lauantai 12. huhtikuuta 2014

Malttamaton!

Enpä olisi ikinä uskonut, että olisin näin malttamaton tuon pihamme suhteen! Vähäiset lumet sulivat pihasta jo yli kuukausi sitten ja sehän tarkoitti kevään alkua - ainakin minulle. Olin jo päätäpahkaa kääntämässä muun muassa kukkapenkkiä, mutta jo yhden lapion iskun jälkeen oli luovutettava: vaikka ulkona on kevät ja aurinko paistaa, niin maa on ollut näihin päiviin asti ihan umpijäässä. Ja me kun olimme tehneet kaikenlaisia suunnitelmia eikä niitä sitten päässytkään heti toteuttamaan! Tässä sitä on sitten keittiön pöydän ääressä pyöritelty peukaloita ja toivottu, että talvi luovuttaisi viimeisenkin otteensa mahdollisimman pian! 


Narsisseja vanhan kaivonkannen päällä

Tällä viikolla kokeilin sitten uudestaan tuon kukkapenkin kääntämistä ja jes, vihdoin maa oli sen verran sulanut, että sain lähes koko penkin käännettyä :) Olihan sieltä jo puskemassa vaikka mitä kasvia (niin mitä?), mutta ne saavat nyt väistyä. Haluan meidän omenapuun alle nimittäin orvokkipenkin, jonka reunalle laitan valkoiseksi maalattuja kiviä. Ihanaa kun saa ideoida omaa pihaa! Etupihalle tulee myös kaksi kukkalaatikkoa, jotka A on luvannut itse nikkaroida. Siirreltävät kukkalaatikot ovat käteviä ja sopivat etenkin tänä kesänä paremmin kuin hyvin meidän pihalle, sillä piha kokee jonkinlaisen muodonmuutoksen; ainakin joitain pensaita hävitetään ja nurmikko istutetaan uudelleen. 


Tuleva kukkapenkki 

 
Etenkin näin kevään tullen omalla pihalla puuhailu on kyllä rentoa ja mukavaa! Ulkona tulee oltua huomaamattaan useampikin tunti putkeen! Vielä kun ilmat tästä lämpenevät niin taidan vallan olla tuolla pihalla vaan. Nurmikkoa olisi tosiaan tarkoitus laitella, rakentaa paljun ympärille terassi ja sitten A vielä muuraa grillin. Joitakin hankintojakin ollaan jo tehty; ostin syntymäpäivälahjaksi muuten sen ruohonleikkurin ja aiemmin tällä viikolla hankittiin painepesuri, jolla sitten kätevä pestä esim. auto ja terassit. 

Mutta eiköhän se kunnon kevät ole ihan nurkan takana ja päästään kunnolla laittamaan tuota pihaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit, piristit päivääni! :)