perjantai 19. syyskuuta 2014

Ei mitään...

Ja sitten vaikka mitä - siltä on tuntunut ainakin tämä mennyt viikko. Koko kesä meni kuin siivillä ja etenkin viikonloput tuntuivat hurahtavan liiankin nopeasti ohitse, sillä tekemistä riitti enemmän kuin tarpeeksi. Salaa välillä toivoinkin, että sitä olisi ollut hieman vähemmän. Olen pikkuhiljaa opetellut nauttimaan ihan vain siitä olemisesta :) No, nyt syksy tuntuukin siltä kuin ei oikein olisikaan mitään. Arkipäiviä tietysti rytmittävät työt, mutta viikonlopuille ei ole vielä kertynyt oikein mitään. Tosin viime viikonloppuna tein kivan päiväreissun Helsinkiin ystäväni luo ja huomenna pitäisi olla puutalkoot naapurien kanssa. Että kyllähän sitä tekemistä siinä riittää. Tähän syksyyn on vain pakko keksiä jotain mukavaa tekemistä arjen vastapainoksi, muuten tämä pitkä ja pimeä syksy tuntuu entistäkin tuskallisemmalta. 


Tällä viikolla se arki on meinannut muutenkin olla hieman pitkäpiimäistä, sillä kauan "odotetut" ylityöt alkoivat vihdoin ja samaan aikaan onnistuin saamaan itselleni syysflunssan. Valitettavasti en kuitenkaan sitä kuumetta, joka yleensä nujertaa taudin nopeammin pois, vaan tämä viikko on mennyt enemmän tai vähemmän puolikuntoisena. Työpäivät on jaksanut juuri ja juuri niiskuttaa läpi, mutta iltaisin ovatkin sitten viltti ja sohva kutsuneet. No josko tämä tästä. Tuli joskus muuten töissä puhetta työkaverin kanssa sairaslomista ja minulla kun ei ole semmoiselle ollut vielä koskaan tarvetta, niin hän totesi, että "sulla taitaakin olla niitä pitämättömiä saikkupäiviä". Toivottavasti ymmärtänette, että tuo oli täysi vitsi ja oma moraalini ei salli jäädä kotiin edes nuhaisena, vaikka välillä se olisi ehkä se paras vaihtoehto. Vaikka olenkin äärimmäisen onnellinen tästä ilmeisen hyvästä perusterveydestäni (kopkop), niin en väitä, etteikö joskus olisi nyppinyt nämä "sairaslomailijat". Valitettavasti tuo on todella yleistä ja harvoin siitä jää kiinni. Aika huono kenenkään lähteä väittämään, etteikö sinua särkisi päätä tai etteikö sinua masentaisi. Se on vaan jännä, että ne "sairastelut" osuvat aina maanantaille tai perjantaille. Ja tätä kun jatkuu useita kuukausia tasaisin väliajoin, niin alkaa se vaikuttaa hieman liian laskelmoidulta :D


Harmi siis, että näinkin hienoa "etuutta" kuin palkallinen sairasloma käytetään niin törkeästi väärin. Ja etenkin kun siitä ei jää kiinni tai siitä ei ole mitään seuraamuksia. Olen tämän nykyisen puolentoista vuoden työsuhteeni aikana saattanut helposti tehdä parikin viikkoa enemmän töitä kuin nämä "sairaslomailijat", eikä se näy missään kummallakaan osapuolella. No, olen onnellinen terveydestäni ja nautin niistä lomista, jotka olen työlläni ansainnut. Pysyypä omatuntokin tyytyväisenä :) 


Viikonloppu vierehtänee siis pitkälti töiden ja talkoiden merkeissä. Tämä taitaakin olla viimeinen kerta kun postausta kirjoitellessani näen ikkunasta nuo tonttimme reunalla kasvavat puut. Varmasti menee hetki ennen kuin silmä tottuu siihen, ettei noita lehtipuita enää olekaan, mutta onneksi olemme suunnitelleet tilalle jo jotain muuta. 

Hyvää syysviikonloppua kaikille! 

Kuvituksena viimeiset lomakuvat Nizzasta, siitäkin reissusta on jo kohta kuukausi aikaa!

2 kommenttia:

  1. Meidänkin työpaikalla on joskus vitsailtu "pitämättömistä" sairaslomista. Meillä on onneksi niin hyvä henki ja huippu porukka töissä, että sairaslomailua ei turhaan harrasteta, vaan pois ollaan vain, kun ollaan oikeasti sairaana. Kyllä itselläni ainakin alkaisi omatunto kolkuttaa, jos töistä olisi huvin vuoksi pois.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teillä kuulostaa olevan huippu porukka töissä :) Onneksi nykyisellä työpaikallani sairaslomailua turhan takia ei juuri harrasteta, mutta etenkin edellisessä työpaikassani sitä oli yllättävänkin paljon. Ehkä sekin kertoo sitten jotain työpaikasta tai siellä vallitsevasta ilmapiiristä? Joka tapauksessa se on niin väärin, kyllä asiaan pitäisi olla jokin muukin ratkaisu.

      Poista

Kiitos kun kommentoit, piristit päivääni! :)