sunnuntai 31. elokuuta 2014

Haaveissa toimiva kodinhoitohuone.

Mitä tulee ainakin pyykinpesuun tässä taloudessa, olen minä se kodinhengetär. En valita, sillä se on ollut aika tietoinen valinta. Kyllä niitä huteja, esimerkiksi valkoisesta siniseksi muuttuvia pyyhkeitä, osuu munkin kohdalle. Muutoin koitan olla aika tarkka siitä kuinka pyykit meillä pestään. Itse asiassa puhtaiden pyykkien käsittely on yksi lempipuuhistani kotona. Ehkä se johtuu siitä, että olen enemmän tai vähemmän hurahtanut kokeilemaan erilaisia pesuaineita (kaikenlaisia tunnustuksia sitä tuleekin tehtyä julkisesti..) ja niitä meiltä varmasti löytyisi vielä nykyistäkin enemmän - jos niille vain olisi jokin paikka...

Kotiaskareet eivät siis tosiaankaan ole minulle elämässä se vastenmielisin juttu, mutta jos homma ei toimi, niin ne maistuvat kyllä pahasti puulta. Jos siis joutuu ennen aloittamista kaivelemaan tavaroita ties sun mistä eikä mikään ole kätevästi saatavilla. Vaikka olemmekin asuneet A:n kanssa monessa eri asunnossa, niin vielä koskaan en ole saanut sitä kodinhoitohuonetta, joka tekisi niistä kotiaskareistakin niin paljon näppärämpiä. 

Täällä rintamamiestalossa meillä sentään on jo sentään se tila tuolle kodinhoitohuoneelle, mutta siihen se sitten jääkin, sillä tuo tila on täysin kalusteeton. Tällä hetkellä sieltä löytyy pyykinpesukone sekä muutama kannellinen muovilaatikko, jossa säilytän siivoustarvikkeitani. Ei siis järin toimiva ratkaisu tällä hetkellä :( Pintamateriaalina kodinhoitohuoneen seinissä on kulahtaneet valkoiset laatat ja lattia on kulahtanutta vaaleansinistä (!) muovimattoa. 


Tämän tilan remontointi on ehdottomasti aika kärjessä to do-listalla, sillä onnellinen siivoava nainen tarkoittaa (hieman kärjistäen) onnellista ja puhdasta kotia :) Koska sauna on tärkeä A:lle ja hän saikin suunnitella sen lähes yksin, niin sama homma on tämän kodinhoitohuoneen kohdalla - se on minulle tärkeä ja saan aika pitkälle suunnitella minkälanen siitä tulee. Tiedän jo ainakin sen verran, että kaikki pintamateriaalit uusitaan. En tule muistelemaan muovimattoa lämmöllä. Seinät ja lattia on siis tarkoitus laatoittaa. 

Toisaalta on tässä "odottelussa" se hyvä puoli, että ehdin pitkään harkita minkälaisen kodinhoitohuoneen haluan ja ennen kaikkea mikä olisi meille toimivin ratkaisu. Mieli on ehtinyt ja ehtii vaihtua moneen kertaan ajan kuluessa. Luultavammin kaapistot tulee hankittua Ikeasta. Ne ovat oikeassa hintaluokassa ja toisaalta olen nähnyt niitä ihan oikeassa käytössä, joten uskon niiden olevan ihan sopivat meille.

Mutta mikä olisi oikea kaapistojen väri? Musta, valkoinen vai joku ihan muu? Yksi korkea kaappi tarvittaisiin ainakin ja sen lisäksi myös yläkaappeja, jotta saisin mahdollisimman paljon laskutilaa. Pesukone olisi kiva piilottaa pois näkyvistä. Luultavammin haluan myös vesipisteen ja sen pitäisi olla suht helppo toteuttaa, sillä tilassa on jo putket valmiina. Mutta miten pyykinkuivaus olisi järkevintä toteuttaa? Saisiko esim. pyykkilaudan jotenkin näppärästi integroitua? Paljon on kysymyksiä vailla vastauksia ja tässä kun ei voi tosiaan keskittyä pelkästään väreihin, sillä lopputuloksen on myös oikeasti helpotettava sitä arkea :) 

