tiistai 17. syyskuuta 2013

Jotain muuta kuin mytty lattialla?

Yksi ensimmäisistä hankinnoista uuden kodin makuuhuoneeseen tulee olemaan jonkinlainen säilytyspaikka vaatteille, enkä siis tarkoita vaatekaappeja. Olen vain jo nähnyt tarpeeksi monta vaatemyttyä lattialla eikä niistä tiedä koskaan, että ovatko kyseessä puhtaat vai likaiset vaatteet. Kun päällä olleille vaattteille ei löydy illan tullen mitään laskupaikkaa, niin ne tipahtavat automaattisesti lattialle. Ja jos ne eivät siitä aamulla päädy takaisin päälle, niin siihen lattialle ne myöskin jäävät. Tämä on sitä arkielämää. No kyllähän minäkin tähän kyllä syyllistyn eli ei se syyttävä sormi osoittele ainoastaan poispäin.  :)

Aiemmassa kaksiossamme meillä oli ylimääräinen tuoli makuuhuoneessa ja siihen tuli yleensä iltaisin jätettyä päivävaatteet. Systeemi toimikin ihan kivasti ja lattia säilyi kulkuvapanaa, joten olen ajatellut hieman samanlaista ratkaisua uuteen kotiinkin. 


Tosin tällä kertaa olen iskenyt silmäni tyylikkäisiin vaaterekkeihin, joihin voisi joko ripustaa käytössä olevat vaatteet tai sitten heittää rekin päälle. Eihän sekään toki kaunis näky ole, jos rekin päällystä tursuaa vaatteita, mutta ainakin ne olisivat jossain muualla kuin lattialla! 

Hayn Loop olisi tietysti ihanaakin ihanampi ja hyvä joululahjatoivekin ;) Toisen tosi kivan vaihtoehdon löysin Elloksen sivuilta ja vieläpä valkoisena. Hintakin olisi tähän kukkaron nyörit ovat kiinni-budjettiin sopivampi. Saa nähdä kumpaan päädyn vai nikkaroinko tämänkin itse - eipä muuten olisi ihan liian vaikeaa! 

Miten te olette ratkaisseet saman ongelman? 

Ellos.fi ja HAY

13 kommenttia:

 1. Moi Nanna!

  Vaikka et enää juuri Gambian aiheista kirjottelekaan, oon jääny seuraamaan kuulumisiasi! Elämäsi Suomessa taitaa sujua hyvin, vaikka luulen että välillä Gambiaan kaipalet..?

  Ollaan päätetty lähteä takasin lähes samalla porukalla! Tosin vain kolmeksi viikoksi joulu- marraskuussa, mutta ai että mä oon innoissani! Tässä koitetaan ettiä halvimpia lippuja, tänä iltana tarkotus ostaa.

  Tiedätkö yhtään millon ite pääset tapaamaan ystäviäsi tuohon ihanaan maahan?

  Elina (matkallagambiassa.bl...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Elina!

   Kiva kun jätit viestiä :) Kyllähän tää Suomi-elämä sujuu kun ei sen enempiä analysoi vaan antaa mennä vaan. Kyllähän mä Gambiaan kaipaan ja paljon, etenkin nyt näin syksyn tullen. Aion pian kirjoitellakin taas aiheesta.

   Voi vitsit, oon kyllä niin kade teidän reissusta! Saitteko liput varattua? Lähtisin kyllä itsekin jos työt sen vain sallisivat. Tosin en ole vielä tehnyt lopullista päätöstä, saatan lähteä hyvinkin lyhyellä varoitusajalla jos niikseen tulee. Toivottavasti viimeistään vuoden vaihteessa pääsisin käymään siellä.

   Mistä te muuten löysitte lentoliput ja missä teillä tulee olemaan välilasku?

   Poista
  2. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  3. Meille tuli vastaan ongelmia enemmän ku ikinä vielä matkoja varatessa. Alettiin varaa ti löydettyä matkaa, ja hinta oliki noussu. No, etittiin uusia lentoja ja löydettiin Manchesterin kautta meno-paluu. Ne oli Thomas Cookin operoimat ja ku oltiin saatu sivut täytettyä ja lähetettiin varaus, sivut bugi ja homma alusta.. Lopulta tuli näytölle teksti että jotain on väärin, mutta seuraa s-postiasi.

   Ke mentiin suoraan Thomas Cookin sivujen kautta lippujen varaukseen ja syy eilisiin ongelmiin löyty. Ei oltu englantilaisia ja TC ei muille lippujaan myy.. Weird!

   Joittenki sivujen kautta löydettiin uudet liput, mutta ois tarvinnu passin nrot. Yhellä meistä ei oo vielä passia, niin sitä jäätiin oottelee. Toivottavasti kaikkien lippujen hinnat ei nouse, tai saadaan unohtaa tää matka..

