torstai 2. lokakuuta 2014

Pian nähdään!

Lokakuu alkoi ainakin täällä meilläpäin varsin kylmissä merkeissä, mutta onpa mukavaa tulla kertomaan lämpimiä terveisiä tänne blogiin. Toissapäivänä oli nimittäin erityisen jännä päivä ja päivien laskeminen alkoi. Varasin nimittäin vihdoin ja viimein lentoliput Banjuliin joulukuulle! Olen enemmän kuin innoissani tulevasta kahden viikon lomasta - getaway kesään, mutta tietysti ihaninta on nähdä kaikki ystävät ja tutut. Muutama viesti tuli jo eilen laitettua Facebookissa: tulossa ollaan! Reissun alkuun on tasan kaksi kuukautta, toivottavasti aika menee pian! 

Tokikaan en voi olla ohittamatta sitä tosiasiaa, että Ebola on edelleen Länsi-Afrikassa ja hyvin lähellä Gambiaa, mutta ainakin mitä olen ystävältäni paikan päältä kuullut, on Ebola otettu siellä aika vakavasti - niin kuin pitääkin. Täytyy vain pitää kaikki sormet ja varpaat ristissä, ettei Ebola leviä Gambiaan. Jos tilanne menee huonommaksi, niin sitten lähtemistä on toki harkittava uudelleen, sillä en tahdo turhaan leikkiä terveydelläni. Mutta onneksi matkustussuosituksia on helppoa ja luotettavaa seurata Ulkoministeriön kotisivuilta. 


Vaikka en Ebola-alueelle ehdoin tahdoin lähtisikään, olen silti todella onnellinen, etteivät muut pelot estä minua matkustamasta. Toki jokainen meistä on oma erilainen yksilönsä, mutta minusta olisi todella kurjaa, jos en uskaltaisi matkustaa "koska aina voi sattua jotain". Valitettavasti tällaiset pelot tuntuvat olevan aika yleisiäkin ja etenkin silloin kun olin lähdössä Gambiaan vapaaehtoistyöhön, kuulin lukemattomia kertoja "en minä vain uskaltaisi". Toisaalta, tiedä sitten kuinka moni olisi tuota mieltä, jos he olisivat olleet yhtä innostuneita lähtemisestä kuin itse olin. Ehkä tuo lause oli vain kauniimpi tapa sanoa "mieti vielä kerran, hullu"? Mutta minulle matkustaminen ja seikkailut (joskus yllättävine käänteineenkin) ovat antaneet niin paljon. Olisin aivan eri ihminen, jos olisin pysynyt vain täällä kotimaan rajojen sisäpuolella. 

Mutta tosiaan, joulukuussa odottaa sitten varmasti aivan ihana reissu Afrikkaan. Tällä(kin) kertaa lähden matkaan yhdessä äitini kanssa ja kyseessä on omatoimimatka. Lennämme ensin Helsingistä Barcelonaan, olemme siellä päivän ja siitä jatkamme sitten iltalennolla kohti Banjulia. En malta odottaa ja suunnittelupostauksia tulee aivan varmasti tänne blogiinkin!  

6 kommenttia:

 1. Huippua ja mahtavaa! Olen niiiin onnellinen puolestasi, että pääset taas reissuun. Toki myös ehkä hiukan kateellinen ;) Mutta sallittakoon se. Tiedätkö yhtään, että onko sinulla mahdollisuutta saada lentojen rahoja takaisin jos ette lähdekään? Jos sattuisi, että Ebola leviää räjähdysmäisesti esimerkiksi.. Lähinnä olen miettinyt, että korvaako vakuutus tuollaisesta peruuntuvaa matkaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ansku :) Vien Gambiaan lämpöisiä terveisiä puolestasi :) En ole itse asiassa vielä selvitellyt yhtään tuota vakuutuksen hyödyntämistä, mutta veikkaan etten saisi huonon tuurin sattuessa sitä kautta rahojani takaisin. Valitettavasti. He pystyvät aina vetoamaan johonkin force majureen tai vastaavaan :/

   Poista
 2. Jeeee! Varmasti ihanaa päästä näkemään vanhoja kavereitasi ja muutenkin rentoutumaan lämpöön <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin noita kahta mainitsemaasi asiaa odotetaan eniten :) <3

   Poista
 3. Ihania uutisia! :) Eikä se oo yhtään pahitteeks vaikka vähäsen 'hullu' onkin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihih, sitä hulluutta löytyy täältä enemmän tai vähemmän :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit, piristit päivääni! :)