keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Mitä neliöt kätkevät?

Tajusinpa tuossa juuri, etten ole tainnut paljon sen enempää kertoakaan tästä meidän kodista, saati vilauttanut pohjapiirrosta! Taisi jäädä kun en silloin ostotilanteessa halunnut käyttää netissä olleita kuvia tai muuta materiaalia. 

Sen verran olen tainnut jo aiemmin kertoa, että kyseessä on tosiaan 1950-luvun rintamamiestalo, joka on kolmessa kerroksessa. Pihalta löytyy autotalli, jonka sivussa on sekä puuvaja että ulkotarvikevarasto. Puuvajaan tilattiin itse asiassa juuri täydennystä ja toivottavasti pääsisimme pian nauttimaan takan lämmöstä! Ulkotarvikevarastossa säilytämme taas mm. pihakalusteita (olivat ensimmäinen ostos tähän taloon!) sekä polkupyöriä. Nuo upouudet pihakalusteet hankimme tosiaan kesän viimeisistä poistomyynneistä ja ne ovat kyllä niin mieleiset; kuusi säätötuolia ja iso pöytä, jossa on keskellä sellainen kivitaso, johon voi laskea kuumia tarjoiluastioita. Niistä sitten lisää muutaman kuukauden kuluttua! Mutta kannatti käydä haahuilemassa Maskun kesäkalustepihalla :) Tuo ulkovarasto on muuten muinoin ollut pihasauna - saapa nähdä tuleeko siitä vielä joskus taas sellainen!  

Sisäänkäynti kotiin on talon keskimmäisestä kerroksesta ja "ulkoeteisestä" lähtee sitten samantien portaat yläkertaan. Yläkerran portaat ovat siis tavallaan kylmää tilaa ja voin kertoa, että muutamana iltana on tullut "hilpaistua" aika vauhdilla yläkertaan kun on ollut viileää kylmä! Yläkerrassa on kanssa tavallaan "eteistila", jossa meillä on tällä hetkellä ainoastaan pakastin. Yläkerrassa on myös sitten iso makuuhuone, hieman edellistä pienempi työhuone ja jotain siltä väliltä oleva vierashuone. Kai nuo huoneet ovat neliöiltään jotain 15-20:n luokkaa, en ole vielä sen tarkemmin tutustunut. Molemmilla talon pitkillä seinillä on sitten vinttitilaa, joissa meillä on tällä hetkellä säilytyksessä muovilaatikoihin pakattuna tavaraa. Yläkerta on kyllä vielä sangen autio

Alakerrassa on sitten eteisestä katsottuna vasemmalla keittiö, joka on iso. Meillä on keittiössä ihana saarreke ja silti kulkutilaa jää vallan hyvin. Keittiön yhdellä seinällä on alkuperäiset (?) upotetut astiakaapit, joten säilytystilaa keittiössä on todella hyvin. Meillä ei itse asiassa ole edes kaikissa kaapeissa vielä mitään. 

Keittiön vieressä on sitten heti kodinhoitohuone, jota ei siis vielä ole, mutta tila sille kyllä on. Olen jo pienen ikuisuuden haaveillut kodinhoitohuoneesta, minä kun pidän vaatehuollosta. Niin monessa kodissa on saanut tehdä sellaisia virityksiä niin pyykinkuivauksen kuin -pesunkin suhteen, että huh huh. Lisäksi minulla on vähän tapana hamstrata erilaisia pyykinpesuaineita eikä niille ole koskaan ollut mitään säilytyspaikkaa. Niinpä, kun päätimme hankkia talon, niin samalla A lupasi minulle että saan vihdoin sen kodinhoitohuoneeni. Siis se tulee todellakin vain ja ainoastaan minua varten ja suunnitelmia pitäisi alkaa tässä jossain kohtaa väsäillä. Toteutus kyllä jää suosiolla ensi kevääseen. Mutta sekin on kyllä tulossa, se on varmaa! Kodinhoitohuoneen rakentaminen alkaa käytännössä ihan alusta...

Kodinhoitohuoneen vieressä on sitten wc, jota nyt tosiaan remontoimme. Aiemmista postauksista voi lukea lisää wc:n remontista. 

Keittiön vieressä on sitten myös ruokailutila, jollaista minä en kyllä villeimmissä unissanikaan uskonut saavani. En osannut edes haaveilla siitä, mutta jo nyt en osaisi olla ilman sitä. Jollain selittämättömällä tavalla se tuo sellaista pientä luksusta! Harvassa rintamamiestalossa on erillistä ruokailutilaa, saati tuossa kunnossa olevaa sellaista! Ruokailutilassa on kahdella seinällä isot ikkunat, joista näkee kivasti ulos. Olenkin tehnyt kotona töitä juurikin ruokailutilassa, siellä on niin ihana tunnelma (eikä työhuoneessa vielä valoja, saati työtuolia..heh!)


