keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Sillä siisti.

Ah, siivous on ehdottomasti yksi mun lempipuuhista! Tuon lauseen sanomalla saa muuten helposti karkoitettua sellaiset ihmiset, joiden kanssa ei halua keskustella sen enempää. Miksei siivouksesta saisi tykätä? Siinä näkee heti työnsä tuloksen ja koti tuoksuu aina siivouksen jälkeen raikkaalta! Vielä kun vaihtaa siivouspäivänä puhtaat lakanat sänkyyn, niin se kruunaa koko päivän! 

Meillä käytetään aina edes hieman tuoksuvia puhdistusaineita ja onneksi saan itse valita käyttämäni tuotteet. Olen jo aiemmin maininnut, että jos poikaystävä vaan voi jollain tavalla välttää siivouksen, niin hän totisesti tekee sen. Minä saan siis sellaisen imurin ja pesuaineet kuin haluan. Ihan suht reilu peli. Olisihan tietysti joskus kiva itsekin tulla siistiin kotiin, mutta kaikilla on ne omat suosikkinsa ja inhokkinsa. Haluaisin kyllä olla niin kärpäsenä katossa kun poikaystävä paluutani edeltävä iltana siivoaa viiden kuukauden moskat ja roskat nurkista. Ehkä äiti rientää apuun? 


 Kuvailin kaksi tämän hetken ehdotonta lemppariani - molemmat Kiillon tuotteita. Kodin Puhdistaja Vaniljan sekä Limen tuoksuisena. Noista jää niin kiva, hento ja ennen kaikkea raikas tuoksu kotiin! Tykkään!  

Kohta olisi edessä myös muuttosiivous tässä nykyisessä asunnossa. Ehkä ainut asia, jota en siivoamiseen liittyen oikein ymmärrä. Toki on kohteliasta seuraavaa asukasta ajatellen siivota kaikki elämisen jäljet ja roskat pois, mutta miksi kuurata ja puunata monta tuntia hullun lailla, sillä suurin osa ihmisistä ei luota toisen siivousjälkeen. Itse ainakin siivoan uudessa asunnossa uudelleen, vaikka siellä olisi kuinka tehty muuttosiivous. Aikaa siihen tietysti kuluu, mutta tietääpä ainakin että on puhdasta. 

2 kommenttia:

 1. Sait kirjoitettua ihmeen mielenkiintoisen tekstin siivouksesta :D.

  Minä en ole niitä innokkaimpia siivojia. Toki silloin kun innostun, niin lattian peseminen ja pölyjen pyyhkiminen on antoisaa ja saatan käyttää siihen ilomielin monta tuntia, mutta siinä vaiheessa pitää jo olla likaista jotta sen käden jäljen näkee ja siitä saa tyydytyksen :). Tiskaamista välttelen, mutta onneksi mies arvostaa puhtaita astioita minua enemmän. Yleinen järjestely on kyllä kivaa. En ymmärrä ystäviäni, jotka imuroivat monta kertaa viikossa (ja vaativat puolisoitansa samaan meininkiin :D), mutta kaikilla meillä on omat siivouskäsityksemme, tosin itsekin tykkään siististä kodista, mutta yritän saada sen helpolla.. Puhtaisiin lakanoihin on kyllä taivaallista mennä!

  Tuosta muuttosiivouksesta olen kyllä eri mieltä. Haluaisin muuttaa kotiin, joka on puhdas, koska siinä vaiheessa kun avaimet saadaan käteen ja kamat roudataan asuntoon, haluan vain asetella ne paikoilleen ja olla miettimättä pölyisiä nurkkia jonka päälle kasaan sohvat ym. Minä olen siis niitä ihmisiä, joka ei siivoa kun muuttaa asuntoon, mutta kiinnitän kyllä huomiota millaiseen kuntoon edellisen asunnon jätän, jotta toisten olisi mukava sinne tulla. Pinttinyt lika vaikkapa kylpyhuoneessa ja seinissä on pirun hankalaa saada irti ja kestää kauan, joten ainakin siinä tapauksessa, että jos muuten siivoaa huolimattomasti eikä harrasta ylläpitosiivousta, olisi perusteellinen muuttosiivous kyllä paikallaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että siivouksesta sai kirjoitetua mielenkiintoisen tekstin :) Kaikkihan me ollaan tosiaan yksilöitä. Itselläni tämä siivousintoilu alkoi vasta kun muutin omilleni ja kämppä oli suht avara eli helppo siivota. Lapsuuden kotini oli aika täynnä tavaraa, joten siivous ei ollut kivaa koska tavaroiden pois siirtely vei jo sen ensimmäisen tunnin. Nykyään saan siivottua koko kodin (kolme huonetta) vajaassa tunnissa tosi siistiksi koska tämäkin on tosiaan todella avara. Minä olen juurikin siis niitä ihmisiä, jotka imuroivat monta kertaa viikossa - meillä se on jo "pakko" koirankin takia. En halua että kaikki vaatteet ovat täynnä koirankarvoja.

   Ja ymmärrän tuon muuttosiivouspointtisi. Toki minäkin siivoan huolella omat jälkeni pois, mutta hain tällä takaa lähinnä sitä että yleensä ihmiset siivoavat kotinsa niin suurpiirteisesti että se on kuitenkin pakko kuurata uudelleen ennen muuttoa. Kaikissa muutoissa, joissa olen ollut mukana (tuttujen apuna) on asunto kuurattu uudelleen lattiasta kattoon, vaikka siis edellinenkin asukas on sen siivonnut. Itse en ainakaan luota siihen, että joku muu osaa pestä esim. vessan yhtä huolella ja samalla tavoin kuin minä :D

   Poista

Kiitos kun kommentoit, piristit päivääni! :)