sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Laidasta laitaan.

Moikka moi! Nykyään tulee näemmä kirjoiteltua enemmänkin tämmöisiä "viikkokatsauksia", sillä elämä työelämä on aika hektistä vielä tuohon ensi kuun alkupuolelle asti.

Tätä kulunutta viikkoa olinkin odottanut polvet tutisten hieman kauhulla. Minulla oli nimittäin tällä viikolla kaksi koulutusta - enkä siis istunut niissä kiltisti kuuntelijan roolissa, vaan pidin itse ko. koulutukset. Huh huh! Ne jotka tuntevat minut oikeastakin elämästä, tietävät että tämä oli minulle kyllä aikamoinen työelämän benji - siihen sen voisi hyvin rinnastaa. Monet syyt ovat johtaneet lopulta siihen, että julkisesta esiintymisestä on tullut pelko - mörkö, jota en halua kohdata. Mm. lukiossa tämä kärjistyi siihen, että totesin englanninopettajalleni ottavani kurssista mieluummin hylätyn kuin pitäväni julkisesti kirjaesittelyn englanniksi. No, muutamaa vuotta myöhemmin pidin sitten reilun 50 henkisen yleisön edessä puhetta englanniksi Afrikassa :) Elämässä on totta tosiaan hassuja käänteitä. 

No tätä viikkoa kuitenkin odotin todella sekavissa tunteissa, kämmenet hioten. Toinen koulutus oli nimittäin työpäivän mittainen, 6 tuntia. Ei kyllä tullut paljoa nukuttua edellisenä yönä ja hotelliaamiainenkin maistui lähinnä puulta. Jännitys oli niin katossa kuin olla voi töissä ennen tuon koulutuksen alkua. Olin kuitenkin saanut ystävältäni hyvän vinkin, jota koitin pitää koko ajan mielessäni "osaan enemmän kuin kuuntelijat, he eivät tiedä aiheesta vielä oikeastaan mitään". Minulla oli siis jonkinlainen etulyöntiasema. Ja taisipa se auttaa tai sitten tapahtui jotain muuta, mutta ensimmäistä kahta minuuttia lukuunottamatta ääneni tai polveni eivät tärisseet, vaan olin niin luonnollinen kuin tuollaisessa tilanteessa voi nyt ylipäätään olla. Aika uskomatonta. Niin monta vuotta ne möröt ovat kulkeneet mukana, siitä huolimatta että tietty aikakausi elämässä on päättynyt jo aikoja sitten. Mutta se itseluottamuskin taitaa kasvaa huolella ja rakkaudella pikkuhiljaa - niin kuin aika moni muukin asia tässä elämässä. Olin kyllä kirjaimellisesti aivan naatti ja päänsäryn kourissa tuon koettelumuksen jälkeen, onneksi ihanat työkaverini tuuppasivat minut autoon ja toivat kotiin :) 

Tällä viikolla on siis menty laidasta laitaan. Suuria onnistumisen hetkiä, jotka sitten päättyivät eilen ruokamyrkytyksen kouriin. Huh huh. Olisihan sitä pitkästä aikaa ollutkin ihan oikea vapaailta, niin olisi sen mielellään voinut viettää jossain muualla kuin kylppärin lattialla ;) Aina ei voi voittaa, ei edes joka toinen kerta. 


Tänään olin kuitenkin jo sen verran tolpillani, että vietimme A:n kanssa ensimmäistä yhteistä aikaa tällä viikolla ja suuntasimme vähän shoppailemaan. Saimme nimittäin joululahjaksi vapaavalintaisen sohvapöydän - siitä Pentikin sohvapöydästähän olin jo haaveillut, mutta se osoittautui sitten liian isoksi. Sotkassa oli tänä viikonloppuna kuitenkin hyvät tarjoukset ja löysimme sieltä tosi kivan ja hieman erilaisemman pöydän. Saamme pöydän kuitenkin vasta viikon päästä, joten siitä sitten kuvia lisää myöhemmin! Tarjoushaukkoina (karmea sana, mutta kannattaa!) kävimme myös Budget Sportissa ja löysimme minulle ne uudet hölkkäilylenkkarit. Eikö ole ihanan pirteän väriset! Ja tuntuvat hyvältä jaloissakin. Nuo olivat alunperin tarjouksessa, mutta sain siitä tarjouksestakin vielä -30%, joten lopulta kengät olivat melkein puoli-ilmaiset. Joskus, tai oikeastaan usein kannattaa juosta vähän tarjousten perässä :) 


Semmoinen laidasta laitaan viikko tällä kertaa. Ensi viikolla on vielä turha haaveilla muusta kuin työelämästä, mutta kuvaan ainakin meidän uuden sohvapöydän heti kun saadaan se! Kivaa uutta viikkoa kaikille!!   

6 kommenttia:

 1. Jee hyvä että ylitit itsesi ja koulutukset sujui hyvin! :) Hienoja kokemuksia tuollaiset kuitenkin lopulta, vaikka onkin etukäteen jännittänyt ihan hirveästi :)

  Ja on muuten tosi kivan väriset kengät. Kivaa uutta viikkoa myös siulle!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) Kyllähän sitä tuli jännitettyä aikalailla mutta oli niin hienoa huomata onnistuneensa! :)

   Poista
 2. Ihanan keväisen väriset juoksupopot! Itse joudun näihin jättimonoihini ostamaan aina miesten kenkiä ja ne on niin tylsän värisiä. Ihan virallisesti siis kade nyt näistä ihanuuksista :)

  Huippua, että koulutukset meni hyvin! Itsensä voittamisen fiilistä ei voi päihittää mikään :)

  Ihanaa alkanutta viikkoa sinne myös! Nautiskellaan kevätauringosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuinka iso jalka sulla on? :D Jännä ettei naisille sitten tehdä sen isompis kenkiä, kai se koko 40 lienee suurin. Nautiskellaan joo kevätauringosta :) Kaikkea hyvää teille!

   Poista
 3. Ihana kuulla että koulutus meni hyvin. Iso voitto itsellesi, muista olla ylpeä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, juu kyllä viime viikko meni aika pitkälti hymy huulessa :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit, piristit päivääni! :)