torstai 30. toukokuuta 2013

Onnenkyyneleet.

Olipa jymy-yllätys tiistaina eteisen lattialla kun tulin työreissusta väsyneenä kotiin. Olin nimittäin saanut postia yliopistolta ja luulin kuoressa olevan edellisellä viikolla kahden vuoden laiskottelun (!!) jälkeen tilaamani kandinpaperit. Kunnes sitten tajusin, että siellä kuoressahan on gradun arvostelupaperit. Niitäkin olin ehtinyt jo pari viikkoa odotella sähköpostiin, työkaverikin jo vähän naureskeli kun päivitin töissä vartin välein sähköpostiani.

Silloin viime keväänä kun aloitin gradun tekemisen, ohjaajani pyysi minua asettamaan jonkinlaisen tavoitteen, jota kohti pyrkiä. Tiesin jo silloin Afrikan reissusta ja siitä, että mitä todennäköisimmin tekisin kokopäivätöitä gradun ohella - ei siis kovin houkutteleva yhdistelmä. Niinpä päätin, että haluan työstäni M:n (sama arvostelu kuin ylioppilaskirjoituksissa). Ohjaaja sanoi sen olevan mahdollinen, mutta vaativan erittäin paljon työskentelyä ja tieteellistä panostusta. Kuulemma E:n (toiseksi parhaimman) saa 5 % opiskelijoista ja L:ää (parasta arvosanaa) ei ole kukaan vielä saanut meidän laitoksella eli se on käytännössä mahdotonta.

Noh, sitten tässä keväällä aloin aavistella että ehkä se M jäisi vain kauniiksi unelmaksi ja varauduin henkisesti siihen, että C (yhtä huonompi) sieltä tulisi. Niinhän se ohjaajakin vähän uhkaili viimeisessä gradutapaamisessa, että jos en tee viimeisiä korjauksia, niin keskinkertainen arvosana tulee. Saatoin väittää muuta välillä, mutta tiesin jo alusta lähtien että haluaisin hyvän arvosanan gradusta. Kuten olen kertonut, en ole koskaan ollut hyvä koulussa, yliopistoon pääseminen oli maailman kahdeksas ihme, kandista tuli keskinkertainen arvosana jne. Nyt minulla oli viimeinen tilaisuus näyttää - ennen kaikkea itselleni, että minusta on sittenkin johonkin. 


Sain sitten sen kuoren auki ja kun näin arvosanan kohdalla sanat "cum laude" tulivat pettymyksen karvaat kyyneleet. Ihan turhaa tuli taas revittyä kaikki selkänahasta. Laitoin poikaystävällekin viestin että "tulokset tuli :(", vähän niin kuin varoituksena...Kunnes sitten katsoin paperia uudestaan ja siinähän lukikin "Eximia cum laude approbatur". Siinä vaiheessa ei kyllä enää järki kulkenut ja äkkiä koneelle katsomaan, että miten se arvostelu nyt oikein menikään... :D 

Siis oikeasti. Mä sain E:n mun gradusta! Kuulun siihen viiteen prosenttiin. En vieläkään käsitä tätä. Oon viime päivät kulkenut kuin Naantalin aurinko ja hymyillyt idioottimaisesti. Kerrankin onnistuin silloin kun piti. Kerrankin voi hyvillä mielin esitellä todistustani. Ja huomenna voi mennä lemppariravintolaan ANSAITULLE illalliselle. Ja mun lemppariravintola Tampereella on tietysti ihana Astor

                                                              Voi tätä onnea.

Kuva: I.K.

25 kommenttia:

 1. Onnea! Ihan mahtavaa. Olet sen ansainnutkin rankan rupeaman jälkeen! Hienoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, oli tuo kyllä niin mahtava juttu :)

   Poista
 2. Hei, aivan mahtavaa! Oot kyllä ansainnut sen :)

  VastaaPoista
 3. Ihanaaaaaaa, suuret onnittelut vielä tätäkin kautta! Toi on ihan mieletön saavutus, voit olla kyllä niin ylpeä itsestäsi! <3 Voiko olla parempaa tapaa saattaa yliopisto-opinnot päätökseen kuin tuollainen arvosana! Oot sä kyllä aikamoinen :D Oot niin juhlasi ansainnut sitten elokuussa!

  PS. Maanantaina nähdään, jee!

  (Tulikohan tarpeeksi monta huutomerkkiä!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huutomerkkejä ei voi olla koskaan liikaa :) Oli kyllä ihanaa nähdä viime viikolla :) Nyt mä vaan jännäilen kuinka sun ja L:n käy - tosin kyllä mä taidan tietää ;)

   Poista
 4. Congrats, Nanna! Ihan huippu juttu!! Oot kyllä varmasti arvosanasi (illallisesta puhumattakaan) ansainnut. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh kiitti, illallinen oli kyllä ihan loistava :)

   Poista
 5. Onnea, olet arvosanasi todellakin ansainnut <3

  VastaaPoista
 6. Onneaa!! :)) Mahtavaa, että hyviäkin uutisia..

  VastaaPoista
 7. Onnea! Todellakin ansaittu arvosana kovasta työstä :)

  VastaaPoista
 8. Hurjasti onnitteluja Nanna!! :)

  VastaaPoista
 9. Oi nyt vasta luin tän tekstisi-- hurrrrrjasti onnea!!! :):)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle Satu!! Jaksat aina ilostuttaa kommenteillasi :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit, piristit päivääni! :)