torstai 13. marraskuuta 2014

VIP Lounge.

Pitkästä aikaa kotipostausta :)

Tällä kertaa esittelyssä meidän kodin kellari. Olen tainnut jo lukemattomia kertoja hehkuttaa, kuinka onnellinen olen siitä, että kellarikerros oli "valmis" tämän talon ostaessamme. Tila on hyödynnetty todella hyvin enkä osaisi kuvitella, että kellari olisi toisenlainen. Tällainen sen kuuluukin olla! Toki teimme ostopäätöksen kokonaisuuden perusteella, mutta kyllä tuolla kellarikerroksellakin oli aika painava osuus siinä. Monessa tämän ikäisessä talossa kellarikerros saattaa helposti olla täysin kylmänä varastona tai vastaavana. Mikäs siinä, jos kaipaa esim. runsaasti säilytystilaa, mutta meillä siitä ei ole puutetta mm. suuren vintin vuoksi.

Kuten kellarin ovessakin lukee, on kyseessä VIP Lounge (oli pakko hankkia tuo tarra oveen!) eli tutummin kotiteatteri sekä baari. Olin kyllä niin leuka lattiassa kun näin tämän tilan ensi kerran. Lisäksi välittäjä osasi kertoa, että tässä tilassa on aikoinaan, joskin hyvin kauan sitten, toiminut oikea baari. Ehkä juuri sen vuoksi kellariin on myöskin oma sisäänkäyntinsä etupihan puolelta. Sisäänkäynti on tosi kätevä, sillä siitä pääsee saunasta vilvoittelemaan ulos ja ulkona talon nurkan takaa löytyy paljutynnyri. Tämä kotiteatteri on täysin edellisten asukkaiden suunnittelema ja rakentama eli me emme ole tehneet tuolla vielä minkäänlaista remonttia ja tuskin tulemmekaan ihan heti tekemään, sillä siihen ei ole mitään tarvetta. Heti oven vierestä löytyy musta, nahkainen mekanismisohva, joka pääsi vihdoin oikeaan käyttötarkoitukseensa. Kyllä kelpaa katsella leffoja siinä. Leffojen katselua varten meiltä löytyy videotykki sekä valkokangas (olisko se jonkun 60 tuumaa?). 


Toiselta puolelta tilaa löytyy sitten baaritiski, joka on kyllä upea. Vielä olisi tarkoitus löytää sinne jotain kivoja koristeita, jotka korostaisivat tilan henkeä. Tällä hetkellä baaritiskin viereltä löytyy mustat, Askosta hankitut baarijakkarat (samat kuin mitä meillä on valkoisena keittiössä saarekkeen vierellä). Halusimme alas myös jääkaapin, jossa voi säilyttää sekä leffa- että saunajuomia. Perinteinen valkoinen jääkaappi ei tuntunut lainkaan sopivalta vaihtoehdolta tähän tilaan, mutta onneksi A keksi hankkia Coca-Cola-jääkaapin, joka sopii tilaan tosi hyvin. Baaritiskin takana olevalla seinällä on koristeellinen peili, joka oli pelastettu jostain. Kun katsoo peiliä sivuttain, niin siinä näkyy härän pää. Samalla seinällä on myös lasihylly, johon on kertynyt muutama pullo. Ihan hirveä vaihtuvuus noilla pulloilla ei kyllä ole, sillä suurin osa niistä on ollut meillä myös ensimmäisessä yhteisessä kodissamme. Ehkä pitäisi järjestää useammin bileitä, itselle kun tuo alkoholi ei niin hyvin maistu. Baaritiskin viereisellä seinällä on lähikaupasta löytynyt Jack Daniel's-aiheinen seinäkoriste sekä liitutaulu - NHL-ilta tulossa viikonloppuna...Itse baaritiskin on materialtaan Merbau-puuta, joka on erittäin kovaa ja kestävää. Myöskin baaritiskin takana oleva lattia on Merbau-parkettia. 


Tila on väritykseltään lähes musta ja ikkunoissa on vielä pimentävät rullaverhot, joten leffaa voi katsella pimeässä vaikka keskellä kesää. Lattiassa on kokolattiamatto, josta johtuen Vitolla on aikalailla täysi porttikielto tuonne. En nyt ehkä ole tuon kokolattiamaton suurin ystävä ja etenkin sen imurointi on aika hikistä puuhaa, mutta etenkin akustiikan kannalta tuo matto on hyvä juttu. Niin ikään jokaisessa seinässä on akustiikka-äänieristelevyt ja käytännössä tila on täysin äänieristetty. Siellä on yksi sun toinen nukkunut aika makeasti tietämättä muun maailman menosta mitään :) Ja kuten mainitsin, pojat tulevat viikonloppuna pelaamaan tuonne alakertaan pleikkaria, mutta eipä haittaa, sillä keskikerrokseen ja yläkertaan ei kuule lähes lainkaan ääniä tuolta kellarista. Huippujuttu tällaiselle rauhaa rakastavalle ihmisille, joka ei voi sietää "älämölöä", heh. Saapa pojat pelailla rauhassa vaikka koko yön...


Myös valaistus on tosi kivasti toteutettu tässä tilassa. Baaritiskin yläpuolelta löytyvät tietysti kohdevalaiset. Ulko-oven vierestä löytyy puolestaan kaksi "soihtua" ja valkokankaan sivuilla ja edessä on kohdevalot. Valoa siis riittää ja tunnelmavalaistus on helppo saada. Laitoinpa jatkoksi vielä jouluvalotkin :) 


Leffojen katselun lisäksi ollaan pidetty tähän mennessä parit bileet tuolla, toiset viime uutena vuotena ja toiset juhannuksena. Etenkin juhannuksena, kun sää oli mitä oli, niin tuo tila oli aivan omiaan ja vieraat tuntuivat viihtyvän hyvin. Lattialle saa helposti mahtumaan muutamankin patjan, jos vieraat haluavat jäädä yöksi. Tilojen puolesta meillä voisi varmaan yöpyä lähemmäs kymmenenkin ihmistä, patjoja vaan ei ole ihan tarpeeksi. Kotiteatteritilan lisäksi kellarista löytyy myös pannuhuone sekä perunakellari, jossa on oma luukkunsa josta heitellä perunat sisään :D Ei olla vielä kokeiltu...   

Valitettavasti kuvat eivät tee tälläkään kertaa oikeutta tilalle, mutta toivottavasti niistä sai edes jonkinlaisen käsityksen. 

Mitäs tykkäsitte meidän VIP Loungesta? :)

6 kommenttia:

 1. Vau, todella upea! Kyllä varmasti kelpaa pitää juhlia ja muutenkin vaan oleskella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Reetta :) Joo kyllä tuo tila on niin mieletön monessa suhteessa :)

   Poista
 2. Toi on kyllä niiiiiiiiiin upea paikka! Ollaan moneen kertaan kesän jälkeen muisteltu Joonaksen kanssa kuinka makea huone toi oli! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kiitti Hanna :) tuutte sitten joskus vielä sinne bileisiinkin kun saadaan taas jotkut järkättyä :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit, piristit päivääni! :)