lauantai 7. syyskuuta 2013

Käytännöllistä & Kodikasta.

Taas olisi aika herätellä henkiin kodin sisustamista. Se olikin blogini alkuaikoina oikeastaan se kantava punainen lanka, sillä asuimme tuolloin kipeästi remonttia vaativassa asunnossa. Vaikka olenkin tyytyväinen aikaansaannoksiimme ja erityisesti siihen, että toteutimme kaiken itse (mm. keittiökaappien ovien maalaukset, vaatekaapin rakentamisen..) todella pienellä budjetilla, niin silti ehkä jotkin kokeilut olisi voinut hieman vähemmälle. Lähinnä viittaan tällä värivalintoihin. Vaikka omistusasunto on oma ja se kannattaa toki laittaa mieleisekseen, niin silti mielestäni kannattaisi pitää mielessään kodin mahdollinen myynti. Harva ostaja ihastuu esimerkiksi oranssinvärisiin kaapinoviin ja kalakuvioiseen muovimattoon kylpyhuoneessa. Niinpä isoimmat pinta-alat kannattaisikin pitää suht neutraaleina, mikä ei taas välttämättä ole yhtä kuin valkoinen. Sisustuselementeillä kun saa niin helposti luotua sitä "omaa juttua" kotiin ja niistä myös pääsee yleensä helpommin eroon kuin siitä oranssista väristä ;) Sen lisäksi, että sisustamalla kotiaan tunnelman takia, kannattaa toki miettiä miten tehdyillä ratkaisuilla voisi helpottaa arkielämää. Vaikka kuinka pidänkin kaiken maailman kipoista ja kupoista, olen kuitenkin todennut, että niistä saa olla koko ajan pyyhkimässä pölyä, jos niiden haluaa näyttävän suht siisteiltä. 


Näitä kippoja ja kuppoja siis vain kohtuudella meidän kotiin! Toinen hyvä esimerkki on, että en ikinä keräisi liede vierustaa täyteen elintarvikepurkkeja, koriste-esineitä ja muita, sillä ainakin kun meidän kokkikolmonen tekee keitoksiaan, niin myös koko keittiö näyttää siltä ja muutenkin liedeltä lentävä rasva saa ympärillä olevat tavarat näyttämään etovilta. Käytännöllisyyttä siis ainakin keittiöön, sillä sen perimmäinen funktio lienee vieläkin se ruuanlaittopaikkana toimiminen...


Välillä on tietysti kiva heittää käytännölliset ajattelutavat ja muut arkipäivän tylsyydet olkansa yli ja haaveilla siitä the kodista. Ainakin mun the kotiin löytäisin kaikkea ihanaa Riviera Maisonilta. Meillä ei ole tällä hetkellä lainkaan sohvapöytää ja innostuin haaveilemaan josko poikaystävä rakentaisi tai tuunaisi meille vähän vastaavanlaisen pöydän kuin kuvassa - se on ihana! Tuonne alle kun saisi vaikka vielä jotkut kivat himmeät valot tunnelmaa luomaan.


Kaikki kuvat Riviera Maison.  

2 kommenttia:

  1. Onpas tuo naulakko ihana! Samoin tuollainen Welcome Home -olisi myös aika ihku! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinpä, mäkin ihastuin ihan kympillä tuohon Welcome Home mattoon! Ehkä jonkun mielestä kornia mutta mun mielestä toimivaa :)

      Poista

Kiitos kun kommentoit, piristit päivääni! :)