sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Kodin sydän.

Eilen tuli siivoiltua keittiötä ja napsaistua siitä muutama kuva teillekin nähtäväksi!

Suurimmalla osalla meistä taitaa olla vähintään yksi sellainen huone kodissa, jonka haluaa olevan mahdollisimma toimiva ja "täydellinen" - löytyy esim. tilaa, kodikkuutta, lämpöä tai jotain muuta vastaavaa. Minulle tällainen tila kodissa on ehdottomasti keittiö, kodinhoitohuoneen lisäksi. Toimivaa ja tilavaa keittiötä osaa arvostaa; se helpottaa arkea ja on myöskin turvallinen. Muistan kun katselin myytävien asuntojen kuvia ja aina keittiöstä otettujen kuvien kohdalla tuli laitettua sormet ristiin - voi kunpa keittiö olisi toimiva ja näyttäisi hyvältä. Jo tietty ihan siitäkin syystä, että keittiöremontti voi helposti tulla kalliiksi. Olemme jo myös remontoineet yhden keittiön, joten tässä kodissa ei olisi välttämättä halunnut tehdä sitä samaa. Mutta onneksi ei tarvinnutkaan! En olisi ikinä uskaltanut toivoa, että tämän ikäisessä talossa olisi näin hyvä ja toimiva keittiö kuin mitä meillä on. Mutta keittiö onkin lähes täysin remontoitu vuonna 2008 ja sen kyllä huomaa. 


Näkymä ruokailutilasta keittiöön

Ainoastaan astiakaapit ovat "alkuperäiset", toki maalipinnat on uusittu. Tykkään ihan älyttömästä noista kaapeista; niihin mahtuu paljon astioita ja toisaalta ne henkivät tämän vanhan talon tunnelmaa. Voin helposti kuvitella kuinka noidenkin kaappien hyllyillä on muutama vuosikymmen sitten ollut hyllypaperit :) 


Vanhat astiakaapit; näistä löytyy kaksi kappaletta molemmilta puolilta kodinhoitohuoneen ovea. 

Keittiö sijaitsee siis talon keskimmäisessä kerroksessa ja on heti eteisestä oikealla. Keittiön ikkunasta on näkymä kuistille. Keittiöstä on myös kulku sekä kodinhoitohuoneeseen että ruokailutilaan. Keskeltä tilaa löytyy saarreke, josta olen aina haaveillut ja nyt sen sain. Ostimme siihen vielä kaksi baarijakkaraa ja nyt ei sitten paljon muualla vietetäkään aikaa. 


Syön aamiaisen aina tuossa saarrekkeen ääressä ja siinä on myös mukava katsella kun toinen kokkaa ;) Toki se on myös hyvää työtilaa ruuanlaittoa ajatellen. Ensimmäistä kertaa meillä on sellainen tilanne, että keittiössä mahtuu oikeasti kokkailemaan useampi kuin yksi ihminen kerrallaan ja kaikki astiat ja kodinkoneet mahtuvat olemaan esillä tai kaapissa. Aiemmin on joutunut aina säilyttämään jotain esim. kellarissa. Keittiöön ei siis ole tulossa mitään sen kummempia muutoksia, verhot pitäisi vielä hankkia ja ehkä pari pientä muutosta tehdä, kuten poistaa tuo lautasteline, joka on meille vain turha pölynkerääjä. Yksi äärettömän iso plussa keittiössä on muuten valaistus; sieltä kun löytyy kolmet erilaiset valot ja tykkään kun valo on sävyltään kylmä eikä keltainen. Jotenkin tuo kylmä valaistus tuntuu paljon tehokkaammalta kuin keltainen.  

Tosin täytyy myöntää, että jos saisin vapaasti valita, muuttaisin kyllä keittiön värimaailmaa, kuten nuo ruskeat välitason laatat sekä työtasot. Ne ovat kuitenkin pieniä "vikoja" kun keittiö on muuten toimiva ja käytännöllinen. Ihan pelkkien värien takia emme tuskin ala sitä remontoimaan. Ihanne-keittiöni olisi vieläkin tätä keittiötä pelkistetympi, mutta onneksi olemme saaneet "pelkistettyä" sitä sillä, ettei keittiötä täytetä turhalla roinalla ja krääsällä. 


Näkyvillä on vain tarpeellisimmat työvälineet ja koneet, paria kynttilää lukuunottamatta jotka tuovat tunnelmaa. Mikään ei raivostuta enempää kuin se, että pitäisi alkaa laittaa ruokaa, mutta ensin saa raivata työtilaa. Onneksi ollaan molemmat tästä samoilla linjoilla, että keittiö on lähtökohtaisesti vain ruuanlaittoa varten :) 

9 kommenttia:

 1. Siis mä niiiiin tahtoisin kans isomman ja toimivan keittiön. Sitten joskus kun ostetaan oma koti, olen pari ehtoa antanut: kunnon keittiö ja kodinhoitohuone. Kaikki, mitä nainen tarvitsee ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on ollut ihan sama kriteerit; toimiva keittiö ja kodinhoitohuone! Toinen vielä uupuu, mutta ajan kanssa :)

   Poista
 2. onpa kaunista, värit ja kaikki osuu ja uppoaa minuun kyllä täysin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana! Toivottavasti pääset tässä joskus ihmettelemään myös ihan livenä :)

   Poista
 3. Näpsäkän näköinen keittiö!

  VastaaPoista
 4. Onpas ihana tuo teiän keittiö, ja vaikuttaa toimivaltakin! :) Meillä on muuten tuo sama sisustustarra keittiössä (open 24h…)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kai teidän keittiö on sitten aina auki? :) Hei meidän pitäisi oikeasti nyt nähdä pitkästä aikaa!! En tiedä yhtään mitä teille kuuluu! Laitan sulle FB:ssä viestiä :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit, piristit päivääni! :)