihin ja kengät kastuivat aivan täysin. Onneksi anoppikokelas sai aika hyvin pelastettua saappaani. 
 
 
Nyt tuli kuitenkin tarve (vai halu?) hankkia uudet saappaat vanhojen rinnalle. Ajattelin, että nyt tammikuun alennusmyynneistä löytäisin helposti sopivat. Niinhän sitä luulisi. Kävin kiertämässä mm. kaikki Ideaparkin kenkiä myyvät liikkeet ja taisin sovittaa peräti kaksia eri kenkiä. Minkäs teet kun mielessä on kuva juuri täydellisista saappaista... :)
 
 
 
Niinpä turvauduin nettishoppailuun, joka on ainakin minut pelastanut niin monesti kaupassa ravaamiselta. Näet laajan valikoiman samantien kotisohvalta, näet heti onko kokoasi vielä jäljellä ja pystyt helposti karsimaan laajaa valikoimaa erilaisilla hakuehdoilla. Omiin hakuehtoihini kuului kengänkooni lisäksi mm. väri (musta tai ruskea), materiaali (nahka) ja koron piti olla alle 3 cm. Selaimen välilehtiin kertyi aika monta eri vaihtoehtoa, mutta todella monet karsiutuivat pois, koska pohjat olivat jotain ihan käsittämättömiä. En voi ymmärtää miksei talvikengissä voi olla kunnollisia pohjia? Pahimmillaan pohjat ovat muovia eikä niissä ole mitään kuviointia. Ehkä olen sitten jo täysin mummoutunut, mutta en minä moisilla pysyisi pystyssä täällä maaseudulla. Niinpä valitsemissani saappaissa on kunnon kumipohjat kuvioinnilla. 
 
 
Uusiksi saappaiksi valikoitui Marc O' Polon _aivan liian kalliit_, mutta sitäkin ihanammat dark brown saappaat. Tilasin saappaat Zalandolta ja sain ne sovitukseen perjantaina. Eipä tarvinnut miettiä palautusta, sen verran hyvät saappaat ovat jalassa ja ennen kaikkea juuri sellaiset mitä etsinkin. Onneksi luin sivuilta, että koko on normaalia kokomerkintää pienempi ja osasin valita normaalikokoani hieman suuremman koon :) Voiko pieni ihminen olla näin innoissaan uusista saappaistaan?! Nyt vielä pitäisi käsitellä saappaat Wolyn Protector-suoja-aineella, jotta ne kestäisivät mahdollisimman pitkään hyvinä :)

Niin ja niitä töitä...niitä tehdään tässä kuussa aivan liikaa ja valitettavasti myöskin blogi päivittyy kovin hitaasti, intoa olisi kyllä vaikka muille jakaa. Ensi viikonloppuna olisi tarkoitus lähteä kaveriporukalla päivä Tukholmassa-risteilylle - en vain ole vielä ratkaissut, että miten ehdin Tampereelta neljäksi satamaan...

8 kommenttia:

 1. Kauniit saappaat :) Mä haluaisin kans jollekin minilomalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) Mä en päässyt minilomalle mutta täytyy koittaa joku toinen kerta!!

   Poista
 2. Tosi hienot ja tyylikkäät saappaat oot valinnut! Ja todellakin olet ne ansainnut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) Toivottavasti nuo nyt kestäisivät monta vuotta, ovat ainakin niin hyvät jalassa :)

   Poista
 3. Juuri näin, hyvät kun on perustelut, voi ostaa ☆
  Ihanat ovat saapaat ☆
  Mukavaa alkavaa viikkoa!
  -päivi-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh kiitos Päivi :) Mukavaa uutta viikkoa sinnekin!

   Poista
 4. Onpas hienot, vau! Talvisaappaissa laatu on niin tärkeä tekijä, että niistä jos mistä voi pulittaa vähän pidemmän pennin :) Mäkin investoin juuri vähän aikaa sitten uusiin nahkaisiin talvisaappaisiin, kun edellisistä hajosi vetoketju. Nämä uudet on Tamariksen ja ulkonäöllisesti aika lähellä noita sun saappaita, paitsi että ne on mustat. Sinänsä hyvä että uusien saappaiden osto tuli ajankohtaiseksi vasta nyt eikä joskus viime vuoden lopulla, koska sillon muistan katsoneeni ettei ollut vielä kovin hyviä alennuksia. Nämä olivat nyt -40% ja jäihän sitä maksettavaa silti, mutta kunnon talvisaappaat on aina hyvä sijoitus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Hanna :) Joo meillä on talvi kyllä niin pitkä ja kelit ovat mitä ovat, joten kenkien on todellakin oltavat hyvät. Kesällä ei ole ehkä sitten niin tarkkaa. Tamariksella on kyllä tosi hyviä kenkiä, mullakin on ollut jo useammat heidän kenkänsä. Teit varmasti hyvän löydön :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit, piristit päivääni! :)