sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Vinkkejä kalustehankintoihin?

Jokunen vuosi on tullut odoteltua tätä hieman vakituisempaa asumismuotoa myös huonekaluhankintojen suhteen. Meillä kun asuinneliöt ovat vaihdelleet sunnilleen 40-80 neliön välillä, niin on ymmärrettävää ettei ole ihan hirveästi viitsinyt tai uskaltanut panostaa huonekaluhankintoihin. Meillä kun ei ole esim. vanhemmilla isoa omakotitaloa, jonne voisi kipata kaikki ylimääräiset tavaransa silloin kun niille ei ole sopivaa paikkaa omassa kodissa. Toisaalta myös meidän asuntojen tyylit ovat vaihdelleet aika laidasta laitaan, joten olemme eläneet ainoastaan ns. pakollisten huonekalujen kanssa, kuten sohva ja sänky. Muutamia kivojakin huonekaluja on valitettavasti täytynyt jättää matkan varrelle juurikin noiden säilytysongelmien takia. 

Nyt kun sitä tilaa olisi sitten vaikka muille jakaa, niin tulee ajankohtaiseksi myös huonekalujen hankinta. Meillä ei tällä hetkellä ole esim. lainkaan sohvapöytää, joka olisi kyllä aika äärimmäisen kätevä! Tällä hetkellä sohvapöytänä toimii jakkara, joka on aiemman remontin yhteydessä toimittanut myös sahauspöydän virkaa, saaden muutaman osuman itseensä. Alkaa olla tuo jakkara aika täynnä muistoja. :) 


Olen jo hiukan ehtinyt selailla netin huonekaluvalikoimaa ja joku viikonloppu voisi mennä kiertelemään ihan kivijalkaliikkeitäkin. Olen lisäksi jo ehtinyt kauhistua siitä kuinka kalliita huonekalut ovatkaan, myös siellä Ikeassa! Meidän huonekalujen ei siis todellakaan tarvitse olla mistään Vepsäläiseltä, vaan tärkeintä on että huonekalu sopii kotiimme ja että se olisi kestävä. Materiaali voi siis olla hyvinkin vaikka se lastulevy, ainoa vaan että se ei meinaa kestää oikein mitenkäänpäin vaikka kuinka varovasti sitä käsittelisi. Mieluummin siis jotain muuta materiaalia...

Minua houkuttaisi ihan suunnattomasti ostaa käytettyjä, osin huonokuntoisiakin huonekaluja ja kunnostaa niitä itse, sillä autotallissa on hyvää tilaa ehostamiseen! En tarvitse mitään antiikkia, vaan ihan tavallisia huonekaluja. Niinpä eräänä iltana selailin toiveikkaana tori.fi:n tarjontaa, mutta eipä natsannut. Joko kalusteet olivat oikeasti sitä antiikkia (senkki 1500€) tai sitten huonokuntoisia lastulevyhuonekaluja ja niiden ehostaminen on vähän niin ja näin. Kauniin lopputuloksen saaminen vaatisi todella uurastusta. Lähinnä minulla on hakusessa puiset huonekalut, mutta ainakaan tällä kertaa ei etsivä löytänyt hakemaansa. Etsivä vain törmäsi lähinnä huvittaviin hintoihin; miten olisi Ikean hylly käytettynä 50€ kun sen taitaa saadsa uutena kympin kalliimmalla? Ihan aina ei vaan ymmärrä. 

Nyt kaipaisinkin vinkkejä tähän huonekalumetsästykseen; mistä löytyy netin parhain valikoima tai vaihtoehtoisesti Tampereen seudun paras valikoima? Ei siis mitään antiikkia, vaan käytettyjä puisia huonekaluja. Eikä mitään 70-luvun retroa! 

Kuva lainattu

4 kommenttia:

 1. Tätä et kysynyt, mutta vinkkaan kuitenkin. Elloksella ja Jotexillahan on melkein aina (paitsi just nyt) sellaisia -50% tilauksen kalleimmasta tuotteesta -alekoodeja. Ei koska huonekaluja, mutta mattoja ja valaisimia ainakin. Me ostettiin sillä aikoinaan 229e normaalisti maksanut jalkalamppu eli melkoisen hyvä alennus. :)

  Onnittelut remppaustilasta! Meillähän valtaosa puuhuonekaluista on vanhaa ja itse entisöityä. Nettikirppareilta noita harvoin löytää, samoin ihan kivijalkakirppareilta (paitsi muutamilla tietyillä). Parhaita aarteita ovat pienemmät kunnat, niiden kirpparit, lakkautettavat kyläkoulut tms., kuolinpesät ja muutoin puskaradiolle korvien höristäminen. Esim. mun kylän maantasalle laitetulta koululta sai yhden päivän aikana hakea nopeat syövät hitaat -periaatteella mitä tahtoi ilmaiseksi. Itse en valitettavasti ehtinyt paikalle kuin juuri ennen sulkemista nuolemaan näppejäni, mutta ihan mielettömän hienoja ja valtavia puukaappeja ja ties mitä sieltä kannettiin. Mutta mun vinkin avainsana on pienemmät kunnat, myös niiden fb-kirput ovat potentiaalisempia kuin kaupunkien. Mä olen tehnyt Kuopiosta vain yhden löydön, kaikki muu on pikkukylistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo noi hyvät kalleimmasta tuotteesta-alekoodit mä olenkin jo bongannut :) Jotexin sellainen meni juuri verhoihin! Tilasin neljät vai viidet verhot sillä hintaa mitä edellisen kodin yhdet Vallilan verhot maksoivat. Hullua vaikka kyllä noista Vallilankin verhoista tykkään! Ovat niin ihanaa kangasta.

   Ja kiitos kovasti vinkeistä! :) Täytyy varmaan alkaa enemmän lukea paikallislehtiä, siellä meinaan voisi olla ilmoituksia kuolinpesistä yms. Ja tämä on ainakin pieni kunta, joten kunnankin puolesta voisi olla jotain! Täytyypä noi bf-kirpparitkin katsoa läpi, toivottavasti niitä ei olisi montaa sataa tässä lähialuueella :)

   Teillä on kyllä upeita huonekaluja :) Niiden hankkiminenkin taitaa vaan olla siinä mielessä "ikuisuusprojekti" ettei hyviä yksilöitä ole saatavilla samallalailla kuin uusia huonekaluja kaupoissa. Mutta toisaalta se ilo kun löytää jonkun huonekalun jolla on oma tarinansa ja tuunaa sen :)

   Poista
 2. nekalassa on sellainen paikka kun rakennustori tms, joka siis on käytettyjen huonekalujen kirppari tai vastaava, näin osaa kertoa siis tuo miespuoliskoni täällä kotona :D tarkempaa tietoa en pysty antamaan! :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes kiitti paljon tästä vinkistä! A pyörii Nekalassa jatkuvasti joten saapi käydä haahuilemassa siellä :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit, piristit päivääni! :)