keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

Pieniä vinkkejä häälahjaksi.

Ystäväni häät koittavat vihdoin vajaan kuukauden päästä, elokuun ensimmäisenä lauantaina. Nyt on polttareistakin selvitty, vaikka eipä niissä paljon haastetta ollut, sillä illan ohjelmana oli ravintolaillallinen Helsingin keskustassa. Paikaksi valikoitui äitini suosituksesta Krog Madame-ravintola. Ravintola sijaitsee Kampissa ja oli erittäin viihtyisä sekä aikalailla meidän ikäisille kohdennettu. Ruokakin oli hyvää, joskin sitä saimme odotella tovin jos toisenkin. Valitettavasti olimme kuitenkin aika pettyneitä palveluun. Iltakymmenen aikaan ravintolassa oli enää yksi pöytäseurue meidän lisäksi ja kaksi tarjoilijaa. Siitä huolimatta saimme odottaa drinkkilistoja yli 20 minuuttia, joka on kyllä aika kohtuuton aika. Vaikka ruoka olisi kuinka hyvää, niin valitettavasti myös tällaiset asiat jäävät helposti mieleen.

Seuraavana listalla olisi sitten pienen häälahjan hankinnan vuoro. Sinänsä aika haastavaa vieraille, sillä hääparilla ei ole lainkaan lahjalistaa ja he korostivat että astioille ei ole tarvetta. Mitä sitten ostaa lahjaksi parille, jolla on jo kaikkea? Sitä olemme tässä toisen ystäväni kanssa pähkäilleet. Jotain pientä ja hääparin näköistä? Yhtenä vaihtoehtona meillä on tällä hetkellä mm. valokuvakehys, johon voisi sitten kehystää vaikka hääkuvan. Tämän lisäksi olen yrittänyt etsiä hieman inspiraatiota netistä. Tiedän, että hääpari viettää häämatkansa Välimeren risteilyllä, joten joku pieni siihenkin liittyvä lahja voisi olla kiva. 


Miten olisi Bride and Groom flipflopit rannalle tai hääteemaan sopivat passinsuojukset? Ovathan nämä kieltämättä ehkä hieman "krääsää", mutta ainakin noita sandaaleja voisi hyödyntää myös häiden jälkeen ja niistä jäisi myös mukava pieni muisto :)  


Mutta toisaalta myös tuo hieman perinteisempi valokuvakehys olisi varmasti myös hyvä valinta häälahjaksi..vaikeita valintoja.. :) 

Kuvat: täältä, täältä ja täältä

6 kommenttia:

 1. Me saatiin häälahjaksi autoon uudet kesärenkaat! :D Ei mikään pieni lahja, eikä erityisesti muistuta autoa katsellessa, mutta hyvä lahja kuitenkin. Tarpeeseen tuli. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan mahtava lahja! Ja etenkin kun tietää missä hinnoissa auton renkaat liikkuvat ja kuinka välttämättömät ne kuitenkin ovat :)

   Poista
 2. Noi passinkuoret on ihan mielettömän söpöt!! Eikä hullumpi tuo valokuvakehyskään. Itse tehdyt lahjakortit on myös ihania, sellaiselle jolla on jo kaikkea. Siis purkkiin vaikka muutama niitä esim. illallinen teidän luona itse valittuun aikaan, lastenhoitoapua jos sellaisia löytyy, vain mielikuvitus on rajana :) Rahakuori on myös aika varma lahja, varsinkin ihmisille joilla on jo kaikkea, saavat sitten käyttää tarvitsemallaan tavalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mäkiin ihastuin noihin passinkuoriin - voisi kiinnittää hyvin huomiota lentokentällä :) Kivoja ideoita sulla, etenkin nuo itse tehdyt lahjakortit! :)

   Poista
 3. Heh, Espanjassa ei ole tuota ongelmaa. Täällä annetaan lähes aina rahaa, vaikka ilmeisesti lahjalistatkin ovat tulossa yhä suosituimmiksi. Ja tosiaan ei mitään pieniä summia, vähintään 50€, mutta mielellään enemmän. Jotkut antavat jopa satoja euroja. Mutta on häätkin ihan erilaisia mitä Suomessa ja hyvin kallista lystiä. Joka tapauksessa siihen verrattuna suomalaisten häät tuntuvat vaatimattomilta, en tarkoita mitenkään pahalla. Jännä vain huomioida näitä eroja. Ja esim. se miten suomalaisesta voi tuntua, että rahalahja on niin persoonaton. :) Itse jos joskus olisin morsian, niin en missään nimessä haluaisi mitään tavaralahjoja/krääsää. Raha on siinä mielessä oikeastaan aika hyvä lahja, sillä saisi peitettyä häistä aiheutuneita kustannuksia ja/tai ostaa jotain kivaa. Lahjakortti voisi olla toinen, jonka kelpuuttaisin, esim. joku hemmotteluhoito tuoreelle avioparille. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raha on kyllä hyvä lahja monessa tapauksessa, olen samaa mieltä :) Se ei vain oikein näiden häiden tapauksessa ole hyvä lahja (tai ainakin siltä tuntuu)..vähän sama kuin antaisi Roope Ankalle vitosen. Jos toisella on jo sitä ennestään enemmän kuin tarpeeksi, niin joku 50€ tuntuu aika mitään sanomattomalta. Ja 50€ on kuitenkin monelle aika paljon rahaa, etenkin kun häistä tulee helposti muitakin kustannuksia vieraille, esim. matkat, mahdollinen majoitus tai asu. Viittaan lähinnä tuohon espanjalaiseen tapaan antaa helposti enemmänkin kuin tuon 50€. Kiva kun kirjoittelit miten asiat Espanjassa ovat :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit, piristit päivääni! :)