keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Kodin ruokailuhuone.

Tajusinpa tänään kahvitauolla hyödyntää merkillistä valoilmiötä taivaalla (aurinkoa marraskuussa) ja ottaa kuvia meidän ruokailuhuoneesta. 
 
Kuten talon pohjapiirroksen esittelyn yhteydessä jo hehkutinkin, niin tämä ruokailuhuone oli yksi juttu mihin ihastuin ensimmäisenä tässä talossa. Lähes aina ruokailutila on joko keittiön tai olohuoneen yhteydessä ja harvoin sille on ihan oma huoneensa. Enpä olisi heti uskonut, että me saataisiin moinen ja vieläpä noin isona! (neliöitä tilassa lienee 12-15) 
 
 
Ei todellakaan tarvinnut yrittää änkeä ruokapöytää mihinkään pieneen nurkkaan. Päinvastoin naurettiin, että miten meidän täysikokoinen (6:lle hengelle soveltuva) pöytä voi näyttää tuossa tilassa niin säälittävän pieneltä. Edellisessä asunnossa pöydän toinen pitkä sivu täytyi asettaa seinää vasten, jotta ylipäätään koko pöytä mahtui asuntoon. :) En tiedä olenko nähnyt unta, mutta mun mielestä tuo samaa (tai lähes samaa) pöytää saa myös neljälle hengelle. Tekisi mieli jossain vaiheessa hommata tällainen "jatkopala" tuohon pöytään. Täysin uutta pöytää ei kyllä hommata ennen kuin tuosta joku jalka lahoaa - niin tykästynyt olen tuohon pöytään! 

Näkymä olohuoneesta päin

Ruokailutilaan sijoitettiin myös edelliseen asuntoon ostetut kaksi Ikean valkoista Malm-lipastoa. Vanhassa kodissa lipastoissa säilytettiin pyyhkeitä ja muita liinavaatteita, mutta koska täällä niille on ihan oma kaappinsa, niin nyt olen saanut laitettua kaikki kattaustarvikkeet noihin lipastoihin. Kätevää! Lipastojen päälle olen asetellut muutaman koriste-esineen, mutta ei liikaa sillä noita lipastojen päällystöjä voi hyödyntää ruokien tarjoilussa esim. tulevan jouluna. 
 
 
 Oikealla oviaukko keittiöön
 
Ehkä yksi vitriinikaappi hommataan vielä tuohon nurkkaan missä nyt on huonekasvi. Muutoin halutaan pitää tila avarana. Hyvin sopii muuten täysin valkoiset huonekalut ja verhotkin tuohon tilaan kun seinissä ja lattiassa on tummaa sävyä. Ehkä joskus vuosien päästä noille seinille tullaan tekemään jotain (lähinnä tuolle ruskealle värille), mutta ei kyllä ihan lähitulevaisuudessa, sillä kaikki pinnat ovat kuitenkin vielä ihan hyvässä kunnossa. 
 
 
 
 
Viton lelulaatikko - possu kurkkii sieltä!
 
Ruokailutilasta näkee tosiaan sekä olohuoneeseen että keittiöön ja kaksi isoa ikkunaa tekevät tilasta ihanan valoisan. Juuri sen takia halusinkin tuonne ilmavat ja suhteellisen läpikuultavat verhot - lähinnä vain koristeeksi. Harvoinpa verhoja tarvitsee sulkea tuossa tilassa. Ruokailutilan ja olohuoneen väliin sopisi varmasti loistavasti myös pariovet - olen sellaisista aina haaveillut, mutta en tiedä sitten kuinka paljon ne veisivät tuota avaran tilan tunnetta pois. Ainakin kyllä vähenisi tuon koiran ympäri alakertaa juoksentelu ;)  

9 kommenttia:

 1. Aivan ihana! Kivoja yksityiskohtia noissa kuvissa, esim. tuo ovenkarmissa oleva kello on tosi hauska! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo meidän asemankello! Se oli itse asiassa edellisten omistajien ja he veivät sen ensin mukanaan. He pitivät kuitenkin sitten kotikirpparin ja tuo kellohan oli siellä joten raahasin sen takaisin kotiin :D Oli jo valmiiksi reiätkin seinässä!

   Poista
 2. Onpa kyllä tosiaan kaunis koti ja ruokailutila! :) Meillä on muuten samanlainen kello, heti pisti silmään ;) Innolla odottelen lisää koti- ja sisustuspäivityksiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anna, kiva kuulla!! :) Tuo kello on näköjään sitten suosittu! Sopii kyllä varmasti hyvin moneen tilaan! Ja kyllä te tuutte samaan lisää kotijuttuja ihan varmasti!!

   Poista
 3. Voi kuinka tunnelmallinen ruokailutila! Kyllä kelpaa pitää illalliskutsuja. :)

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit, piristit päivääni! :)