keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Kaksi kertaa nykyinen on tuleva.

Tässä on jokunen viikko elelty kyllä niin jännittäviä aikoja ettei ole oikein mistään meinannut tulla mitään. Välillä on meinattu lyödä jo hanskat tiskiin ja sitten toisena hetkenä ollaan uskallettu toivoa. Kannatti toivoa ja luottaa tulevaisuuteen. 

Ollaan jo reilut puolivuotta katseltu vähän toisella silmällä Etuovessa myytävänä olevia asuntoja. Tai no ehkä ennemminkin taloja. Ollaan oikeastaan aina tiedetty, että omakotitalo tulee olemaan se meidän juttu, sillä kumpikaan ei viihdy kerrostalossa. Muutamia taloja käytiinkin katsomassa, mutta niitä ei tarvinnut kyllä kahta sekunttia kauempaa edes harkita. Yhdessä oli vintille rakennettu makuuhuone niin matala, ettei poikaystävä voinut edes seisoa suorassa siellä. Pari oli sitten sellaisia, että olisi saanut muuttaessaan räjäyttää pommin ja aloittaa kaiken alusta...

Sitten valmistujaisteni jälkeisenä sunnuntaina poikaystävä paneutui kunnolla Etuoven tarjontaan ja löysi sieltä erittäin lupaavalta vaikuttavan talon. Hintakin oli meidän budjettiin sopiva. Vähän ehdin jo intoilla, vaikka tiesinkin että tästäkin voisi tulla taas yksi pettymys lisää. Jotkut asunnot vain saadaan näyttämään niin myyviltä kuvissa, mutta totuus onkin sitten ihan toinen. No, varattiin tähän taloon keskiviikolle näyttö ja siellä tuli tunti ihmeteltyä tunti leuka lattiassa kuinka ihana tämä talo olikaan. Olihan tässä jo iäkkääseen ikään varttuneessa puutalossa omat pienet heikkoutensa, mutta kokonaisuus oli vaan juuri niin täydellinen meille. No, torstaina tehtiin sitten tarjous tästä talosta, mutta sekään ei vielä ratkaissut mitään, sillä myyjä oli saanut muitakin tarjouksia. Voi sitä hermoja raastavaa odotusta, kunnes sitten kesken työpäivän poikaystävä soitti ja kertoi myyjän hyväksyneen meidän tarjouksen: 

Mitä tapahtui...sunnuntaina haaveiltiin omasta talosta, keskiviikkona käytiin katsomassa yhtä täydellistä taloa ja torstaina meille oli luvattu tämä talo. On tässä oltu taas pää pyörällä. 

Meidän talon numero

Mutta aiemmin tänään kirjoitimme vihdoin kauppakirjat ja nyt meillä on sitten oma koti. Omakotitalo. En ole siis ihan perinteisen kaavan ensiasunnon ostaja ;) Ollaan kyllä niin innoissamme ja onneissamme tästä kaikesta. Talon omisti todella mukava pariskunta, joka on hyvällä maulla ja ennen kaikkea taidolla remontoinut taloa ja ainakaan heti emme aio remontoida mitään. Tämä tuleva koti on siis tuplasti suurempi kuin tämä nykyinen vuokra-asunto, kolmessa kerroksessa ja talo on vuodelta 1953 - meidän vanhus :) 

Nyt on siis luvassa muuttoa, sisustusta, haaveilua ja remontointia - myös täällä blogissa! Kaikki tähän projektiin liittyvät postaukset löytyvät sivupalkista tagin "Rintamamiestalo" alta 

19 kommenttia:

 1. Ui, niin siistiä! Onneksi olkoon oman talon omistajille!! :)

  VastaaPoista
 2. Voi onneksi olkoon oman kodin omistajille!! :)

  VastaaPoista
 3. Jee, paljon paljon onnea teille!! Me ollaankin sitten ihan samanlaisia, meidänkin ensiasunto on omakotitalo ja vähän aikaa sittenhän mekin vasta muutettiin!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän te juu muutitte kanssa hiljakkoin ja niin innolla olenkin seurannut sun talopostauksia! Olen saanut hyviä vinkkejäkin ja inspiraatiota :)

   Poista
 4. Oi, onnittelut, ensiasunnon (tai -talon) ostaminen on aina niin jännittävää! :) Ja itse asiassa myös mun vanhempieni ensiasunto oli (rakennutettu) omakotitalo, tosin hieman vanhemmalla iällä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä pirun jännittävää, ainakin se itse kauppatilaisuus vaikka eihän siellä muuta tehty kuin allekirjoitettiin paperit! Oli vaan niin virallinen tilaisuus :)

   Poista
 5. Jee, nyt tämä on vihdoin julkista täällä bloginkin puolella! <3 Onnea vielä tätäkin kautta!
  Huomenna päästään juttelemaan lisää aiheesta kun nähdään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo nyt saa hehkuttaa täällä blogissakin kun kaikki on virallista :) Kiitos onnitteluista ja oli taas niin mukavaa nähdä <3 :)

   Poista
 6. Oi, suuren suuret onnittelut! Innolla odotan tulevia postauksia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suuri suuri kiitos :) Postauksia tähän aiheeseen liittyen tulette kyllä saamaan enemmän kuin tarpeeksi!

   Poista
 7. Ihanaa, onneksi olkoon :))
  Saanko heti udella mistä päin tämä talo löytyi? Pysyttekö huudeilla? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti paljon! :) Juu huudeilla pysytään, mihinkäs sitä hyvää paikkaa vaihtamaan ;)

   Poista
 8. Onneksi olkoon uudelle talon omistajalle :)

  VastaaPoista
 9. Onneksi olkoon uudelle talon omistajalle :)

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit, piristit päivääni! :)