keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

Kesäistä hempeyttä.

Enpä olisi ihan heti uskonut viime vuonna jonkun sanoessa, että innostuisin vanhoista taloista tai hieman hempeämmän kesäisestä sisustuksesta. Mutta niin sitä mieli vain muuttuu, kun pääsee asumaan näin upeaan taloon! Muistan niin monesti sanoneeni, että ainakaan mihinkään rintamamiestaloon en sitten muuta. Niin, vannomatta paras. Jotenkin niin viehättää, kun kaikki ei ole viimeisen päälle laitettua, uutta ja kiiltävää. Kaikessa on pieni pala historiaa. 

Vanhan talon lisäksi olen saattanut varovaisesti hieman innostua hempeistä jutuista sisustuksesta. Tyylillisesti ollaan vielä valovuosien päässä esim. maalaisromantiikasta, mutta pientä hempeyttä on havaittavissa ainakin alakerran ruokailutilassa. Se on jotenkin niin kaunis tila läpikuultavine verhoineen, isoine ikkunoineen ja kaiken kruunaa vielä ihana avaruus. Tällä hetkellä ruokailutilan pöydällä on Pentikin kaitaliina (löytyy myös samaa sarjaa olevat tabletit). Liinan päälle löysin Elloksen alesta pari pientä peltistä maljakkoa, joista toiseen keräsin tänään pienen nipun luonnonkukkia koiraa ulkoiluttaessa. 


Maalla asumisen hyviä puolia - kukatkin löytyvät ilmaiseksi tien toiselta puolelta ;) Lisäksi pöydällä on Ikeasta ostettu lautasliinateline lautasliinoineen. Tuo oli vaan niin ihanan kesäinen, ettei mitään rajaa! Ja tuo teline on muuten kätevä myös terassilla ruokailtaessa, eipä vie tuuli lautasliinoja mukanaan. 


Lisäksi keittiössä, uunin vieressä roikkuu samaa värimaailmaa oleva keittiöliina, joka löytyi Stockalta (Casa). Kuviossa on ihania vanhanmallisia kahvikuppeja - voi kun sellaisia löytäisi vielä jostain! 


Pitkästä aikaa tuli siis tehtyä pieniä sisustushankintoja. Mullahan on ruokailuhuoneessa kaksi Ikean lipastoa varattuna lähinnä vain kattaustavaroille, liinoille ja maljakoille. Aika luksusta, sillä tykkään kovasti kattaa pöydän nätiksi. Mutta ajoittain pitää tehdä pientä inventaariota laatikon sisällysten suhteen, sillä etenkin viimeisimmän muuton yhteydessä konkretisoitui aika hyvin, että onhan noita tavaroita päässyt kertymään jo aika hyvin. Mutta en voi syyttää pelkästään itseäni, sillä aika monet tutut ja sukulaiset tietävät kuinka paljon tykkään kupeista, kipoista, liinoista ja muista :)  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit, piristit päivääni! :)