tiistai 28. tammikuuta 2014

Remonttiviikonloppu.

Jos toissaviikon viikonloppu oli pakkasviikonloppu, niin tämä mennyt oli sitten remonttiviikonloppu!

Sovimme jo aiemmin menneellä viikolla, että tulevana viikonloppuna sitten taas edistetään kodin remontointia. Enemmin pari kunnon urakkapäivää viikonloppuna kuin että viikolla töiden jälkeen. No kunnon urakalla sitä sitten tehtiinkin! Lauantaina haettiin noutoruokaakin sen takia, ettei olisi mennyt ruuanlaittoon aikaa! 


Itse puuhastelin koko viikonlopun - noh arvaattekin jo varmaan - niiden portaiden parissa. Mutta se kannatti! Enää oikeastaan tasanteelta pitää poistaa vanhat maalit. Sen jälkeen olisi vuorossa sitten vielä kaikkien askelmien hiominen ja sitten pääsen maalaamaan! Voi että kuinka odotan kuin kuuta nousevaa, että päästään rautakauppaan maalia hakemaan, vaikka edes sävyä tarvitsee tuskin miettiä, sillä se tulee olemaan valkoistakin valkoisempi. Portaihin tulevia valojakin inspiroitiin hieman lisää viikonloppuna. Kyllä nyt alkaa pikkuhiljaa helpottaa, kun luultavammin suurin urakka tässä remontissa alkaa olla ohi. Tosin eipä tästäkään vammoitta selvitty; jalat ja reidet huutavat hoosiannaa kahden päivän kyykkimisestä (mikä ergonominen työasento!) ja lisäksi onnistuin sitten läimäisemään sen kuumailmapuhaltimen suuttimen suoraan toisen käden ranteeseen. Voin kertoa, että se suutin on nimensä mukaisesti kuuma. Ranteeseen paloi samantien reikä, joka jaksaa vieläkin muistutella olemassaolostaan. No jäipä tästäkin remontista joku "muisto".  Myös A ahkeroi viikonloppuna omaa osuuttaan näistä remonteista ja hyvin ahkeroikin! Nyt meillä on myös yläkerran aulassa sinisen muovimaton tilalla samaa vaaleaa laminaattia kuin mitä on makuuhuoneessakin. Voi vitsit, että jo pelkkä lattia voi muuttaa niin mielettömästi huoneen ilmettä! Aula on nimittäin nyt ihan mielettömän valoisa! Tykkään kovasti. Meillähän ei ollut edes alkuperäisenä ajatuksena laittaa siihenkin laminaattia (ainakaan vielä), mutta satuimme ostamaan liikaa laminaattia makuuhuonetta varten, joten tavallaan saatiin kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Näitä lisää, kiitosHyllylevyn sävy

Lisäksi A oli aiemmin syksyllä alkanut remontoida yläkerran aulassa olevaa pikkukomeroa, koska se ei ollut yhtään käytännöllinen. Koivunvärinen paneeli sai väistyä ja komero paneloitiin vaalealla paneelilla. Nyt viikonloppuna A asensi sinne vielä Bauhausista hakemansa mielettömän kauniin väriset hyllylevyt ja nyt meillä on liinavaatekomero! Ja ihanan tilava sellainen onkin. Tykkään lopputuloksesta ihan mielettömästi. Tämä uusi vaatekomero on siis kätketty aidon puuoven taakse. Nämä puuovet jakavat kyllä hurjan herkästi mielipiteitä - toiset niistä tykkäävät ja toiset vihaavat. Itse vielä sulattelen asiaa.. :) 

4 kommenttia:

  1. Oi kuinka kaunis liinavaatekomero, kaikki nätisti tasaisissa pinoissa ja vielä sävysävyyn :) Tuo puinen ovi tuo varmasti sellaista nostalgista vanhanajan tunnelmaa. Nykyisin kun kaikki on niin modernia ja kiiltävää. On varmasti ollut kyllä kova homma tuossa remontoinnissa, varsinkin niiden rappusten kanssa… Mutta kiva että kohta jo pääset maalailemaan niin kova työ vihdoin palkitaan. :) Täytyypä tulla joku kerta visiitille ihailemaan teidän kotia. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Anna! Joo kyllä kaappi on järjestyksessä hetken, mutta katsotaan että kuinka kauan :D Onneksi on tuo ovi niin ei ole kaikki aina näytillä! Näinhän se joo menee, että nykyään kaikki on helposti modernia ja etenkin kiiltävää. Sellaisesta mäkin tykkäsin vielä muutama tovi sitten, mutta nyt olen niin ihastunut tähän vanhaan taloomme :) Olisi niin mukavaa jos joskus ehtisit poiketa :)

      Poista

Kiitos kun kommentoit, piristit päivääni! :)