lauantai 25. tammikuuta 2014

Mun perjantai.

Parin vuoden tauon jälkeen on vaihteeksi mun päivä-postauksen ja tällä kertaa päiväksi valikoitui perjantai. Kuviakin jaksoin muistin ottaa melkein loppuun asti :)

Kello soi perjantaiaamuna klo 5.30. Olen aivan sekaisin, sillä olen ollut työreissussa edellisenä päivänä ja saanut siitä kaupan päälle armottoman päänsäryn. Otin illalla särkyyn Buranan, joten nukuin aivan liian sikeästi. No, onneksi on perjantai


Kello on 5.34 kun olen päässyt alakertaan ja pukenut päivävaatteet ylleni. A jäi vielä nukkumaan tunnin ajaksi. Napsautan edellisenä iltana ladatun kahvinkeittimen päälle ja menen vessaan meikkamaan. Todellakin perusmeikki eikä mitään turhuuksia. Tukka tutusti ponnarille. 


Meikkauksen jälkeen otan eväät esille (kanaa ja pastaa, Danone-mustikkarahka ja RedBull). Teen myös voileivän aamiaiseksi (ihana Lidlin juustosämpylä!), kaadan kahvin ja kaivan onnellisuuspillerit vitamiinit esille. Joka aamu otan yhden D-vitamiinin, kaksi jättihelokkiöljykapselia sekä kaksi nokkospeltokortetablettia. Ne ovat riittäneet ainakin toistaiseksi. 


Kello on jo yli kuusi kun lähden viemään Viton pikapikaa ulos pissalle. Aiemmin kun A teki kaksivuorotyötä, meillä oli selkeät jaot siitä milloin kumpikin vie Vitoa ulos, mutta nyt kun kummallakin on päivätyö, niin se kumpi ehtii, vie Viton ulos. Meillä koira on aivan järkyttävän aamu-uninen ja yleensä sitä saa repiä maanitella lähtemään ulos. Ymmärrettävästi aamu"lenkkimme" ovat siis mitättömän lyhyitä, koska Vito haluaa takaisin nukkumaan niin pian kuin suinkin mahdollista. En pane pahakseni, sillä ei minuakaan kiinnosta ulkoilla tuolla yli 20 asteen pakkasessa. 


Ulkoilun jälkeen jätän vielä A:lle lapun ja tasan klo 6.22 suuntaan bussipysäkille 300 metrin päähän. Bussi tulee klo 6.36 ja töissä olen klo 7.00. Vaikka työmatkaan menee entisen 10 minuutin sijasta nyt puolisen tuntia, niin arvostan todella sitä, että pääsen työpaikan oven eteen yhdellä bussilla. 


Töissä on muutama henkilö ennen minua. Käynnistän koneeni ja ehdin viedä eväät jääkaappiin siinä ajassa, kun hidas koneeni käynnistyy. Kahdeksaan asti ehdin hoidella ns. juoksevia asioita, kunnes kahdeksalta alkaa sitten neljän tunnin palaveriputki ja pääsen syömään vasta klo 12. Yleensä pyrin syömään jo klo 11 aikoihin, sillä syön aamiaisen niin akaisin, että puolilta päivin on jo kiljuva nälkä. Minulla on kuitenkin nykyään valitettavan usein palavereja klo 12 tai klo 13 asti, joten ruokailu venyy myöhälle. Iltapäivän ehdin tehdä "omia töitäni" ja olen jo lopettelemassa työpäivääni, kun työkaveri lähettää viestin, että olethan huomennakin töissä. Ei kyllä ollut tarkoitus, mutta nyt ei auta, joten pakkaan kiltisti koneen reppuuni. Töistä lähden klo 14.50 ja suuntaan kotimatkalla kuntosalille, se kun on näppärästi kotimatkan varrella. Kieltämättä olisi hieman houkuttelevaa mennä suoraan kotiin ja ottaa vaikka päikkärit, mutta ei. A:kin aikoo mennä peliin suoraan töistä, joten en voi olla laiskempi kuin hän! 


Salilla teen perustreenin ja kotiin lähden 16.20 bussilla. Taas olisi nälkä, mutta koska Vitolla on pitkä päivä takanaan yksin kotona, vaihdan toppavaatteet päälleni, puen Vitollekin takin ja suuntaamme ulos. Vito pitää takkia ulkona kun ulkona on kylmempää kuin -10 astetta.


Teemme puolentunnin lenkin eikä A ole vielä tullut kotiin kun palaamme lenkiltä. Annan Vitolle päiväruuan ja se alkaa heti aterioimaan. 


Menen kodinhoitohuoneeseen lajittelemaan likapyykkiä ja laitan yhden koneellisen pyörimään. Vielä toistaiseksi kaikki tavarat ovat kannellisissa muovilaatikoissa, sillä kaappeja ei ole. 


Tykkään kokeilla ja käyttää erilaisia ja erituoksuisia pyykinpesuaineita ja sitten joskus kun saadaan kodinhoitohuone valmiiksi, niin sieltä noita pyykkäystarpeita löytyy varmasti yksi kaapillinen. 


Kello on jo lähempänä kuutta ja kaivan työkoneen vielä kertaalleen esille. Täytyy tarkistaa sähköpostit sekä kokeilla, että huomista varten saan kaikki tarvittavat ohjelmat, kuten SAPin, auki etäyhteyden avulla. Kauan sain olla ilman, että jouduin opettelemaan SAPin käyttöä, mutta nyt sekin osui kohdalle. Toisaalta hyvä, sillä se on kuitenkin niin monessa yrityksessä käytössä. Heti kuuden aikaan A tulee pelistä kotiin ja vaihdamme päivän kuulumisia :) Teen vielä hetken töitä. A lähtee kauppaan ostamaan iltapalaa ja minä suuntaan ikuisuusprojektini eli portaiden kimppuun. 


Jaksan näperrellä niiden parissa vajaan pari tuntia, kunnes lopetan. Iltapalaksi on pizzaa - pizzaperjantai. Siirrymme sohvalle tuijottamaan telkkaria, mm. Leijonan Luolaa ja Panttilainaamoa. Myös MasterChef Australia on yksi ehdoton tämän hetken lemppari! A:n työpuhelin soi vielä yhdeksän jälkeen illalla. Saan itsekin tekstiviestin työkaverilta, että ei hyvältä näytä. Päätämme kuitenkin tehdä töitä huomenna. 


Kello kymmenen silmät alkavat painaa jo kiitettävästi ja lähden viemään Vitoa ulos. Taas pikalenkki ulkona ja sen jälkeen iltapesulle. Noin klo 22.20 sammuu sekä yövalo että Nanna. Kyllä perjantaisin tietää yleensä tehneensä viikon töitä.   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit, piristit päivääni! :)