perjantai 11. lokakuuta 2013

Remontti-päivitystä!

Viimeinkin toissapäivänä pääsimme aloittamaan keskikerroksen wc:n remontointia. Tarkoituksena oli tehdä tällainen suht kevyt "face-liftaus" eli kasvojen kohotus, mikä käytännössä tarkoittaa ettemme tällä kertaa koske lainkaan seiniin, lattiaan tai kattoon. Niidenkin vuoro tulee kyllä olemaan joskus, mutta ei vielä. Uusitaan sitten varmaan jossain vaiheessa kaikki talon märkätilat kokonaan, tietysti vaiheissa. Wc:ssä on siis tällä hetkellä lattiamateriaalina muovimattona (se mun ehdoton inhokki). Se ei ole kuitenkaan niin paha tuolla wc:ssä kuin mitä se olisi taas pesutilojen yhteydessä kylpyhuoneeessa. En vaan voi sille mitään, että inhoan sitä miltä muovimatto tuntuu märkien jalkapohjien alla. Onneksi siis kylpuhuone on laatoitettu kauttaaltaan! Mutta palatakseni wc:n materiaaleihin, niin katto on paneloitu ja seinissä on valkoiset neliölaatat, jotka ovat suht hyvässä kunnossa kunhan jaksan tässä vielä joku päivä kuurata ne kunnolla. Höyrypesuri olisi aika kiva kaveri siihen hommaan!


Vito täytti keskiviikkona kunnioitettavat 5 vuotta ja synttärisankari seurasikin silmä tarkkana remontin edistymistä! 

Eli wc:n kasvojen kohotus tarkoitti tällä kertaa kalusteiden totaalista uusimista lukuunottamatta wc-pönttöä, johon hankimme vain uuden valkoisen kannen vaaleansinisen tilalle (mikä värivalinta!). Käytännössähän tuolla wc:ssä ei ollut aiemmin mitään käytettäviä kalusteita; hana oli oikeasti 1950-luvulta peräisin oleva, lavuaari niin pieni ettei sen reunalle voinut asettaa edes saippuapulloa, koska se tipahti siitä samantien. Peilikaappi oli niin ikään niin pieni, etteivät hammasmukimme ja -harjamme mahtuneet sinne. Muita tavaroita en jaksanut edes yrittää asetella sinne. Toki tilaan olisi voinut hankkia esim. jonkinlaisen iki-ihanan kaappi- tai kärryviritelmän, mutta koska vakaana tarkoituksenamme on asua tässä talossa toivottavasti todella kauan, niin näin järkeväksi panostaa uusiin kalusteisiin. Wc:stä on otettu ennen kuvat ja ne tulen julkaisemaan sitten jälkeen-kuvien kanssa samaan aikaan remontin valmistuttua, toivottavasti siis jo tänä viikonloppuna! Hieman on mennyt suunniteltua kauemmin, joka on johtunut pelkästään ylipitkistä työpäivistä. 

Tässä kuitenkin yksi kuva, jonka laitoin toissapäivänä Facebookkiinkin. Mietimme pitkään ja hartaasti, että kumman pesualtaan laitamme! Ja kyllä, niitä on nyt meillä kaksi kun saimme ne todella edullisesti (vasemman puolisella oli hintaa 12,50€ alennusten jälkeen) ja toisen voimme jossain vaiheessa myydä joko eteenpäin tai asentaa kellarin kylpyhuoneeseen. 

Mitä te luulette, kumpaan altaaan lopulta valitsimme? Tuo oikeanpuoleinen on siis tosiaan upotettavaa mallia! Lisäksi mietin, että kiinnostaako teitä mikä tämän remontin budjetti oli? Yleisesti ottaen pidän raha-asiat pois blogista, mutta toisaalta jollekin voisi olla hyötyä viitteellisestä budjetistä jos sattuu miettimään oman remontin toteuttamista.

4 kommenttia:

 1. Vasen on kaunis, mutta mä aina mietin näiden tasapohjaisten kanssa, että sinne vetä laskiessa pitää vettä olla todella paljon, ennenkuin siellä voi pestä mitään. Likaantuukohan se herkemmin? Toisaalta vaikea arvioida, minkä kokoinen oikeanpuoleinen on. Pienet lavuaarit ovat ikäviä siitä, että kasvoja pestessä vettä roiskuu reunojen yli.

  Tällaisia kommentteja käytännön ihmiseltä siis. :D

  Ja mua kyllä kiinnostaa budjetit! Meillähän meni makkarin face liftiin (käytännössä tapetteihin) vain muutamia kymppejä ja siitä on moni tuttu herännyt, että eihän ne isolta näyttävät muutokset aina tonneja syö. Sisustusohjelmissa kun aina noiden vessaremppojen budjettia nostaa se, että nurkassa nököttää satasen vessaharja. (Joskus t.i.l.a -ohjelmassa oikeasti oli sellainen! :D)

  Mä en oikein tiedä, mitä mieltä olen muovimatoista. Nykyisin kun saa ihan hyvän näköisiäkin kylppäriin. Laatta kun vaatii mun mielestä ehdottomasti lattialämmityksen alleen, inhoan kylmiä laattoja (ja niiden saumojen hankausta) yhteensä jopa hitusen enemmän kuin muovimattoa. Mä saattaisin tuollaiseen pikkuvessaan valitakin vaikkapa jonkin tummanharmaan muovihirvityksen. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyviä pointteja sulta taas, kiitos paljon! :) Facebookissa sain samaa kommenttia tuohon vasemmanpuoleiseen liittyen eli se kuulemma likaantuu käytössä tai pikemminkin lika jää reunoille todella helposti. Se ei ehkä myös loppujen lopuksi istunut niin hyvin tämän talon "henkeen" joten päädyimme oikeanpuoleiseen altaaseen.

   Enköhän mä sitten budjettia ainakin jossain määrin paljasta! Jääpähän sitten itellekin ylös se summa, en tiedä onko hyvä vai huono juttu :D Eikä oikeesti voi olla satasen vessaharjaa, apua! Ai mikä suhteellisuuden taju? Se on kuitenkin vaan vessaharja! Meillä harja kuppeineen maksoi lähemmäs 30€ ja sekin oli musta tosi paljon, mutta tuohon harjaan saa onneksi vaihtopäitä, niin se vähän antoi anteeksi tuota hintaa..

   Voipi tosiaan olla, että nykyään saa jo paremman näköisiä muovimattoja, vaikea sanoa kun en ole perehtynyt sen enempää nykyiseen valikoimaan. Mun kokemukset ovat rajoittuneet näihin 1970-luvun mallistoihin, jotka eivät nyt ainakaan toimi mulle :D

   Poista
 2. Mistä saitte noin halvalla nuo upeat altaat? Mekin tarvitsisimme kylppäriin jonkin tuollaisen. Voisin olla kiinnostunut ostamaan jos jää yli :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo vasemmanpuoleinen ostettiin K-Raudasta ja oikeanpuoleinen Kodin Terran rempparytinät-päiviltä. Tuo vasemmanpuoleinen jäi meiltä nyt sitten yli, laita ihmeessä vaikka sähköpostia jos olet kiinnostunut :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit, piristit päivääni! :)