sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Tukkataikoja.

En oikein tiedä minkälaisiin taikoihin tässä pitäisi ryhtyä, jotta saisin kutrini taas kiiltämään - taikka edes eloon! Mulla on ollut aina tosi pitkä, mutta siitä huolimatta hyväkuntoinen tukka, joka on kestänyt värjäämiset ja muut. Muutama vuosi sitten vaihtui tukan väri aika tiheään. 

Suunnilleen vuosi sitten huomasin kuitenkin, että sekä suihkussa että harjauksen yhteydessä tukastani irtoaa hieman liikaa suortuvia. Oikeastihan ihmiseltä lähtee aika paljonkin tukkaa päivittäin, joten ihan kaikesta ei kannata olla huolissaan. Lisäksi hiustenlähtö saattaa olla myös kausittaista. Sen lisäksi, että tukkaa tippui kuin lehtiä puista, se alkoi myös kuivua ja "hamppuuntua". No sitten tuli vielä Afrikan reissu ja kolmen kuukauden aikana tukka myös paloi aikaslailla kauttaaltaan (mitä sitä turhaa päätään suojaamaan)...


Kun palasin kotiin, olin lähes tukaton ja etenkin suihkussa käyminen masensi, sillä sitä tukkaa tippui, vaikka ei olisi koskenut koko päähän! Ainakaan palaminen ei auttanut yhtään asiaa, mutta veikkaan että perimmäinen syy tähän, on vitamiinien puute ja huono ravinto muutenkin. Ehkä myös stressi? 

Olen nyt puolen vuoden ajan yrittänyt kotikonstein pelastaa sen mitä pelastettavissa on. Vielä en ole uskaltautunut kampaajan käsittelyyn - en vain kestä sitä kommenttia "mitä sä olet tälle tehnyt?". Ensin heitin menemään "tavallisen" piikkiharjan ja ostin tilalle harjan, jossa on mukana myös luonnonharjaksia. Sillä ei kuitenkaan saa kovinkaan helposti suurimpia takkuja selvitettyä, joten pari viikkoa sitten kun kauppareissulla Prismassa näin Tangle Teezerin, ostin sen heti! Amylla oli tämä kyseinen harja ja jo silloin vaikutuin sen kyvyistä. Toimii, tukka selviää, mutta pysyy päässä! Käytän selvittämisen apuna myös kuvassa näkyviä (hiuksiin jätettäviä) suihkeita ja kyllä ne auttavat ainakin niiden pahimpien takkujen selvittämisessä. 


Nyt puolen vuoden elvytysprojektin jälkeen tukkani näyttää ehkä aavistuksen paremmalta, mutta silti haluaisin sen entisen kiillon ja pehmeyden takaisin! Täytyisi googletella, että minkälaista vitamiinikuuria kannattaisi vielä koittaa ennen kuin otan sen millin terän esiin ;) 

5 kommenttia:

 1. Mulla on kanssa Tangle Teezer ja ihan huippu tuote! :)

  VastaaPoista
 2. Aikamoinen sattuma että kirjoitit juuri tästä aiheesta! Nimittäin mulla on ollut huomattavasti runsaampaa hiustenlähtöä siitä lähtien kun palattiin matkalta, eli jo yli 3 kuukautta. Välillä meinaa iskea paniikki, kun harja on hetkessä täynnä hiuksia ja viemäri tukossa hiustenpesun jälkeen. Syitä voi olla niin lukuisia, että vaikea sanoa mistä johtuu... Matkan aikaiset sairastelut tai sen jälkeiset antibioottikuuritkin saattaa näkyä jälkikäteen tukanlähtönä, tai kenties se että oli hetkellisesti hoikemmassa kunnossa silloin, tai että söin koko matkan ajan niin yksipuolisesti, vaikea sanoa. Kuulemma hiustenlähtö tapahtuu usein parin kuukauden viiveellä.

  Hillitäkseni tätä sulkasatoa olen alkanut mm. syödä entistä monipuolisemmin, ja pesen hiuksia shampoolla paljon harvemmin kuin ennen, koska näköjään hiukset tottuu aika nopeasti harvempaan pesuväliin eikä enää siksi ole yhtä kuivat. Pelkällä vedellä huuhtelemalla saa suurimmat hiet ja pölyt pois, joten ei shampoota näköjään tarvitse niin usein. Lisäksi juuri tänään ostin Berocca-poretabletteja, että saa varmasti sinkki- ja b-vitamiinimäärät täyteen, koska niidenkin puutos voi aiheuttaa hiustenlähtöä. Kaikkea on kokeiltava :)

  Olipa jotenkin helpottavaa lukea että ollaan samassa pulkassa, ja nyt vaan toivotaan että molemmilla menee tämä vaihe pian ohi :) Ja jos ei niin sitten ollaan ainakin yhdessä kaljuja, jos yhtään lohduttaa! :D Jatketaan aiheesta sitten kun nähdään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jopas, niin on kyllä sitten aikamoinen sattuma ja kuten totesit- on jotenkin lohduttavaa kuulla että myös joku muu kärsii samasta ongelmasta. Ehkä ne meidän matkustelut on siellä sitten taustalla? Tippuiko sulla tukka silloin kun olitte viimeksi pidemmällä reissulla? Mäkin syön nyt monipuolisesti ja koitan käyttää ruuassa paljon hyviä öljyjä jotta ne kosteuttaisivat kroppaa sisältä päin :) Tästä keskustelusta täytyy ehdottomasti jatkaa kun nähdään, sainkin sen sun meilin aiheeseen liittyen, vastaan ihan piakkoin :)

   Poista
 3. Niin, ehkä ne matkat tosiaan jollain lailla vaikuttaa, koska molemmat ollaan oltu saman pituisella matkalla suunnilleen samaa aikaa. Jos tietäisi tarkalleen mikä on syynä, niin olisi pajon helpompaa. Edellisen pidemmän reissun jälkeen ei ollut kyllä normaalista poikkeavaa hiustenlähtöä, mutta jokunen vuosi sitten mulla oli keväällä sellainen ihan lyhyt ajanjakso jolloin lähti paljon hiuksia... Mutta se ei jatkunut näin pitkään eikä hiuksia lähtenyt läheskään niin paljon kuin nyt.

  Joo, palaillaan asiaan! :)

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit, piristit päivääni! :)