sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Makuuhuoneen uusi lattia.

Hankittiin silloin lokakuun alussa Kodin Terran remppapäiviltä laminaaattia makuuhuonetta varten. Tämä remontti ei kyllä tullut kalliiksi sitten lainkaan, sillä saimme laminaatin vieläkin edullisemmin mitä olimme alunperin laskeneet. En tiedä tapahtuiko laskuvirhe meillä vai kassalla, mutta ei nähty tarpeelliseksi valittaa. 


Eilen sitten pojat asensivat laminaatin ja kylläpä se kävi vaan sutjakkaasti! Tosin tehtiin aamulla kahdestaan "esivalmistelut" eli tyhjennettiin makuuhuone. Itse asennukseen taisi mennä parisen tuntia. Aiemmin makuuhuoneessa oli siis sinertävä muovimatto ja sitä samaa löytyy vielä myös yläkerran eteisestä sekä työhuoneesta. Tarkoitus on tässä jossain välissä myös vaihtaa nekin tuohon samaan laminaattiin, mitä tuonne makuuhuoneeseenkin nyt laitettiin. 


Alun perin oli tarkoitus, että se muovimatto jätetään sinne laminaatin alle, kunnes A huomasi ettei sitä muovimattoa olekaan liimattu lattiaan kiinni. Olinkin hieman ihmetellyt, että miksi aina imuroidessa tuntuu siltä kuin se matto nousisi ylöspäin eikä imuri oikein kulje eteenpäin. No siinäpä se syy! Rullattiin siis muovimatto pois ja heitettiin ikkunasta alas. Meinasi kyllä vähän hampaat kiristyä kun A kysyi, että miksi oot tehnyt siitä porrasremontista niin vaikeaa (viittasi siis siihen pirun liimaan!). No kuule, niinpä...Sinisen muovimaton alta paljastui vielä yksi muovimatto (kyllä sitä riittää!), joka lienee se alkuperäinen. Ja minkä värinen se olikaan; punainen! Onpa joku keksinyt värin valita. No se jäi kuitenkin sinne laminaatin alle ja nyt makuuhuoneessa on tuo uusi ihana ja vaalea lattia. En halunnut enää tummaa lattiaa, sillä meillä oli sellainen aiemmassa asunnossa ja tummaa lattiaa löytyy myös alakerrasta - tällä kertaa oli siis vaalean vuoro! Mä ainakin tykkään kovasti ja tuntuu kuin koko huoneeseenkin olisi tullut lisää valoa! 

4 kommenttia:

 1. Jestas, miten monta kerrosta muovimattoa :D Mutta uusi lattia näyttää hyvältä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mulla oli vähän sama reaktio! :D Kiitti Reetta ja kiva kuulla susta pitkästä aikaa! Koita jaksaa kiireiden keskellä :)

   Poista
 2. Tosi kauniin lattian valitsitte! :)

  Meillä on lattiassa tuota teidän ikkunasta lentänyttä vaaleaa oksennustäpläkuviointia. Huh, miten sitä inhoan! Lattia vaikuttaa kyllä asunnon ulkonäköön todella paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha! Sinäpä sen sanoit, sillä tuo kuvaus osui kyllä niin oikeaan! Meillä olisi sitä mattoa täällä nyt ylimääräisenä parikymmentä neliötä jos tarviitte :D

   Poista

Kiitos kun kommentoit, piristit päivääni! :)