sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Yksi niistä uutuuksista.

Tässäpä yksi niistä uutuuksista, joka on koittanut minulle Afrikasta paluuni jälkeen:


Tunnistatteko joulukuisen kaupungin?Ihan vielä ei asuta siellä, mutta toivottavasti vielä ennen kuin Suomen vähäluminen kesä koittaa. Mutta enää en ole pääkaupunkiseutulainen, Kehä kolmonen on kaukana eikä Helsinki-Vantaallekaan ajella vartissa. 

Jos yksin lähtee liikenteeseen, niin perinteinen kartta tai sitten hieman nykyaikaisempi navigaattori on kiva kaveri! Olen enemmmän hukassa kuin Gambiassa - miten omassa maassaan voi olla niin hukassa?! 

Joka tapauksessa olen aika innoissani, vaikka ymmälläni. Juurihan poikaystävä raahasi tavaransa minun luokseni etelään ja jo silloin tiesimme palaavamme jonain päivänä mansesteriin. Ja nyt me olemme jo aika lähellä! Kaikki on niin uutta. Mihin nämä vuodet menivätkään?

Viime vuonna blogissa fiilisteltiin isolla kädellä Afrikkaan lähtöä. Tänä keväänä olisi sitten tarkoitus vihdoin (!) opetella muistamaan kumpi järvi on kummalla puolen koskea eli tutustua Tampereeseen. Mikä on paras kuntosali? Mistä löytyy parhaimmat lenkkeilymaastot? Missä on paras uimaranta? Missä on paras ravintola? Auttakaa neuvotonta!

Kuva: A.K.

8 kommenttia:

 1. Tampere on tosi kiva kaupunki, joten kyllä sä selviät siellä ;) En kyllä mitään käytännön vinkkejä osaa antaa, kun en ole siellä päivääkään asunut :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tampere on joo tosi kiva kaupunki, nyt vaan täytyy koluta jokainen nurkka ja opetella uudet paikat :)

   Poista
 2. Paras uimaranta on ehdottomasta Rosendahlin ranta, lenkkeilymaastot on parhaat Pyynikillä, parhaat ravintolat on mm. Salud, Como, Hook (siipiä, namm!) ja moni muu. Kivoja istuskelupaikkoja on mm. Cafe Europa ja Jack The Rooster (jälkimmäisessä tosi kiva terassi kesäisin). Parhaat salaatit saa Sokoksen herkusta ja Napolissa kannattaa käydä syömässä vähän pizzaa (100 erilaista pizzaa listalla).

  Keskustan Fressi ja Tammelassa oleva Syke on kivoja saleja, paljon jumppia, mutta myös kunnon salilaitteet.

  Tsemppiä uuteen kaupunkiin!

  tv. Kade :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sulle paljon Gemma :) Hook onkin jo tuttu paikka ja yksi suosikeista! Ja noista Sokoksen salaateistakin olen kuullut kehuja joten täytyy niitä käydä maistamassa tässä joskus. Kuntosaleista mä katselinkin jo tuota Fressiä mutta se on ainakin tällä hetkellä hiukka liian kaukana, ehkä sitten kun muutetaan ihan sinne Tampereelle asti :)

   Poista
 3. Kuntosaleja on jokaisen makuun, suosittelisin heti ekana Poltetta, se on crosstraining sali :) Mut riippuu ihan siitä mitä etsit ja myös sitä minne päin muutatte?

  Lenkkeilymaastojakin on monia myös, tässäkin varmaan riippuu mihin päin muutatte... mut paras ja monipuoliset maastot Pyynikillä :) Sieltähän saa Pyynikin näkötornista myös niitä kuuluisia munkkeja ;)

  Ihan must juttu on Bistro Venla, se on pieni salaatti paikka keskustassa, aivan jumalaisia salaatteja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti sullekin kovasti vinkeistä :) Googletin heti tuon Poltteen, enpäs olekaan tuollaiseen saliin aiemmin törmännyt. Ehkä kuitenkin etsin tällä hetkellä hieman perinteisempää salia. Tota Bistro Venlaa täytyy myös ehdottomasti kokeilla :)

   Poista
 4. Olen jo jonkin aikaa odottanut, että kirjoitat jonkinlaisen + - summauksen koko vapaaehtoistyökokemuksesta. Muistan että kovasti mietit jäätkö vanhaan harjoittelupaikkaasi vai lähdetkö vapaaehtoiseksi. Eli oma postaus aiheesta: kannattiko lähteä vai olisiko kannattanut jäädä harjoittelupaikkaan? Ymmärsin kuitenkin että sulla oli aika vaikeaakin siellä välillä.

  Eli tosiaan kadutko valintaasi, kannattiko lähteä, mikä puoltaa lähtemistä, mikä puoltaa Suomeen jäämistä, tekisitkö mitään toisin, oliko kokemus niin hieno kuin luulit, muutuitko ihmisenä, petyitkö johonkin, saitko uutta syvällisyyttä ja näkökulmia asioihin ja niin edespäin. Ja opaspostaus lähtöä suunnitteleville olisi kiva, mitä pitää ottaa huomioon, minkä järjestön kautta kannatta lähteä, mihin kannattaa varautua, paljonkon rahaa tulisi varata tms.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Kiitos paljon toiveestasi! :) Toteutinkin sen jo uusimmassa postauksessa ja lisää on vielä tulossa :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit, piristit päivääni! :)