tiistai 11. marraskuuta 2014

Vuosien jälkeen.

Viime viikolla liikunnat menivät niin sanotusti putkeen, säistä huolimatta. Joskus sitä on vaan energiaa eikä laiskotuta ;) Täytyy myöntää, että tällä hetkellä sekä mukavuudenhalu että laiskuus ovat pahimmat esteet ulkoilulle. Tiedän muutakin kivaa tekemistä kuin lähteä tuonne ulos tarpomaan pimeään ja tihkusateeseen. Onneksi on sentään tuo uskollinen nelijalkainen ystävä, muutoin taitaisivat ulkoliikunnat olla aika vähissä näin talviaikaan. 

Maanantaina oli lepopäivä, sillä olin sen verran väsyksissä viikonlopun työreissusta. Tiistaina puolestaan olin tunnin kuntosalilla ja kävin koiran kanssa 2,5 kilometrin lenkillä - juurikin siinä vesisateessa. 

Keskiviikko olikin sitten hieman erilainen päivä ja itse asiassa se syy, miksi halusin tämän postauksen kirjoittaa. Kävin nimittäin noin reilun kuuden vuoden tauon jälkeen ratsastamassa! Ette usko kuinka paljon mua jännittikään, mutta onneksi kaikki meni hyvin. Pysyin selässäkin, mikä oli lähtökohtaisesti tavoitteena. Kyseessä oli oikein mukava isokokoinen poni ja olin kyllä aivan fiiliksissä satulaan päästyäni. Harmi vain, että minulla ei enää ole teini-iässä käyttämiäni ratsastushousuja, joten jouduin ratsastamaan tavallisilla housuilla ja pari seuraavaa päivää teki kyllä istuminen aika tiukkaa, heh. Enpä taas muistanutkaan kuinka koville tuo harrastus voikaan ottaa. Kivasta ja ehdottoman positiivisesta kokemuksesta huolimatta, en ala ratsastaa tuolla kyseisellä ponilla, vaan etsinnät jatkuvat. Tässä asiaa hetken sulateltuani, taida päätyä kuitenkin siihen ratsastuskoulu vaihtoehtoon. Kai niitäkin pitää sitten vain lähteä katselemaan ja ihmettelemään - sen verran paljon löytyy tältäkin suunnalta valinnanvaraa...Jos joku teistä sattuu tietämään hyviä paikkoja Tampereen alueella tai viereisissä kunnissa (Kangasala/Lempäälä), niin saa vinkkailla :) Keskiviikkona tuli myös pyöräiltyä viitisen kilometriä tallille. 


Niin ikään pyöräilyä tuli harrastettua myös torstaina kun poljin lumipyryssä (!) 8 kilometriä kynsihuoltoon. Aika ajoin tuntui (hieman) hullun hommalta, mutta minkäs teet kun en enää omista autoa ja julkisia olen laiska käyttämään. Niiden kanssa kun saa pelleillä ihan tarpeeksi arkenakin töiden takia. Ainoat vaihtoehdot ovat sitten kävely ja pyöräily, mutta toisaalta saapa sitä hyötyliikuntaa ihan väkisinkin :)

Perjantaina vietin tosiaan vapaapäivää, mutta silloinkaan ei tullut ihan täysin laiskoteltua, vaan lumipyryn loputtua tein reilun tunnin ajan lumitöitä pihalla. Ei tarvii muuten kauaa sitä kolaa työnnellä kun alkaa hiki jo virrata, etenkin kun kyseessä oli suojalumi. Mutta sitä hyöytyliikuntaa saa siis vallan helposti myös omassa kotipihassa. 

Lauantaiaamusta lähdin sitten salille ja vedin siellä tehokkaan ja tuntuvan vajaan puolentoista tunnin treenin. Tykkään käydä etenkin viikonloppuaamuisin salilla, silloin siellä saa usein olla lähes yksinään :) Ja alkaapa aamu ainakin reippaasti! Iltapäivällä kävin koiran kanssa vielä tunnin kävelylenkillä. Sunnuntaina kävimme sitten yhdessä A:kanssa salilla tekemässä tunnin treenin. Yhteinen aika on ollut viime aikoina todella kortilla ja tuo salitreeni olikin viime viikolla ensimmäinen yhteinen hetki. Iltapäivällä kävin sitten taas Viton kanssa lenkillä :) 

Tämmöisiä liikunnallisesti monipuolisia viikkoja kun saisi lisää! Olisi tosiaan kiva käydä säännöllisen epäsäännöllisesti (esim. pari kertaa kuussa) ratsastamassa ja aina silloin tällöin pelaamassa esim. tennistä. Nämä lajit kun harjoittavat taas ihan eri kohtia kehossa kuin mitä esim. kuntosali ja lenkkeily. 

Mitä te harrastatte tai mitä haluaisitte harrastaa? 

4 kommenttia:

 1. Oi. Mä en oo koskaan ratsastanut mutta olis kyllä kiva kokeilla joskus :)

  VastaaPoista
 2. Kannattaa ehdottomasti :) Siinä ei keskity muuhun kuin itse ratsastamiseen ja on muuten myös pirun hyvää harjoitusta etenkin keskivartalolle :)

  VastaaPoista
 3. Salilla ja bodybalancessa tulee käytyä säännöllisesti. Samoin karvakamua lenkitän pari kertaa päivässä. Pienenä aina haaveilin ratsastuksesta, pitäisiköhän aloittaa nyt aikuisiällä?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti, suosittelin sitä Minnallekin :) Koskaan ei ole liian myöhäistä!

   Poista

Kiitos kun kommentoit, piristit päivääni! :)