lauantai 7. kesäkuuta 2014

Kesäterassi.

Hieman on erilainen työ saada kesäpiha tai -terassi kuntoon kuin kesäparveke. Satuin nimittäin vilkuilemaan neljä (!!) vuotta sitten kirjoittamaani Kesäparveke-postausta. Se nousee aina näin kesäisin yhdeksi blogini luetuimmista postauksista ja sitä kautta tuli käytyä itsekin sitä taas kurkkimassa. Voi kuinka hyviä muistoja tulikaan taas mieleeni ja onpa meillä joskus ollut vaan kaunis parveke, vaikka itse sanonkin! Tämä blogi on niin täynnä hurjan ihania muistoja, etten koskaan raaski luopua tästä. 

Kuukauden päivät olen työstänyt tuota meidän kesäterassia ja vieläkin homma vain jatkuu! Kiitos A:n, joka tällä hetkellä pursuaa vaikka mitä ideoita ja minähän olen aina niissä tietysti mukana. Tuon terassin laittamisen aloitin tosiaan käsittelemällä entuudestaan käsittelemättömän laudoituksen ruskeansävyisellä puuöljyllä. Tein käsittelyn kahdesti ja se teki pinnalle ihmeitä! Toki tuo ruskea väri miellyttää silmää, mutta lisäksi tuo öljy suojaa puupintaa Suomen lievästi sanoen karulta ilmastolta. Aina tulee taivaalta jotain. 


Terassikalusteet ostimme tosiaan jo viime syksyn "alennusmyynneistä". Joo, olivat alennuksessa, mutta silti aivan järkyttävän hintaiset. Saavat kyllä sitten kestääkin vähintään sen kymmenen vuotta! Säätötuolien pehmusteet, 6 kappaletta, ostimme tänä keväänä Kodin Terrasta. Tykkäsimme tuosta kuosista ja hintakin oli ihan kohtuullinen. Viime viikonloppuna saimme sitten vihdoin terassikalusteet paikoilleen. Paljoa aiemmin niitä ei viitsinyt tuoda ulos, sillä terassin vieressä kasvaa koivuja, jotka ovat kyllä vihoviimeisiä siitepölyn kanssa. Toukokuussa meillä oli koko piha vihreänkeltaisena siitepölystä. 


Pöydän keskellä olevat kivilaatat ovat käteviä, sillä niiden päälle voi tarvittaessa laskea kuumat tarjoiluastiat. Noita kivilevyjä voi myös kätevästi vaihdella, sillä lienevät ihan standardikokoa. 

Saa nähdä saako A toteutettua ideansa vielä ennen juhannusta. Tarkoitus olisi nimittäin tehdä tuosta terassista katettu, jolloin pieni sadekaan ei haittaisi ulkoilmasta nauttimista ja toisaalta myös itse terassi kalusteineen pysyisi paremmassa kunnossa. Kirjoittelenpa lisää sitten tuosta terassin kattamisesta, jos saadaan rakennuspuuha aloitettua. 

PS. Uusi nurmikko kylvettiin tasan viikko sitten eikä näy vielä mitään edistymistä. Pussin kyljessä kerrottiin, että kolmen viikon kuluessa nurmikon pitäisi ainakin itää. Alan olla aika epäileväinen...

7 kommenttia:

 1. Meilläkin on laitettu terassia tänään! :) Aurinkoisen päivän puuhaa.. Pitäisi vielä kukat ostaa, nyt on vasta tyhjät ruukut. Mutta piti antaa toivoa nurmikon suhteen; meillä istutettiin marraskuussa nurmikko viime syksynä ja oli hiukan epäileväinen sen selviämisen suhteen. Nyt se ihanasti viheriöi, joten älä vielä menetä toivoasi! Kyllä se teilläkin alkaa itää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin sain vasta tänään kukat hommattua tai ainakin osan niistä ;) Arvaa jääkö tuohon kukkaloisteeseen koukkuun! Kiitos toivosta nurmikon suhteen; se taisi auttaa sillä tänään vihdoin ja viimein alkaa näkyä joitakin toivon merkkejä, joskin vielä hyvin hentoja sellaisia :)

   Poista
 2. Meillä on terassiprojekti vähän isompi. Taloomme ei alunperin ollut rakennettu mitään terassia. Nyt meillä alkaa sitten projekti aluksi niin, että kaadetaan tontilta ylimääräiset puut ja myllätään pihaa ja sen jälkeen rakennetaan terassi.. Katsotaan nyt kuinka pitkälle päästään projektissa, ennen kun talvi tulee.. :)

  Todella kivalta näyttää tuo teidän terassi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika jännä ettei teillä ollut aiemmin siinä talossa mitään terassia, aika moni kuitenkin tykkää kesällä pihalla olosta ja esim. ulkona ruokailusta ja siihenhän terassi on ihan omiaan :) Makuja on tietty monia. Teillä on sitten vähän urakkaa, mutta mieti mikä tunne kun pääsee sitten nauttimaan siitä ihan upouudesta terdestä :)

   Poista
  2. Mun mielestä myös aika jännä juttu. Talo kun on kuitenkin rakennettu jo 1984, mutta makunsa kullakin. No, saadaanpahan ainakin just sellanen terde kun halutaan :)

   Poista
 3. Kivat nuo kivilaatat tuossa pöydässä:)

  http://sofiawilhelmiina.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on joo ja kätevät kuumien astioiden kanssa, ei tarvii pannunalustoja :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit, piristit päivääni! :)