lauantai 28. joulukuuta 2013

Vanhan talon uusi sauna.

Sain kuin sainkin otettua uudesta saunasta kuvia ja omasta mielestäni ne onnistuivat jopa yllättävän hyvin - kiitos vain kuvausassistentille, joka piti valoa, jotta pimeässä saunassa sai ylipäätään otettua kuvia. 

Sauna ennen (90-luku):
Miten voikaan olla noin kapeat lauteet...

Vanha sauna oli tosiaan 90-luvulta peräisin ja tuolloin varmaan aika halvalla toteutettu. Tai ainakin lauteita katsellessaan saattoi tehdä tällaisia johtopäätöksiä. Kiuas sentään oli Harvian. Tuo sauna ei kyllä miellyttänyt meitä mitenkään; se oli väärän värinen (ei enää mitään koivunväristä tähän taloon!) ja huonosti suunniteltu muutenkin, sillä kiukaan ja lauteiden väliin jäi ihan liikaa ns. hukkatilaa. Saunassa oli myös yhdessä nurkkauksessa ikkuna lauteiden yläpuolella ja siinä oli tosi epämukava istua, kun ei ollut takana seinää johon nojailla. Muuten kyllä tykkään tuosta ikkunasta saunassa, tuo mukavasti tunnelmaa. Jo ennen tämän talon ostamista oli siis selvää, että jos tänne muutetaan, niin sauna remontoidaan ja pian. Ja niinhän sitten tehtiin, tai siis A teki

Uusi sauna (12/2013):Uusi sauna on nyt sitten valoja vaille valmis ja on se kyllä hieno, ei voi muuta sanoa! Ihan uskomatonta, että joku osaa itse tehdä tuosta vaan saunan. Säästää muuten aika pitkän pennin, kun talossa asuu yksi remonttitaitoinen. Ja mikä parasta, tuon saunan löylyt ovat ihan mahtavat. Aiemman kiukaan kuivissa löylyissä jaksoin olla sen kymmenen minuuttia ennen kuin iski huono olo, mutta uudet löylyt ovat niin kosteat että siellä viihtyy vaikka kuinka pitkään! Kyllä sillä oikeanlaisella kiukaalla on siis iso merkitys. Kaikki remonttitarpeet haimme siis meidän palvelevalta rautakauppiaalta (ei se kyllä ollut silloin edes töissä..) K-Raudasta. Olin ihan varma, että meidän uusi kiuas tulee myös olemaan Harvian - täällä kun on joskus vannottu ainoastaan sen nimeen, mutta toisin kävi. Uusi kiuas on Mondexin, joka on siis niin ikään suomalainen brändi. Kiuas on myös ihanan helppokäyttöinen, sen kun painaa yhtä nappia seinässä, niin kiukaan saa päälle!Saunan seinät on paneloitu Cellon Sauna's Mocca sävyisellä paneelilla. A:han suunnitteli tuon saunan yksinään ja tiesin ainoastaan sen, että seinistä tulee tummat, sillä siitä oli puhuttu jo vuosikausia. Lauteet ovat kuitenkin vaaleammat, sillä jos nekin olisivat olleet samaa sävyä seinien kanssa, olisi kokonaisuudesta tullut liian tumma. Kiukaan ympärystä on sitten laatoitettu koristelaatoilla, jotka sopivat mielestäni hyvin kokonaisuuteen. Valkoiset ikkunanpokat pitäisi vielä maalailla tummiksi. Niin ja vanha saunanovi sai myös lentää kaatopaikalle ja tilalle tuli tummaa lasia oleva lasiovi, joka on kaverin vanhasta saunasta eli kierrätyskamaa.  

Siinä se: meidän vanhan talon uusi sauna!

6 kommenttia:

 1. UPEA! Suuri ero kyllä tuohon edelliseen! Kyllä nyt kelpaa varmasti saunoa :) Mäkin ihmettelen sitä, miten joku osaa tehdä saunan. Juuri tapaninpäivänä vierailin kaverini luona ja hänenkin miehensä oli rempannut heille uuden hienon saunan, ja sielläkin ihmettelin sitä että miten joku voi osata tehdä jotain tällaista. Mulla ei olisi hajuakaan miten lähteä liikkeelle - pitäisikö vain alkaa naputella lautoja yhteen? No, ehkä kaikkea ei tarvitsekaan osata, mutta pisteet niille jotka osaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna! :) Kyllä kelpaa saunoa juu ja on sitä kyllä tullutkin tehtyä :) Pisteet tosiaan niille jotka osaa, enpä mäkään kyllä mitään saunaa ihan tuosta noin vain saisi tehtyä. Tuo porrasremontti on mulle tällä hetkellä tarpeeksi :P

   Poista
 2. WAAAU!!!!! Ihan mielettömän upea sauna!!!
  Mä katoin heti ekoista kuvista et miten noille lauteille on mahtunu ees istuun :D haha! Mutta uusilla lauteilla mahtuu ja kelpaa toden totta nyt istua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! <3 Joo jos oltaisiin pidetty nuo lauteet niin ei olisi voinut ainakaan lihoa kun eipä noille olisi kovin iso peppu mahtunut :D Uudet lauteet ovat kyllä ihanat!

   Poista
 3. Ihana uusi sauna! Tuli kyllä tosiaan heti tilaa useammalle hengelle, entinen oli kieltämättä aika ankean näkönen… Kaikki pisteet siis A:lle, upeasti toteutettu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Anna :) Joo kyllähän tuossa aikamoinen ero on uuden ja vanhan välillä :D Kaikki pisteet todellakin A:lle :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit, piristit päivääni! :)