keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Vaihtoehtoja, onko niitä?

Aiemmin "Syrän syrjällään"-postauksessa kirjoittelin hieman tämän vuotisista matkasuunnitelmistani Gambiaan ja siitä, kuinka ne ovat yhä edelleen täysin avoinna, vaikka nyt elätään jo syyskuuta. No suunnitelmat ovat yhä edelleen avoinna. Ja valehtelisin jos väittäisin, ettei pikkuhiljaa alkaisi hieman "stressata". Ei siinä muuten mitään, voinhan ihan hyvin mennä Gambiaan sitten vaikka ensi vuonnakin, sitten kun tilanne Ebolan kanssa on hieman rauhoittunut. Ei se ole siitä kiinni...mutta kun minulla on tosiaan tälle vuodelle vielä kaksi viikkoa pitämätöntä kesälomaa ja johonkin olisi kiva lähteä joka tapauksessa. Minulle ei olisi lomaa istua kahta viikkoa sisällä kotona joulukuussa - ennemmin olisin sitten vaikka töissäkin. 

Sen verran tuon Gambiaan mahdollisesti lähteminen on "selkiytynyt", että pakettimatkalla en sinne ainakaan lähde. Sekä Tjäreborg että Ving olivat nimittäin peruneet kaikki (ainakin) tämän vuoden matkansa Gambiaan. Ihmiset olivat alkaneet panikoida ja peruutella matkojaan, joten matkanjärjestäjä oli päätynyt sitten tähän vaihtoehtoon. Myöhemmin kuulin Gambiasta, että myös ilmeisesti Norjasta lähtevät matkat on peruttu. Enhän minä tosin ollut suunnitellutkaan lähteväni pakettimatkalla, mutta erityisen pahaa tekee ajatella paikallisia ja etenkin niitä yrittäjiä, jotka saavat 90%:a elannostaan turismista ja kun tuo turistikausi on muutoinkin siellä aika lyhyt. Tietää todella vaikeita aikoja paikallisille :( 


Mahdollinen oma reissukin pitäisi nyt kyllä ihan tässä kuukauden sisään päättää...nimittäin jos päätän lykätä reissua, niin joku vaihtoehto pitäisi keksiä ja äkkiä. Ensin tosin mietin, että onko niitä vaihtoehtoja edes? Kanaria ja Aasian maat ovat aikalailla täysin poissuljettuja vaihtoehtoja. Muut kaukokohteet taas ovat helposti aika kalliita - etenkin nyt tuntuu siltä, sillä Gambiaan saisin lennot "puoli-ilmaiseksi". Ja onko rakkaiden kaverien luokse matkustamiselle vaihtoehtoa? 

Pari vaihtoehtoa on kuitenkin hiipinyt ajatuksiini..aloitettuani koko vaihtoehtojen kartoittamisen siis sillä, että googlettelin eri maiden keskilämpötiloja joulu-tammikuussa, hehe. :D Mikään missä on alle 20 astetta ei kelpaa. Yksi kiinnostava kohde, jossa haluaisin joskus joka tapauksessa käydä, on Yhdysvallat. Sieltä olen tällä hetkellä miettinyt sellaisia paikkoja, kuten Miami ja Los Angeles. Losissa olisi nyt ainakin paljon nähtävää, se on aivan varmaa, mutta myös rannalle olisi kiva päästä tuolla kahden viikon lomalla. Ainoa vain, että noilla seuduilla päivän keskilämpötila on talvella juurikin sen parikymmentä astetta. Mutta jos tulee keskeltä Suomen talvea, niin voisikohan se parikymppiäkin jo riittää? 

Toinen kiinnostava kohde on A:n ja minun yhteinen unelmakohde. Nimittäin Brasilia ja Rio. Siitä on haaveiltu jo aikojen alusta lähtien, mutta aiemmin ei ole ollut mitään mahdollisuutta edes ajatella reissua sinne. Nyt yllätyin positiviisesti, että sinnehän pääsisi suht kohtuuhintaankin joulukuussa. Riittääkö parin kuukauden valmistautuminen monen vuoden unelman toteutumiseen..? :) 

No, saa nähdä mihin minulla on lentoliput takataskussa kuukauden päästä, vai onko mihinkään. Sekin on aina vaihtoehto, kun ei tästä elämästä koskaan tiedä...  

2 kommenttia:

  1. Eksyin blogiisi ja lueskelin matkaprobleemoistasi, jos näin voi sanoa :) Me olemme suuntaamassa marraskuussa Afrikkaan, mutta Etelä-Afrikkaan, joten ei Ebola huoleta. Noihin muihin matkasuunnitelmiisi taas sanoisin, että jos Brasilia tai USA kiinnostaa, niin sinne vaan ehdottomasti. Kuukaudessa tai parissa ehtii suunnittelemaan matkaa vaikka kuinka paljon! :) Mun blogista löytyy juttua Brasseista ja Miamista. Jälkimmäisessä olin ensimmäisellä kerralla tammikuussa toppatakki päällä, kun siellä oli ennätyskylmää... :D

    VastaaPoista
  2. Moikka Elina ja kiva kun jätit viestiä! :) Vau, Etelä-Afrikka kuulostaa myös upealta! Oletko ollut siellä aiemminkin? Ja kiitos kannustuksesta, tällä kertaa päädyin kuitenkin tuohon Gambiaan, mutta toivottavasti heti ensi talvena olisi sitten suuntana USA tai Brasilia. Etenkin tuo Brasilia kiinnostaa, se kun on ollut niin monivuotinen haave :) Käyn ehdottomasti lukemassa blogiasi, kiitos vinkistä! :)

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit, piristit päivääni! :)