lauantai 27. lokakuuta 2012

Pitihän se tämäkin vielä kokea.

Lumi taisi saapua ihan sua varten ;) - rakas ystäväni laittoi minulle eilen tuollaisen viestin.

No näemmä. Oli kyllä eilen taas sellainen aamu! Minua ei selvästikään haluttu päästää helpolla viimeisenä työaamuna. Äitini on tosiaan kulkenut kyydilläni töihin, samalla työmaalla kun ollaan oltu. Oltiin sovittu torstai-iltana, että jos perjantaiaamuna on lumi maassa, niin mennään töihin julkisilla koska autossani oli vielä kesärenkaat alla. No, sääennuste ei luvannut perjantaiaamuksi tänne lunta ja kun vein koiran ulos aamulla klo 5.30, niin ei tietoakaan lumesta. No, kun astuin ovesta ulos klo 6.00 lähteäkseni töihin, oli maa valkoinen. Mitä?! 

 Bokseri osallistuu.

Siinä vaiheessa koin, että on liian myöhäistä vaihtaa julkisiin (ensimmäinen virhe). Totesinkin äidille, että kyllä isot tiet on suolattu auki ja meillähän on melkein koko työmatka joko moottoritietä tai kehää. Ei siis huolta (toinen virhe). Hyvin oli taas osattu varautua talveen! Ensimmäistäkään tietä ei oltu suolattu. Tosi hieno homma. No, siinä sitten ajeltiin jonossa moottoritiellä viittäkymppiä kieli keskellä suuta. Kirosanoja lenteli, kun tunsin vähän väliä kuinka auto ei ollut tiessä kiinni. Äiti tärisi vieressä. Kyllä muuten huomasi hyvin kenellä oli talvirenkaat alla ja kenellä ei ;) No selvittiin ehjinä töihin, mutta hetken aikaa jalat kyllä tutisivat. Onneksi olen ajanut jo monta talvea ja välillä huonoissakin olosuhteissa, mutta kyllä se talven eka kerta on se pahin. Huh.

 Hallittu kaaos.

Se olisi sitten ylihuomenna lähtö, hiphei. Vielä en ole saanut mitään pakattua rinkkaan asti, hiphei. Yhdessä huoneessamme vallitseekin hallittu kaaos kun olen heitellyt lattian täyteen kaikkea matkaan mukaan lähteviä juttuja. Tänään kyllä lupaan aloittaa pakkaamisen. Lisäksi tänään mennään äidilleni syömään herkkuruokaa ja illalla leffaan katsomaan uusin Bond :) Kyllä se vielä tästä! 

3 kommenttia:

 1. Munkin yksi ensimmäisistä ajatuksista eilen aamulla lumipeitteen nähtyäni oli se, että "Oho, ensilumi tuli sittenkin jo ennen Nannan matkalle lähtöä" :) Olin jotenkin oudosti kuvitellu, että ehkä sitä lunta ei ehtisi satamaan edes siihen mennessä kuin me lähdetään, vaikka siihen vielä onkin yli kuukausi (selvästi aina unohtaa, miten aikaisin se lumi voikaan tulla :) ).

  Oi, alkoi ihan jännittää kun näki ton kuvan sun matkatavaroista! Ei oo todellista että lähdet jo ylihuomenna! Taisit saada sen otsalampunkin hankittua, ellen ihan väärin näe tuosta kuvasta? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, joo niin se lumi tuli sitten ennen mun lähtöä vaikka itse olin ainakin lähes satavarma ettei se ennätä tulemaan. Kovin aikaisin tuli näemmä talvi tänä vuonna. Nyt on kyllä jännitys sellaisissa sfääreissä ettei meinaa itsekään tajuta :D Sain juu sen lampun hankittua, ihan hyvä löytyi :)

   Poista
 2. Joo, lumi yllätti meidätkin! Onneks oli vasta iltapäivällä lähtö mihinkään niin ripeästi sit vaihdettiin renkaat. Jotenkin oli ajateltu et ei se talvi vielä voi tulla, niinpä niin :D

  Voi ei, sä lähdet ihan just! Ota rauhallisesti ja nauti. Älä panikoi. Hengitä syvään. Kaikki menee hyvin!!

  Olet Nanna rohkea! Turvallista matkaa <3

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit, piristit päivääni! :)