keskiviikko 13. elokuuta 2014

Autumn lights.

Heinäkuun viimeisellä viikolla saimme vihdoin valmiiksi aiemmin kesäkuussa aloitetun ulkoterassin katoksen. Alunperin katoksen oli tarkoitus olla valmis jo juhannukseksi, mutta vesisateiden ja muiden kesäkiireiden myötä maalaus sekä katteen asentaminen hieman viivästyivät. No, eipä tuolla niin väliä niin kauan kun muut remontti- tai rakennusprojektit eivät kestä yhtä kauan kuin surullisen kuuluisa porrasremontti, joka ei siis vieläkään ole valmis. Mutta tulee olemaan ensi kuussa, vähän pakko ennen kuin on liian pimeää kävellä portaissa! Mutta palatakseni vielä tuohon katokseen. Se saatiin sitten lopulta viimeisteltyä hyvinkin nopeasti talkooporukalla ja mm. anoppikokelas oli ahkera maalari. Katteen asentaminen aiheutti ainakin minulle sydämen tykytyksiä, sillä ilman tikkaita asentaminen oli aika mielenkiintoisen näköistä akrobatiaa. No, kaikki talkoolaiset ovat kuitenkin hengissä ja yhtenä kappaleena. 


A suunnitteli katoksen itse ja siitä tuli juuri niin hieno kuin saatoin odottaakin, oikeastaan hienompikin. Ristipuut ja kaiteet tuovat siihen viimeisen silauksen sekä tietysti valkoinen pintaväri on aina mieleeni. Vielä kun saan viimeistään ensi kesänä laitettua katokseen muutamia lyhtyjä ja kukkasia, niin se on täydellinen. Jotain koristusta hankimme jo täksi syksyksi - nimittäin Airamin Carneval-valot, jotka löytyivät edullisesti Citymarketista. Valot onkin jo nimetty syksyvaloiksi, sillä niillä saa ihanan pehmeän tunnelmavalaistuksen. Asennettiin valoihin myös ajastin, joten ne ovat päällä ainoastaan hämärän aikoihin eli myös aamuisin kun raahaudun keittiöön aamiaiselle. 

Toivottavasti saadaan vielä muutamia lämpöisiä iltoja, jotta päästään grillaamaan ja nauttimaan sekä uudesta katoksesta että kivasta tunnelmavalaistuksesta :) 

4 kommenttia:

 1. Ihana terassi! Ja ihanat nuo valot :) Voin kuvitella, millaista on syksyn pimenevinä iltoina tuolla istuskella ystävien kanssa. Kaunista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Ansku, kiva kuulla että tykkäät :) Nuo valot tuovat kyllä niin ihanaa tunnelmaa!

   Poista
 2. Ihan mielettömän kauniit valot! Minäkin tahdon tuollaiset meillä terdelle, toisi ihanaa tunnelmaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa hankkia valot ehdottomasti, tuovat ihanaa tunnelmaa :) Meidän Cittrista nuo löytyivät tosi edullisesti!

   Poista

Kiitos kun kommentoit, piristit päivääni! :)