sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Omalla pihalla.

Vihdoin saatiin sitä kauan odotettua lämpöä! Lämpö itsessään on aina mahtava juttu, mutta nyt se vielä mahdollisti pihatöiden jatkamisen. Meinasi pikkuisen harmittaa kun välissä oli niin syksyistä keliä, ettei nenäänsä viitsinyt ulos laittaa. Nyt ollaan oltu ulkona sitten senkin edestä ja mitäs muutakaan kuin hullaannuttu tuohon pihan laittamiseen! 


Yksi kolmesta multakasasta

Perjantaina pihaan saatiin kolme rekkalastillista (!!) multaa. Aikamoisia kekoja. Tarkoitus on siis levittää joka puolelle tonttia viiden sentin kerros uutta multaa ja katsoa minkälainen heinikko saadaan kasvatettua! Pohjatöinä A kaivoi vanhoja juurakoita ylös ja muutenkin tasoitteli pihaa. Minä puolestaan olen haravoinut pihaa ja raapinut vanhaa sammalta pois. Sitä ei haluta nähdä enää ikinä! Aika monta tuntia ollaan saatu uppoamaan jo pelkästään näihin pohjatöihin. 


No ei se vielä mitään, tuo mullan levittäminen se vasta onkin! Nyt ollaan suunnilleen yksi päivä lapioitu sitä kottikärryihin, kuskattu, tasoitettu, havaroitu ja ties mitä. Kyllä noita vaiheita riittää. Mutta siitäkin huolimatta, että selkä huutaa hoosiannaa enkä todellakaan tiedä miten istun huomenna töissä yhdeksän tuntia, niin kivaa on! Tuo on niin hyvää hyötyliikuntaa kun painaa hikihatussa menemään! Ja vielä tällä kelillä, ei voi siis valittaa! 


Pihakivien maalausta 

Nyt ollaan tämän pihaprojektin myötä tutustuttu naapureihin, mikä on myös kivaa. Vaikka heidän kanssaan ei olisikaan sen enempää tekemisissä, niin on kiva tietää edes suunnilleen ketä vieressä asuu. On tässä aika moni käynyt jo meidän urakkaa päivittelemässä ja naapurin pappakin avuliaasti lainasi jyräänsä meille, jotta saadaan tuo maa tasaiseksi. Toisen naapurin kanssa on sen sijaan sovittu, että kaadetaan talkoovoimin parit rajalla olevat puut kesäkuussa. Haapa on nimittäin vihoviimeinen puu; sotkee keväisin ja syksyisin! Pihan kukkia (kuvat A) 

Kyllä tämä pihan laittaminen on vaan niin mun juttu ja A:lla on niin mahtavia ideoita (ja ne myös toteutetaan!) joten eiköhän tästä pihasta tule vielä ihan komea! :)  

2 kommenttia:

  1. I feel you! Meillä on ihan sama projekti ollut tässä toukokuun ajan omalla takapihalla; ollaan tehty uutta nurmikkoa ja sitä varten piikitetty reikiä vanhaan maahan ja kärrätty multaa ja kasteltu ja laitettu siemeniä. Sen lisäksi ollaan (okei, mies on tehnyt suurimman työn tästä ;) laatoitettu meidän takapihaa isolta alueelta. Se se vasta oli aikaavievää puuhaa, huh. Piti hakea ja kuskata ja kantaa pieniä pihalaattoja sen toista sataa kipaletta -sekin oli hyvää hyötyliikuntaa :D Jospa sitä kesällä osaisi sitten ihan eri tavalla nauttia omasta pihasta ja siellä oleilusta kun on ensin puurtanut hiki hatussa sen parissa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyypä käydä kurkkimassa sun blogiin että ootko kirjoitellut sinne tuosta teidän vastaavasta projektista! Kiva lukea että miten muilla on mennyt. Onhan tuo ihan älyttömän kivaa kun saadaan siisti piha ja tuossa näkee oman kätensä jäljen, mutta samalla tuo on kyllä fyysisesti ihan uskomattoman raskasta :D

      Poista

Kiitos kun kommentoit, piristit päivääni! :)