sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Pakkailua!!!

Vauhdilla on mennyt taas tämäkin viikonloppu, etenkin kun sitä pääsi aloittelemaan vasta lauantaina hieman ennen puoltapäivää!

Nyt ovat työpaikan pikkujoulutkin ohi ja oli kyllä niin mukavaa! Aluksi tietysti ehkä hieman jäykähköä, sillä mukana oli myös hieman vieraampia ihmisiä. Tuo meidän "ydinporukka" kun on taas niin tuttua toisilleen ettei tosikaan. Tässä porukassa on tosiaan kaksi muuta naista minun lisäkseni ja loput ovat miehiä. Hyvin sujui silti vaikka meitä vähemmistöön kuuluvia oli paikalla vain kaksi.  Juotiin nimittäin poikien kanssa pinkkiä kuoharia ja syötiin suklaata - voiko siinä muuta toivoa? :D Illallisen yhteydessä saatiin nauttia ihan live-musiikistakin kun trubaduuri ilmestyi soittamaan meille. Harmi vain, että loppuillasta minulle iski aivan järkyttävä päänsärky/migreeni ja loppuaika menikin aika huonovointisena. Onneksi A tuli hakemaan meidät treeläiset kotiin, niin ei tarvinnut julkisilla yrittää haahuilla kotiin. 

Eilen pakkasin sitten matkatavarat aikalailla kasaan, sillä isäni vei tänään matkalaukun Helsingin päätyyn. Eipä tarvitse sitten sen kanssa yrittää junailla. Aika nopeastihan viikon tavarat sai kasattua kasaan; mukaan lähti ainoastaan hellevaatteita ja tuliaisia. Tuntu aika hassulta kaivaa bikinit esiin ja ajatella, että viikon päästä niitä saa käyttää! Odotan tuota lomaa kyllä kuin kuuta nousevaa - ja toki myös laatuaikaa äidin kanssa! A:han mietti vielä muutama viikkoa sitten josko hänkin olisi lähtenyt mukaamme, sillä matkojen hinnat olivat tippuneet lähes puoleen (oikein kivaa...). Hän jää nyt kuitenkin kotiin loihtimaan meille sitä uutta saunaa, josta en siis tiedä vielä mitään :) Täytyy ottaa ennen-kuvat taas niin näette sitten eron. Ero tulee kyllä olemaan varmasti huima, sillä tuo nykyinen sauna on 90-luvulta ja todella halvasti tehty. Jo ostovaiheessa oli tiedossa siis, että sauna menee remonttiin...Mun käytetyimmät vaatteet viime talvena ja mukaan reissuun ne lähtevät nytkin! Tuon Bob Marley-mekon sai tosiaan lahjaksi oppilailtani ja tuon punertavan mekon ostin ihan sattumalta Serekundan markkinoilta. 

Tänään sitten isäni tuli käymään ensi kertaa täällä meidän uudessa kodissa ja oli kyllä mukavaa! Heräsin suht ajoissa leipomaan korvapuusteja - eipä ole vielä tullutkaan paljon leivottua täällä kodissa! Nyt niitä puusteja on tuolla aika keko...


Käytiin myös pyörähtämässä täpötäydessä Ideaparkissa ja löysin vihdoin ja viimein Mohammedille yhden lelun! En olisi heti osannut arvata, että lelujenkin ostaminen voi olla haastavaa. Ensimmäinen shokki oli pelkästään se lelukauppaan meneminen. Neliömetreittäin vaikka mitä leluja ja hyllyjen väleissä pyöri kymmenittäin shakkinappulan kokoisia ihmisiä. Vähän meinasi kyllä pakokauhu iskeä :D Totesinkin siinä, että jos me ikinä satuttaisiin saamaan lapsia niin niitä kasvatettaisiin tynnyrissä - ei roskaruokaa eikä leluja :D Huh huh, mikä bisnes tuo lelumaailma onkaan. Onneksi onnistuin löytämään edes yhden suht järkevän oloisen lelun sieltä kaiken krääsän keskeltä. Riippumatto pojille! 

Muutenkin ollaan koitettu ostaa tuliaisiksi suht järkevää tavaraa, kuten laastareita, vaatteita, keittiötavaroita ja vilttejä. Nuo huovat tulevat kyllä tosi tarpeeseen, sillä Gambiassahan on myös nyt talvi ja tämä yölämpötila (+19 - + 22) on heille kylmää. Niin se oli kyllä itselleenkin silloin viime vuonna, mikä on kyllä niin huvittavaa. Mutta onhan siinä aika iso ero kun silloin kesällä se yölämpötila ei laske alle +25:n vaan oli parhaimmillaan (tai pahimmillaan) sen +28. Nukuinpa siltikin ensimmäisinä öinä makuupussissa, kunnes se oli sitten niin märkä hiestä että näin paremmaksi ottaa peitoksi pelkän lakanan :D Voi niitä muistoja...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit, piristit päivääni! :)