sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Jää raitoja.

Mainonnan uhri täällä taas hei!

En ole koskaan liiemmin välittänyt ikkunanpesusta, vaikka muutoin olenkin aikamoinen siivousfanaatikko, etenkin kun sille päälle osun. Tai ainakin moni väittää saavansa minusta tällaisen kuvan. Mutta kun puhtaus on puoliruokaa ja järjestys kaiken a ja o!

Niinpä minä, tai no me, emme voineet olla tarttumatta keväällä mainokseen, jossa mainostettiin Kärcherin ikkunapesuria. Yksi vaivainen tekstiviesti meidän palvelevalle rautakauppiaalle ja ikkunapesuri oli siirretty talteen tiskin alle meitä varten. Älyttömän kätevää kun voi noin helposti tilata tuotteita ja käydä sitten noutamassa ne kun on aikaa! :D


No tämä laitehan tuli kyllä noudettua kotiin jo toukokuussa, mutta valitettavasti se ei ollut niin edistynyt että olisi pessyt vielä ne ikkunatkin meidän puolesta. Tuossa se on paketissaan odotellut tähän viikkoon, kunnes aiemmin tällä viikolla poikaystävä päätti ruveta tuumasta toimeen ja pesi keittiön kaksi isoa ikkunaa. 


Ikkunanpesurissa on siis ideana se, että ensin suihkupullon avulla kastelet ikkunan saippuavedellä, jonka jälkeen käytät itse pesuria ikkunan pesuun ja kuivaukseen. Vähän niin kuin lastaa käyttäisit. Itse pesuri toimii ladattavalla akulla. Mitä nyt touhua sivustaa seurailin, niin todella vauhdikkaasti tuolla sai ikkunat pestyä, mutta valitettavasti se jättää aika helposti jälkeensä raitoja. Toki vika voi olla myös käyttäjässä - ehkä tähän on olemassa jokin kikkakolmonen, jota emme tajua? Ikkunoita pestessä myös aurinko paistoi, joka tietysti saa saippuaveden kuivumaan vähän turhankin nopeasti, jolloin raitoja jää helpommin. Ikkunat kun kannattaisi pestä pilvisellä kelillä. 


Ehkä täytyy testailla tuota laitetta vielä itse makuuhuoneen ikkunoihin, mutta siitäkin huolimatta voi olla että kallistun älä osta-kannalle. Olisi kuitenkin kiva kuulla jos joku muu on hankkinut tuollaisen laitteen; kuinka on pesu onnistunut? 

7 kommenttia:

 1. Minulla on nyt ollut kaksi vuotta ja on ihan huippu tuote. Jos pesee ensimmäisen kerran keväällä, niin varmaan jää raitoja, jos vain tuolla laitteella pesee. Minä huuhtelen ensin väljällä vedellä ja luutulla, sitten ko laitteen suihkupullosta suihkautukset ja sillä harjalla "jynssäys", jonka jälkeen kuivurilla ikkuna kuivaksi. Tietenkään , jos aurinko paistaa suoraan pestessä ikkunaan , tämä laite ei ole hyvä, kun siinä käytetään niin vähän nestettä, että aurinko kuivattaa sen määrän aika nopeasti. Itse en ole koskaan ennen saanut niin kirkaita ja puhtaita ikkunoita, ennen tätä laitetta. Se pesuainekin on mielestäni tosi hyvä.
  Kyllä se hyväksi vielä osoittautuu, kunhan käyttö kokemusta tulee enemmän.
  Mukavia ikkunan pesu hetkiä!
  -päivi-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Päivi pitkästä aikaa! :) Kiva kun jaoit kokemuksiasi! Täytyy ottaa vinkit seuraavalla kerralla kokeiluun, ehdottomasti! Tosin ehkä mun pitäisi muutenkin treenailla tässä vähän enemmän tota ikkunanpesua, en vaan tiedä miten se voi olla niin vastenmielistä hommaa :D

   Poista
  2. Se on kyllä vastenmielistä, mutta ennen kaikkea siinä se vaikein , on aloitus. Sit kun on päässyt vauhtiin, se onkin loppujen lopuksi kivaa ja ihanaa on nähdä se käden jälki, kirkas ikkuna.

   Poista
 2. Nää siivouspostaukset on ihania :D Erityisesti ikkunanpesuvinkit on aina tervetulleita, koska ikkunoiden peseminen on pahinta puuhaa mitä tiedän! Ja kun niitä vihdoin alkaa pesemään niin ei kyllä halua että ikkunoihin jää raitoja, joten pitänee jatkossakin pestä perinteisin menetelmin. Tosin viime pesukerrasta taitaa olla jo pari vuotta, heh.... Vielä näkyy ikkunasta kuitenkin ulos, joten pystyy vielä hetken lykkäämään koko operaatiota ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiskauksen ohella ikkunoiden pesu on joo kamalaa! Kaikki muu siivous on kyllä ihan mukavaa! Ja kiva jos tykkäät näistä mun siivousjutuista vaikka taidankin saada helposti hullun leiman otsaan :D Ja eihän sitä vielä nyt kannata ikkunoita pestä jos kerran niistä näkee vielä läpikin ;)

   Poista
 3. Meilläkin odottelee kyseinen vempain! Sekä anoppi, että mummo ovat tuollaisen hankkineet joten pääsempä minäkin vihdoin kokeilemaan (kunhan pääsen itse kotiin :D). Ainakin pesuri pääsee hyvään testiin, sillä häpeäkseni ikkunat jäivät keväällä pesemättä. Mutta innolla odottelen testiä!

  Mummo muuten totesi käyttökokemuksia kysyessäni vain "siinä on oma opettelemisensa" joten ehkä näin onkin. Ja varmasti ainakin meillä ikkunat ovat niin likaiset, että vaativat tuota ylempänä vinkattua märkää rättiä ensin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täähän on sitten suosittu vehje :) Vitsit mulla on se sun siivoushaastekin vielä toteuttamatta, pitäis muistaa kuvailla todistusaineistoa sitä varten ;) Kyllä tossa on joo opettelemista, mutta kun kikat vaan keksii niin eiköhän se sitten ole kätevä :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit, piristit päivääni! :)