tiistai 27. elokuuta 2013

Kesälle ja talvelle.

Viime viikkojen aikana on tullut tehtyä pari hankintaa sekä tulevaa talvea varten että sitä tulevaa ensi kesää varten. Ensimmäistä kertaa eläessäni olen tajunnut kuinka fiksua on ostaa seuraavan kauden vaatteita ja kenkiä hyvissä ajoin. Muoti kulkee toki sen verran haipakkaa tahtia, että jos haluaa vähänkään niitä niin sanottuja in juttuja, niin tätä etukäteen ostamista ei voi harrastaa. Olen kuitenkin sisäistänyt, että tiettyjä perusjuttuja voi ja kannattaakin hankkia hyvissä ajoin. 

Ostin nimittäin eräästä nettikaupasta aika hyvään alennushintaan söpöäkin söpömmät alla näkyvät ballerinat. Ensin mietin tovin, että kannattaako niitä ostaa enää tänä kesänä, sillä vaikka kuinka taistelisi vastaan, niin tämä kesä on auttamatta ehtoopuolellaan. Mutta hei, tulee se kesä ensi vuonnakin mikäli vanhat merkit pitävät paikkaansa! Sitä paitsi nyt tämän loppukesän lämpimillä keleillä voin "sisäänajaa" noita kenkiä. Pehmeistä reunoista ja pohjista huolimatta en nimittäin voinut välttyä rakkuloilta kantapäissäni, kun viime sunnuntaina tepasatelin ensi kertaa nuo kengät jalassani. Siitä ei voi kuitenkaan täysin syyttää kenkiä, sillä maasto jossa noilla kengillä kävelin, oli jokseenkin haastava - nimittäin Pyynikin harjut ja ne portaat! Kävimme poikaystävän kanssa sunnuntaikävelyllä nauttimassa jäätelöä ja oli ollut puhetta, että menisimme Laukontorille, joten päätin laittaa nuo uudet kengät jälkeen. Virhe! Aina pitäisi olla kaikki varusteet mukana alkaen kumisaappaista, kypäristä, korkokengistä aina toppahaalareihin saakka. Koskaan ei voi tietää mitä tuleman pitää. No joo, nyt parannellaan kantapäitä.. :)Toinen ostokseni oli talvitakki. Elokuun alussa! Jo on aikoihin eletty! Hiki meinasi valua jo pelkästään sovittaessa. Kyseinen takki löytyi Ideaparkin ostosreissulla Vero Modasta kun poikaystävän äiti oli aiemmin vinkannut siellä olevista edullisista takeista. Vaalea takki on ollut hakusessa, vielä kun oli omaa kokoa jäljellä ja hintakin kohdillaan, niin mikäs siinä. Käyttöönhän se pian tulee. Ja toisaalta, niin monena vuonna olen jättänyt talvitakin hankinnan loka-marraskuulle, jolloin parhaimmat on jo viety päältä. Niin ne nopeat vaan syövät hitaat. 

Ostaako joku muu vaatteita/kenkiä joko hyvissä ajoin etukäteen tai mattimyöhäisenä jälkikäteen? 

2 kommenttia:

  1. Oi, kauniit ballerinat!

    Mäkin oon huomannut että varsinkin talvitakin ostamisessa on hyvä olla ajoissa liikkeellä. Muistan vieläkin karvaasti kuinka pari vuotta sitten yritin hankkia talvitakkia joskus joulukuun alussa eikä oikeasti löytynyt enää mitään hyvää. Tulevaa talvea ajatellen olisi taas aika ostaa talvitakki, mutta nyt aion olla oikeasti ajoissa - eli varmaan jo nyt pitäisi alkaa katsomaan sillä silmällä :)

    VastaaPoista
  2. Kiitti Hanna! :) Joo justiinsa tuota en halua kokea, että kun meet kauppaan niin siellä ei ole käytännössä enää mitään jäljellä. En ainakaan silloin kun kaapissa ei ole yhtään talvitakkia :D Saitko muuten mun meilin?

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit, piristit päivääni! :)