maanantai 15. lokakuuta 2012

Miten Muumin voi selittää?

Oli yllättävän haastavaa keksiä mitä ostaisin viemisiksi Gambiaan. Toki vanhempani voivat tuoda mukanaan joitakin juttuja sitten tammikuussa, mutta haluan jo nyt viedä myös jotakin kivaa mukanani ja sen kivan pitäisi kivasti mahtua jo muutenkin niin täyteen rinkkaan. Ei siis ihan helpoin tehtävä! 

Yksi tuliainen oli kuitenkin jo alusta alkaen varma: kuorimaveitsi Sammyn siskolle. Hänen omansa oli mennyt rikki ja hän harmitteli kovasti, ettei hänn ollut voinut ostaa uutta. Onhan kuorimaveitsi kieltämättä aika kätevä monen hedelmän ja vihanneksen kuorimisessa. Sellaisen vien siis hänelle. Hintaa veitsellä oli hurjat 1,5€. Lisäksi ostin hedelmäveitsen ja kauhan, en tiedä vielä kenelle ne menevät. Voipi olla, että hyödynnän tuota hedelmäveistä reissussa myös itse. 

Lisäksi haluan viedä lapsille ehdottomasti jotain kivaa! En edes osaa kuvailla kuinka suloisia he ovatkaan :) Ostin väriliituja ja paperia, joten voimme sitten porukalla piirtää. Liiduista ja paperista riittää iloa moneen kertaan. Lisäksi halusin ostaa jonkun pelin, jota voisi pelata monta kertaa kyllästymättä heti siihen. Toisaalta pelin tulisi olla säännöiltään helppo. Päädyinkin siis ostamaan Muumi-muistipelin. Muistipeliä voi pelata vaikka sata kertaa ja säännöt ovat helppo selittää englanniksi. Ja eihän Muumeja voita mikään! Mietin vain, että miten Muumit voi selittää (englanniksi)? Nehän ovat jotain peikkoja, mutta minusta peikko viittaa johonkin pelottavaan, mitä Muumit eivät todellakaan ole. Kaikkea sitä ihminen joutuukin miettimään :P


No, kuitenkin. Lisäksi Sammylle vien tuliaisiksi urheilushortsit ja liigasukat - voipi olla, että tuliainen on innokkaan jalkapalloilijan mieleen. Nuo vaatteet löytyivät Stadiumin alesta eikä kirpaissut ostaa niitä, kun tietää kuinka paljon toinen tulee niistä pitämään.    

Saatan vielä ostaa mukaan aitoa Jenkkiä ja salmiakkia maisteltavaksi - tosin siitä en mene takuuseen kestävätkö ne perille asti :) 

4 kommenttia:

 1. Hih, ihana lukea näitä aitoja ajatuksia ennen matkaa. Oi, varmasti tulee ikimuistoinen kokemus! :)Itse olen joskus selittänyt tuon muumipeikon olevan peikko... mutta olet oikeassa, että siitä tulee pelottava mielikuva. Miten olisi kiltti peikko? :)

  Tuli myös mieleen hauska juttu näihin muumeihin liittyen. Sain suomalaiselta ystävättäreltäni lahjaksi muumi Rakkaus-mukin ja sitten kun espanjalaiset näki sen täällä, niin ne ihmetteli, miten kaksi virtahepoa on toisensa löytäneet. :'D Enpä ollut koskaan ajatellut muumien tosiaan näyttävän vähän virtahepoilta! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiltti peikko voisi olla aika hyvä selitys :) Sellainen peikko joka on kaikkien kaveri. Ihana tuo Rakkaus-muki juttu :D Kyllähän Muumit voi tosiaan hieman muistuttaa virtahepoja, etenkin jos ei ole aiemmin tutustunut muumeihin :)

   Poista
 2. Oi mikä ihana idea toi muistipeli! Lapset siellä saavat varmasti ihan mielettömästi iloa siitä :) Säännötkin on sopivan helpot selittää.
  Hmm, mikäköhän ois sopiva englanninkielinen ilmaus noille muumeille... Ne muistuttaa ehkä vähän jotain virtahepoja? Tai ei oikeastaan, äh, ei ne oikein muistuta mitään :D Heh, tai sit voit vaan sanoa että ne on suomalainen eläinlaji nimeltä muumit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, jossain Muumi-jaksossahan muumeja verrattiin virtahepoihin, mutta valkoiset virtahevot voisivat olla kyllä aika mielenkiintoisia :D Mietin myös tuota suomalaista eläinlajia, mutta ei mulla pysynyt pokka kun mietin että "joo, meillä juoksee tällaisia Muumeja metsissä" :D Täytyy varmaan googlettaa löytyykö sille mitään käännöstä :D On tästä ainakin saatu huumoria irti jos ei muuta :P

   Poista

Kiitos kun kommentoit, piristit päivääni! :)