keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Edistystä.

Porrasremontti oli aika tukevasti jäissä oikeastaan koko joulukuun ajan; ei ollut aikaa eikä kyllä myöskään ideoita, siitä miten sitä saisi edistettyä. Hommahan tyssäsi silloin marraskuussa siihen, ettei hiekkapaperi saati sitten rälläkkä tehonneet lainkaan liimaan, joka on siis tarkoitus poistaa portaista. Rälläkkä sai siis ainoastaan palohälyyttimet ulvomaan, joten se leikki loppui siihen. 

A keksi sitten, että kuumailmapuhallinta voisi kokeilla ja sellainen saatiinkin sitten lainaan isältäni. On se vaan hyvä, että tässä suvussa ja perheessä löytyy jos jonkinmoista työkalua! Ennen kuumailmapuhaltimen kokeilua ehdin tosiaan jo hioa jokaikisen portaan ja vaikka pahimmat karvat lähtivätkin pois, ei se kuitenkaan ollut vielä riittävästi... Mutta jee, se kuumailmapuhallin toimii! Oli aika helpottunut fiilis kun näki, että kyllä, nyt alkaa vihdoin ja viimein tapahtua! Mutta ei se helppoa ole siltikään; toisessa kädessä on nimittäin teräväkärkinen lasta ja toisessa puhallin. Siitä se sitten irtoaa pala palalta (kirjaimellisesti!) - sitä voisi verrata vaikka vaikeimmin irrotettavaan tapettiin. Onneksi on tullut tehtyä näitä remontteja aiemminkin, niin tiedän ettei se ole aina ihan näin järkyttävää hampaiden kiristelyä. Jos tämä olisi ollut ensimmäinen remontti, niin varmasti olisi ollut myös viimeinen. Mutta kyllä se tästä - vielä tänä vuonna! 


Tuli muuten todettua tuota kuumailmapuhallinta käytettäessä, että hengityssuojain on oikein mainio kaveri. Toki käytin sitä jo silloin portaita hioessani, mutta jotenkin ajattelin että kun tuo maalin irroittaminen kuumentamalla ei aiheuta pölyämistä, niin ei tarvitse myöskään hengityssuojainta. Ensimmäisen kerran kun sitten kokeilin tuota, niin en laittanut suojainta...lopetettuani hommat olin "ihan pienessä" pöllyssä. On niin sanotusti aika tujua tavaraa tuo about 50-luvulta peräisin oleva maali. Nyt on sitten ollut hengityssuoja tukevasti suun edessä ja säännöllisin väliajoin on pakko pitää happihyppelyä...

Tulevana viikonloppuna olisi tarkoitus taas jatkaa tätä projektia - mua niin motivoi se ajatus siitä portaiden maalaamisesta oikealla värillä: valkoisella!  

Tässä vielä linkki Porrasremonttia, osa1-postaukseen

4 kommenttia:

 1. Niistä tulee hienot! :) Kovan työn olet kyllä tehnyt. Joskus nuo projektit tuntuvat niin loputtomilta!

  Ja hyvä, kun käytät henigytssuojaa. Mulla ei ikinä muistu itsensä suojaaminen mieleen ennen kuin silloin, kun niistäessä paperiin jää maalia, tikku on jo silmässä tai meluvaurio jo alentanut kuuloa, kuten mulla on... Ja silti en muista! Rispektit siis sinne. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Marika, mä toivon kanssa että niistä tulee vielä hienot :) Joo, no täytyy myöntää että kyllä mullakin meinasi olla vähän heikkoa tuo itsensä suojaaminen kunnes A sitten muistutti että mitäs jos..Tosin olen sitten monta kertaa muistuttanut kyllä häntäkin samasta aiheesta kun hän on tehnyt remonttia, sikäli hassua :D

   Poista
 2. Aikamoinen urakka! Jään innolla odottamaan millaiset niistä lopulta tulevatkaan :)
  Huomenna nähdään! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näät sitten helmikuussa! <3 Oli kyllä kiva nähdä!! :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit, piristit päivääni! :)