maanantai 28. tammikuuta 2013

Kenen elämää?

Heippa taas täältä lumen ja talven keskeltä! 

Afrikan auringon alta tuli kotiuduttua lauantaina iltapäivällä noin 24 tunnin matkustamisen jälkeen. Lähdin matkaan Gambiasta perjantaina illlalla noin kuuden aikaan paikallista aikaa, Frankurtiin laskeuduin noin kaksitoista myöhemmin ja koiran ja poikaystävän syleilyyn pääsin ennen iltapäivä-kolmea lauantaina. Rinkka täynnä kesävaatteita, kaulahuivi kaulassa, 8 kg käsimatkatavaroita (voi sitä raahaamisen riemua!), naama ruskeana ja jalkapohjat mustina. Niistä oli minun Afrikasta paluuni tehty. Edelleen on naama ruskea ja jalkapohjat mustat. 

Mutta kenen elämää tämä täällä Suomessa oikein on? Minunko? Sitä olen tässä nyt viimeistä pari päivää miettinyt kun olen pyörinyt kotona ympyrää. Uudessa kodissa. Missä kaikki tavarat? Yhä purkamatta. Autokin on uusi. Poikaystävällä uusi ruokavalio ja harrastuksia. Kaupassa uusia karkkeja. Telkkarissa uusia ohjelmia. En vieläkään oikein tiedä, olenko ollut poissa viikon, kolme kuukautta vai vuoden? Paljon on muuttunut, mutta toisaalta ei mikään. 


Kotona on silti mukavaa olla (kylmästä huolimatta). Kaikki on niin helppoa; netti toimii ihan milloin vain, sähköt niin ikään, pyykinpesu hoituu sujauksessa eikä ruuanlaittokaan vie kahta tuntia. Banaanijukurttiakin löytyy jääkaapista, siitä näin unta Afrikassa! Ruokakaappia tuli lauantaina tutkittua kotona tovi jos toinenkin - siellä oli vaikka mitä kivaa! 

"Two weeks away feels like the whole world should have changed,
But I'm home now, and things still look the same.
I think I'll leave it 'til tomorrow to unpack,
Try to forget for one night that I'm back in my flat."

-Dido * Sand in my shoes

Kai tämä vaan ottaa aikansa. Kuten Amy sanoi, paluu kotiin saattaa tuntua pahemmalta kuin sieltä lähteminen. Lähteminen Afrikka-kodista ei ollut helppoa: läksiäiset, kaiken tapahtuneen muistelu, tavaroiden pois antaminen, ystävien hyvästely. Onneksi kolme rakkainta ystävääni saattoivat minut kentälle :) Kaasukeitintäkään en myynyt, palaan Gambiaan ennemmin tai myöhemmin lomailemaan, joten sille tulee vielä käyttöä. 

On vaan niin pallo hukassa.

PS. Kiitos paljon juttutoiveistanne, alan toteuttaa niitä heti kunhan se pallo tästä ensin löytyy! 

8 kommenttia:

 1. Tsemppiä! Kyllä se siitä. Ihan varmasti (:

  Itse kärsin joka kerta pidemmiltä reissuilta kotiin palatessa tosi kovasta kulttuurishokista, mutta onneksi se on aina muutamassa viikossa mennyt ohi.

  Niin ja tervetuloa Suomeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin, mullekin iskee aina shokki kun palaa ulkomailta. Pitää vaan tosiaan muistaa antaa itselleen aikaa sopeutua tänne. Kaikki on niin erilaista. Ja kiitos! :)

   Poista
 2. Tervetulloo takaisin kotimaahan! :) Ei mikään ihme, jos pallo on hukassa pidemmänkin aikaa, sellaisen seikkailun olet kuitenkin viime kuukausien aikana kokenut ja niin erilaista elämää kaikin puolin viettänyt -kaukana kotoa. Just relax ja anna ittellesi aikaa, kyllä ne uomat siihen Suomi-elämään ajan kanssa löytyvät. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä :) On tässä kyllä niin huulipyöreänä ollut, ihan hassua tavallaan sillä eihän kolme kuukautta (kai?) edes ole niin pitkä aika.

   Poista
 3. Tervetuloa takaisin kotisuomeen!
  Eiköhän arki ala sujua alkujärkytyksen ohi mentyä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu :) Eiköhän se juu tästä pikkuhiljaa. Viimeistään ensi viikolla kun alkaa tenttiin lukeminen...huoh.

   Poista
 4. Tervetuloa takaisin :) Ja tsemppiä sopeutumiseen<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana Minna :) Kaikki on niin uutta ja ihmeellistä!

   Poista

Kiitos kun kommentoit, piristit päivääni! :)