Tällä kertaa hain pientä inspiraatiota Pinterestin ihmeellisestä maailmasta, johon olen jäänyt ihan koukkuun - sieltä kun on helppo poimia vaikka mitä ihania ideoita talteen :) 

Kuvat lainattu

5 kommenttia:

 1. Hyviä suunnitelmia! :) Meillä KHH on sellainen pikkuinen läpikulkutila: samalla kuraeteinen, jossa on ulko-oven ovi varastoon ja kellarin huoneeseen. Tilaa KHH-toiminnolle tuon verran, kuin ensimmäisessä kuvassasi. Pyykkitelinettä sinne ei mahdu (tai muuten ei mahdu kävelemään) mutta tarkoituksena olisi hankkia pesutorni. Teillä ilmeisesti ei? Mä koen kuivausrummun eläintaloudenkin vuoksi melko välttämättömäksi - mikään ei ole ikävämpää, kuin puhtaaseen pyyhkeeseen itsensä kuivaaminen huomaten, että kroppa on täynnä pyyhkeestä tarttuneita karvoja!

  Mutta mielenkiinnolla tulosta seuraan! Meillä ei sen remontin kanssa kiirettä ole, sillä tila on toiminnoiltaan ja kunnoltaan ihan ok. Pinnat toki epämääräisen ysärihtävät...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla :) Ja kiitti kun kirjoittelit "omista kokemuksistasi". Meillä on kuitenkin aika samanlaiset asumisolot :) Mietin ensin, että onpa teillä laitettu paljon ovia yhteen pieneen tilaan, mutta tarkemmin ajateltuna ei meilläkään ole kodinhoitohuoneessa kuin yksi "ehjä seinä". Kahdella on ovet ja yhdellä on ikkuna.

   Meillä on onneksi tuonne tilaan mahtuu pyykkiteline ja sen saa piiloon koiralta :D Saisiko teille viritettyä hieman korkeammalle esim. pyykkinaurun? Meillä on yksi tuollainen naru ja se on tosi kätevä pienten pyykkien ja esim. tassupyyhkeen kuivauksessa.

   Tuosta pesutornista. Aiemmin olisin ehdottomasti halunnut kuivausrummun, mutta tilanne on nyt ehkä hieman eri kun pyykit voi tosiaan kuivata oven takana, niin ettei koira pääse niitä nuohoamaan. Mutta onpa meilläkin kuivattu aikoinaan pyykkiä keskellä olohuonetta, joten muistan kyllä hyvin miltä ne karvat tuntuvat puhtaan pyykin joukossa, yök :D

   Poista
 2. Siis ulko-oven lisäksi piti sanomani. Kolmen oven pikkuhuone kyseessä siis.

  VastaaPoista
 3. Oi minä haaveilen myös kodinhoitohuoneesta. Tosin haaveilen tällä hetkellä ihan vaan isommasta asunnosta :) Ja ehkä myös vaatehuoneesta.. Mutta olen myös pyykkihommien ystävä ja haaveilen siitä, että olisi eri pyykkikorit eri pyykeille - värilliset, tummat, valkoiset.. Se helpottaisi elämää jotenkin niin kovin. Aina sinne pyykkikorin pohjalle unohtuu yksi valkoinen paita tai valkoisten sekaan joutuu se sininen sukka. Innolla odotan millainen teidän kodinhoitohuoneesta tuleekaan! Omasta jatkan haaveilua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaatehuonekin olisi kyllä kiva :) Meillä on kerran ollut sellainen ja siitä oli kyllä aika haikeaa luopua. Se on tosi kätevä niin monella tavalla. Kiva kuulla että joku muukin tykkää pyykkäämisestä. Mä tykkäsin siitä Afrikassa asuessanikin, vaikka se olikin niin täysin erilaista siellä kuin täällä :D

   Poista

Kiitos kun kommentoit, piristit päivääni! :)