maanantai 9. kesäkuuta 2014

Itsetehdyt kukkalaatikot.

Nurmikon uudistuksen myötä pihaltamme katosi myös aikalailla kaikki puskat ja kasvit. Osa oli jo niin vanhoja ja kuivahtaneita, etten todellakaan jaksanut ryhtyä mihinkään eloonjäämistaisteluihin. Toisaalta haluttiin muuten vain hieman selkiyttää pihaa. Pikkuhiljaa siihen voi sitten istutella juuri niitä puskia ja pensaita, joista itse tykkää. Itse haaveilen ainakin muutamasta tuijasta. Täytyyhän ne jouluvalot saada johonkin ripustettua! Ensimmäinen kerros öljyä päällä! 

Niinpä etupihaltamme katosi myös kaksi hanhikkipensasta. Itse olisin ehkä säilyttänyt nämä hentoja keltaisia kukkia kasvattavat pensaat, mutta minkäs teet, kun ne olivat kuulemma tiellä tulevalle terassille mentäessä :) Niinpä saivat hanhikit väistyä, mutta ihan paljaaksi en halunnut tuota etupihaa jättää, joten eräänlaisena kompromissina päätimme laittaa tilalle kukkalaatikot. Sinänsä ihan järkevä vaihtoehto, sillä niihin saa vaihdella mielensä mukaan eri lajikkeita ja toisaalta itse laatikoitakin voi siirrellä vaikka toiselle puolelle pihaa. 


 Valmis, kolmeen kertaan öljytty kukkalaatikko kera pelargonoiden ja jonkun riippukasvin :) 

Ainoa vaan, ettei kaupasta meinannut oikein löytyä sopivia laatikoita, sillä halusin laatikoista aika kookkaat. Niinpä A lupasi itse nikkaroida minulle laatikot. Laatikot rakentuivat kaupasta tehdystä metritavarasta eli siitä kaameanvärisestä kestopuusta. Oli sanomattakin selvää, että laatikot eivät jäisi vihertävän värisiksi. Niinpä haimme lähikaupasta (maailman paras, koska sieltä löytyy ihan mitä vaan!) harmaata puuöljyä ja minä sudin kukkalaatikot pariin kertaan ja lopulta niistä tulikin kauniin harmahtavat. Just sellaiset kuin halusinkin. 

Kaupasta ostettujen kukkalaatikoiden pohjat on useimmiten vuorattu muovilla, jotta multa pysyy niissä. A keksi kuitenkin vielä paremman vaihtoehdon ja ostimmekin molempiin laatikoihin muovilaatikot. Näihin laatikoihin porattiin muutamat reiät, jotta ylimääräinen kasteluvesi pääsee valumaan pois. Tarvittaessa mullat on sitten helppo vaihtaa; sen kun nostaa vain muovilaatikon ylös ja kippaa sisällön kompostiin. Kyllä joillain vain välähtää!

Mitäs tykkäätte itsetehdyistä kukkalaatikoista?  

2 kommenttia:

  1. Hienot! Ihanaa kun siihen saa sitten monenmoista kukkaa kasvamaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti paljon! :) Näinpä - ajattelin syksyllä laittaa noihin sitten varmaan kanervia kasvamaan :)

      Poista

Kiitos kun kommentoit, piristit päivääni! :)