   Saapa nähdä ollaankohan molemmat siellä vuoden vaihteessa! :)

   Elina

   Poista
  4. No voi kurjuus mitä ongelmia olette saaneet kohdata! Onpa kummallista ettei muut EU-kansalaiset saa varata brittien lippuja. Tuollaiseen säädöstelyyn en ole kyllä aiemmin törmännyt. Verrattuna viime vuoteen niin mun melestä kyllä kaikkien lippujen hinnat ovat nousseet mutta toivottavasti eivät nouse entuudestaan että pääsette reissuun. Mitä välilaskupaikkoja olette muuten katselleet? Suosittelisin Barcelonaa, Roomaa ja Frankfurtia. Myös Arlandasta menee lentoja Banjuliin.

   Mullekin näytettiin töissä vihreää valoa tuon loman suhteen joten saas nähdä ;)

   Poista
 2. En ole ratkaissut, sillä ongelmaa ei koskaan ole ollut. Meillä vaatteita on lattialla vain silloin, kun lajittelen pyykkejä, muutoin en ymmärrä, miten vaate voi edes joutua lattialle. Ja jos meillä olisi joskus päätynytkin, olisi koira opettanut nopeasti keräämään vaatteet ovien taa. :D

  Vaatteiden ainoa paikka on vaatekomero ja vaatekomerossa on hyllytila sellaisille vaatteille, jotka eivät kuulu pinoon eivätkä pyykkikoriin. Näin mulla on aina ollut, ei ongelmaa. :) Myös silloin, kun mulla on ollut vaatekaapit, on hyllylle jätetty tyhjää tilaa tätä tarkoitusta varten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä on kyllä sitten täydellistä elämää jos vaatteet eivät päädy lattialle. Meillä ne päätyy koska ei vain yksinkertaisesti ole laskutilaa eikä ylimääräistä kaappitilaa - muuten tuo sinun vinkkisi toimisi varmasti meilläkin :) Saa nähdä kuinka käy sitten uudessa kodissa.

   Poista
  2. Tuskin täydellistä monessakaan suhteessa. :) Mutta mä luulen, että moni asia on kuitenkin tottumuksesta kiinni. Mun lapsuudenkodissakaan ei koskaan ollut vaatteita näkösällä, joten itsellekään ei ole tullut sellaista vaihtoehtoa mieleen, että niitä jonnekin jättäisi.

   Ylimääräinen kaappitila lienee järjestelykysymys? Mun käytössä oli edellisessä asunnossa lyhyen vaatetangon lisäksi kolme vaatekaapin pientä hyllyä ja silti jätin yhden hyllynnurkan tätä käyttöä varten.

   Poista
  3. Voi ja onkin varmasti tottumuksesta kiinni. Mä en esim. osaa jättää tiskejä näkösälle koska niitä ei ole koskaan lapsuudenkodissa jätetty. Tässä asunnossa tuo ylimääräinen kaappitila ei ole kyllä mitenkään järjestelykysymys, sillä meillä on osa vaatteista edelleen laatikoissa. Täällä on tasan kaksi kiinteää kaappia kaikille tavaroille ja siinä on kaikki. Ehkä sitten seuraavassa kodissa, tänään ainakin mennään kurkkimaan sinne :)

   Poista
 3. Meillä on pahana tapana heivata vaatteita sohvan käsinojalle :D Lattialle harvemmin tulee laitettua, mutta eipä tuo sohvanreunakaan sen parempi paikka ole, kun tulee sellainen sotkuinen vaikutelma joka tapauksessa kun siihen muodostuu iso kasa kaikkia vaatekappaleita. Voi kun olisikin tilaa tarkoitukseen soveltuvalle ylimääräiselle tuolille tai tyhjälle vaatekomeron hyllylle tuota varten, mutta toistaiseksi on vain pakko hyödyntää sohvan käsinojaa :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sohvan reuna taitaa kanssa olla aika perinteinen paikka jos näin voi sanoa :) Niistä kasoista tulee kyllä helposti tosi sotkuinen vaikutelma ja siksi haluankin tästä "ongelmasta" eroon :D

   Poista
 4. Minulla on käytössä sellainen valkoinen Ikean halpis-rekki, josta olen kovasti tykännyt (: Itse tehtyinä olen nähnyt mainioita kupariputkiversioita ja ai että sellainen olisikin kiva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli se Ikeankin versio lienee ihan kiva! Tässä tulee piakkoin käytyä Ikeassa joten täytyy tsekata minkälainen se on luonnossa :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit, piristit päivääni! :)