keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Kahdeksan työherätystä jäljellä...vaikka ei näitä lasketa...

Nyt alkaa olla jännitys ja odotus sellaisissa sfääreissä, että keskittyminen kaikkeen muuhun elämiseen on vaikeaa. Muutenkin ollut viimeiset viikot jaksaminen ja keskittyminen kateissa tämän kaamoksen takia ja nyt vielä jännitys siihen päälle! Toisaalta nämä tuntemukset saavat minut sentään tekemään jotain - haluan hoitaa juoksevat asiat pois alta, nopeasti ennen matkaa. Mutta esim. se töihin tarttuminen aamuisin..oi voi...Ja minä kun olin pitkään sitä mieltä, ettei ihminen mitään lomaa tarvitse. Kyllä tarvitsee!

Ehkä olette siis enemmän tai vähemmän rivien välistä lukeneet, että meidän matka on toteutumassa. Tiiviisti on tilannetta seurailtu ja seurataan toki loppuun asti. Mutta kyllä tässä alkaa olla matkalaukku jo oven välissä. Majoituskin tuli varattua viime viikonloppuna kun äitini oli meillä kylässä. Selvää oli, että samaan hotelliin, jossa on nyt oltu jo kahdesti, emme enää mene. Vaikka itse hotelli onkin aivan loistava (etenkin henkilökunta!), niin haluan vaihtelua ja toisaalta en oikein pidä alueesta, jolla hotelli sijaitsee. Niinpä googlettelin aika paljon Gambiassa olevia guest houseja ja hostelleja. Valinnanvaraa oli vaikka kuinka paljon ja vielä kohtuuhintaankin. Olimme itse asiassa tekemässä jo varausta yhteen Bijilossa sijaitsevaan guest houseen, kun satuin löytämään varaussivustolta hotellin todella hyvään hintaan. Majoitumme siis kaksitoista yötä Palm Beach-hotellissa ja huoneen hintaan kuuluu myös aamainen, mikä on aina plussaa. Olisihan meillä tietysti se oma kokkikin, mutta ei häntäkään raaski joka aamu vaivata, vaikka hän tykkääkin laittaa aamiaista. Näin siis hyvä! Olen kyllä aika innoissani tuosta hotellista, sillä siitä pääsee hyvin seuraamaan niitä upeita auringonnousuja sekä -laskuja.


Muutoinkin matkavalmistelut alkavat olla ihan hyvällä mallilla. Olemme ostaneet lähes kaikki tuliaisetkin jo ja onhan niitä taas aika kasa, heh :) Sain ihanalta työkaveriltani lahjoituksena ison kassillisen lastenvaatteita, jotka pitäisi saada jotenkin mukaan. Lisäksi ajattelin viedä paikan päältä ostamani läppärin sinne takaisin. Pojat voivat hyödyntää sitä sitten vaikka opinnoissaan. Lisäksi viemme mm. kahvia, purkkaa, chilipähkinöitä (mikä hitti siellä!), puhelimen, muistitikun, t-paitoja, leluja, pyyhkeitä ja hygieniatarvikkeita (mm. hammastahnoja ja -harjoja). Kaikki menee tarpeeseen, sen tietää jo kokemuksesta :) 

Matkaan lähdemme tosiaan vajaan parin viikon päästä, tiistaina 2. joulukuuta. Lennämme Barcelonan kautta Banjuliin ja sama reitti on myös kotimatkalla. Kokopäivähän tuossa matkustaessa menee, sillä lento Helsingistä lähtee jo aamu seitsemältä ja lento Banjulissa on perillä hieman ennen puoltayötä paikallista aikaa. Mutta eiköhän me saada aika kulumaan Barcelonan kentällä ja voihan olla, että pääsemme pikaisesti piipahtamaan siellä myös ulkona, jos vain pääsemme matkatavaroistamme eroon. 
Myöskin malarialääkitys on jo kunnossa. Sain soittamalla terveyskeskukseen e-reseptin suoraan apteekkiin, mikä oli kyllä tosi näppärää! Pyysin saada lääkkeeksi Doximyciniä ja sitä sainkin. Sitä vaan ei kuulemma enää kovin helposti anneta malarialääkkeeksi, sillä se herkistää aika voimakkaasti auringonvalolle. Viimeksi minulla oli lääkkeenä uudehkoa Rumbaboria, mutta jotenkin tuntui ettei lääke sopinut minulle ihan täysin. Vatsa oli koko ajan vähän sekaisin ja oli muutenkin outoa huonovointisuutta. Onneksi on kuitenkin näissä lääkkeissä vaihtoehtoja! Hetken mietin myös Lariamia, joka sopii itselleni hyvin. On tuo kuuden viikon Doximycin-kuuri kyllä taas aika koettelemus elimistölle... 

Nyt pitäisi vielä jaksaa töissä tämä suunnilleen puolitoista viikkoa. Meillä on töissä taas älytön kiire ja vielä pitäisi tehdä kaksi työreissuakin. Onhan se toki hyvä, että on hommaa, niin aikakin kuluu nopeammin. Mutta missä välissä pakkaan ja intoilen? :) Matkan jälkeen olisi sitten taas puolitoista viikkoa jouluun ja minähän menin tietysti heikkona hetkenä lupaamaan olevani myös välipäivät töissä. No ehkä sitä jaksaa, kun on toivottavasti maailman ihanin loma takana :)

4 kommenttia:

 1. Ihanaa, pääset taas reissuun! Sun matkajuttuja on aina niin ihana lueskella. Saattaa tosin pukata sitä matkakuumeenpoikasta..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kun kiva kuulla :) Tykkään itsekin kovasti kirjoitella matka-aiheisia postauksia, mutta toki entistä palkitsevampaa jos niitä tykätään myös lukea :)

   Poista
 2. Huippua, että reissu toteutuu! Toivottavasti nyt jostain löydät rakosen, että ehdit pakkailla ja intoillakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän sitä jostain sen verran löydy, onneksi on vielä ensi viikonloppu :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit, piristit päivääni! :)