Viimeinen huone keskikerroksessa on sitten olohuone, jossa on myös takka. Missään näissä keskikerroksen isoissa huoneissa ei ole ovia, vaan esim. ruokailutilasta näkee sekä keittiöön että olohuoneeseen. Arvatkaa vaan juokseeko meidän karvainen neiti tuossa ympyrää pallonsa perässä.. ;)

Sokerina pohjalla on sitten vielä kellari. Jotenkin tuntuu hassulta puhua kellarista, sillä minulle ainakin tulee tuosta sanasta mieleen lähinnä betonilattia, kylmä ja kostea tila sekä perunakellari. No joo..kyllähän nuokin sanat osaltaan pätevät tähän meidän kellarikerrokseen, sillä sieltä löytyy yksi kodin sydämistä eli pannuhuone (salkkareita katsovan pahin painajainen!) sekä aito perunakellari. Tuota perunakellaria on tuunattu aivan ihanasti, se ei siis ole todellakaan mikään multainen ja ankea tila, vaan siisti tila esim. vihannesten yms. säilyttämiseen.      

Siihen ne yhtäläisyydet sen sanan kellari kanssa sitten jäivätkin, ainakin omasta mielestäni, sillä tuolta alakerroksesta löytyy isot peseytymistilat sekä pukuhuone. Sauna meillä menee vielä ennen vuodenvaihdetta aikalailla täysin remonttiin. Jos minulle kodinhoitohuone on se must have juttu, niin saunomishullulle A:lle se on sauna. Saada nähdä kuinka hifistelyksi tuo sauna sitten menee, olen meinaan antanut sen remonttiin täysin vapaat kädet enkä saa kuulemma nähdä kuin vasta lopputuloksen. :) 

Viimeinen tila talossamme on sitten kanssa hieman erilainen, jos vertaa ainakin perinteisen rintamamiestalon huoneita. Meillä on nimittäin tuolla kellarissa kotiteatteritila sekä baari. Noi oli kyllä molemmat sellaisia juttuja, että suu loksahti auki kun näimme talon esittelykuvat. Ja sanotaanko, että kyllä on muutamalla kaverillakin suut loksahtaneet auki kun ovat tilan nähneet ;) Heti kun oli asuntokaupat tehty, niin kyllähän tuo toinen marssi Verkkokauppaan videotykkiä hakemaan. Enkä kyllä valita, ollaan katseltu tuolla nyt pari leffaa ja kyllä on ollut mukavaa. Kyllä sitä Sinkkuelämää-leffaakin kelpasi oikein hyvin katsella omassa leffateatterissa ;) Meille ilmoittikin kaverit, että meillä pidetään sitten uudenvuoden-juhlat, niin ei tarvitse miettiä niillekään mitään paikkaan. Niinhän me sitten toki tehdään! :) 


Kyllähän täällä siis varsin mukavasti elelee kaksi aikuista ja yksi koira. Toisaalta tämä talo sopii meille niin hyvin jo siinäkin mielessä, että kun ollaan aika itsenäisiä persoonia, niin välillä täytyy saada ottaa omaa aikaa ja paikkaa ja täällä se kyllä onnistuu. Oli kyllä silloin viime keväänä ajoittain aika hampaiden kiristelyä, kun neliöitä oli 40 ja työpiste (eli tietokone) ja olohuone olivat samassa tilassa. Yritä siinä sitten tehdä jotain gradua kun toinen katsoo vieressä telkkaria ja koirakin kerjää vielä huomiota. Oli kyllä aika taiteilua silloin. 

Kuvia saatte heti kun jaksan ja ehdin vähän panostaa valokuvaukseen. Haluaisin ottaa kunnon kuvat näistä sisätiloista, niin jäisi sitten itsellekin kivat muistot. Ja remonttien yhteydessä tulee tietenkin kuvia, viikonloppuna taitaa olla tiedossa laminaatin asennusta! 

PS. Täytyy vielä kertoa, ettei me olla kyllä vältytty perheenlisäysuteluilta kun ostettiin näinkin tilava talo. Aika moni on tainnut jo mielessään muuntaa työ- ja vierashuoneen lastenhuoneiksi. Sanotaanko näin, että haluttiin varautua "lähes kaikkeen" eli jos perheemme tästä joskus kasvaisi, niin ei haluttaisi sen takia luopua talosta. Ja toisaalta lähes koko mun lähipiiri asuu pääkaupunkiseudulla, joten on mukavaa kun voi majoittaa vieraita omaan kotiin. Olette aina kaikki tervetulleita!

Jäikö joku kolkka kodissamme kiinnostaamaan? :)  

4 kommenttia:

 1. oiiiiiii!!!!!! täytyy kyllä ehdottomasti tulla kylään joskus tässä... kuullostaa niin ihanalle :) sanoin jo M:lle et alan melkein muuttaa mieltäni että haluan sittenkin joskus talon ;) kuvia jäin kyllä kaipaamaan ja toi alakerta loksautti suun täälläkin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti tuut kyllä käymään, kun asutkin niin lähellä :) Onhan tässä talon pitämisessä oma hommansa, mutta kyllä tässä on niiiin paljon hyviä puolia ettei tosikaan. Saa pestä pyykkiäkin vaikka keskellä yötä! :D

   Poista
 2. Oi, aivan ihana kämppä teillä!!!!! Saanko mäkin kutsua itseni kylään? ;) Ja oikein oma baari ja leffateatteri, wau! Onnittelut vielä uudesta kodista! <3

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit, piristit päivääni! :)