tiistai 2. syyskuuta 2014

Mausteet karusellissa.

Sain aiemmin alkukesästä äidiltäni syntymäpäivälahjaksi hauskan ja kätevän Cole & Mason- maustetelineen, joka on vähän kuin karuselli maustepurkeille. Tai no, itsehän minä tuon lahjani kävin noutamassa kun äiti ei kuulemma enää keksiä lapselleen lahjoja :) Nyt tulevana viikonloppuna jos suinkin muilta töiltäni ehdin, niin ajattelin hieman "tuunata" tuota telinettä meidän tarpeisiimme sopivammaksi. 

 
Telineessä olevat purkit eivät nimittäin olleet tyhjiä, vaan niistä löytyi mm. fenkolia, oreganoa, tinjamia, kanelia, minttua, korianteria ja basilikaa. En tokikaan ole hävittämässä noita mausteita, mutta ajattelin laittaa näihin kätevästi esillä oleviin purkkeihin joitakin hieman useammin käyttämiämme mausteita. Esim. tuota kanelia tulee käytettyä lähinnä pullataikinassa ja omenapiiraassa eli ei kovinkaan usein. Tosin koko kesän mieleni on tehnyt leipoa jotain, mutta kuumista ilmoista johtuen ei ole viitsinyt uunia turhaan lämmitellä...Nyt voisi sitäkin jo taas käyttää, samoin kuin takkaakin lämmiteltiin eilen. :) Toisaalta nyt kun tuolta maustekarusellista löytyy jo valmiiksi esim. korianteria ja tinjamia, niin olisi hyvä hetki kokeilla missä ruuassa nuo toimivat parhaiten. Ainakin korianteria käytetään kaiketi jonkin verran Välimeren ja Aasian keittiöissä. Tinjami on taas entuudestaan tuttu esim. pataruuista, joita tulee kyllä tehtyä ihan liian harvoin! Yleisemmät mausteet meillä taitaa olla tällä hetkellä curry, paprika, pippurit ja sahrami. Currya tuli syötyä myös Gambiassa paljon ja sahrami on uusin herkku - se on ihan älyttömän hyvää risoton seassa! 


Muutoinkin nyt syksyn tullen tulee taas ryhdistäydyttyä ruuanlaiton suhteen, sillä mennyt kesä eleltiin aika kevyillä ruuilla. Intoa ruuanlaittoa kohtaan lisää toki myös se, että lemppariohjelmani eli Australian Masterchef starttasi jälleen viime viikolla. Sen kanssa saakin inspiroitua lähes joka ilta melkein loppuvuoteen asti - niin kivaa! 

Olisi kiva kuulla, että mitä mausteita teillä käytetään ja mitä itse laittaisit tuollaiseen telineeseen esille? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit, piristit päivääni! :)