keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Melkein valmis.

Kerrostalossa asuessaan sitä saattoi keskittyä ainoastaan kodin laittamiseen sekä kunnostamiseen sisältäpäin, mutta täällä omakotitalossa sitä puuhaa riittää myös ulkona! Niinpä en olekaan ehtinyt päivittää teille kuulumisia wc-remontin suhteen. Eilenkin havaroitiin pihaa sellaiset kepeät kolme tuntia ja kaatopaikalle tuli vietyä neljä (!) peräkärryllistä lehtiä. Hyötyliikuntaa, hyötyliikuntaa!

WC-remontti jatkui sitten viime lauantaina oikein mallikkaasti ja tuli itse asiassa niin valmiiksi kuin se on nyt mahdollista. Laatikostojen viereen on tulossa vielä pari avohyllyä, kunhan remonttireiska saa ne tuossa nikkaroitua ja peilikin on toki vielä tulossa! Emme halunneet mitään ihan tavallista peiliä tai peilikaappia vessaan, joten sitäkin saa vähän nikkaroida ja muun muassa kiinnitysmekanismi on tuottanut hieman päänvaivaa. Mutta peilistä on tulossa suuri ja siihen tulee joka puolelle valot eli oletettavasti ihan superhieno! 

Mutta antaa kuvien kertoa:  

Nämä jälkeen kuvat näyttävät jotenkin vielä hieman karuilta, mutta veikkaan sen peilin tuovan muutoksen asiaan. Joka tapauksessa tykkään lopputuloksesta hirmuisesti ja wc:n käytännöllisyys lisääntyi hurjasti - nyt on säilytys- ja laskutilaa, mitä ei tuosta aiemmasta versiosta löytynyt käytännössä lainkaan. Aiemmin peilikaappi ja pesuallas olivat ovesta katsottuna suoraan edesspäin, mutta nyt laitoimme kaapit ja altaan suoraan wc-istuinta vastapäätä eli ovesta katsottuna vasemmalle. Aiemmin tuo tila oli ihan tyhjillään ja seinässä oli käyttämätön suihku. Siihen olisi toki voinut tehdä myös suihkutilan, mutta emme kokeneet käytännölliseksi laittaa noinkin pieneen tilaan suihkua. Meillä on kuitenkin alakerrassa aivan loistavat peseytymistilat saunan yhteydessä. Niinpä tällainen ratkaisu oli tällä kertaa paras. Lupasin myös antaa vähän viitteellistä arviota siitä, mitä tämä tuli maksamaan. Muistuttaisin kuitenkin, että meille jokaiselle rahanarvo on erilainen ja itse olen valmis panostamaan kotiini eli toisin sanoen laittamaan siihen rahaa. Ainakin pysyimme suunnilleen budjetissa ja se oli tärkeintä ihanan lopputuloksen lisäksi :)

Vessaremontti:
  Malja-allas 49,00 (Kodin Terra, tarjouksessa)
WC-kansi 24,90 (Kodin Terra)
Allaskaapit 192,00 (Ikea)
Pöytätaso 36,00 (Ikea)
Putkitarvikkeet, mm. kupariputkea ja puserrusliittimiä 72,00 (K-Rauta)
Crohe Start-hana 109,00 (K-Rauta, tästä saimme ystäväalennusta 30€)
Pyyhekoukut 4 kpl 22,40 (Bauhaus)
WC-paperiteline 23,90 (Bauhaus)
Yhteensä: 529,30 euroa

Ehdottomasti kalleimmat hankinnat olivat nuo allaskaapit sekä hana. Menoerä, jota en yllättäen ollut oikein osannut budjetoida olivat nuo putkitarvikkeet. Tosin niissäkin olisi säästänyt 20€ jos olisi osannut ostaa kupariputkea oikein määrän eikä liikaa. 

No miltä meidän uudistettu wc vaikuttaa? Entäs remonttiin kulunut rahasumma?

6 kommenttia:

 1. Tosi mahtava raikastus vessaan! Eikä kyllä ollut paha budjetti ollenkaan (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Rimma (: Kyllä tuo munkin mielestä oli ihan kohtuuhintainen! Kyllähän noihin remontteihin saisi laitettua ihan kuinka paljon vaan rahaa!

   Poista
 2. Aivan ihanalta näyttää!! Melkoinen muodonmuutos kyllä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Oli tuo kyllä jo askel parempaan! Vielä ehkä joskus tulee sitten uudet seinät ja lattia..Kaikki ajallaan :)

   Poista
 3. Hyvä tuli! Mutta mä en vain keksi, minne se allastaso nyt tuli tai siis muuttuiko sen sijainti? Altaan oikealla puolella kun nurkka on eri mallinen kuin ennen? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla (: Allastason sijainti joo muuttui, siksi nurkatkin näyttävät erilaisilta! Ennen allas oli ovesta katsottuna suoraan edessäpäin ja nyt se on vasemmalla :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit, piristit päivääni! :)