keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Siivoushullun Ferrari.

Juuri ennen Italian matkaamme sattui käymään pieni kömmähdys, sillä imurimme hajosi. Olin jo aiemmin katsellut, että letkussa on reikä ja sanottuani siitä poikaystävälle hän yritti korjata sitä. Yleensä hän on niin taitava käsistään, mutta tällä kertaa ei ollut onni myötä, vaan letku hajosi täysin. On lähes sanomattakin selvää, ettei koiraperheessä eletä paria päivää kauempaa ilman imuria. Ei ainakaan meillä. 

Voisin ihan vaivatta avautua tunnin ajan kotitöiden jaon epäreiluudesta. Ehkä ensimmäisen vuoden jaksoin muistuttaa, että meitä asuu tässä taloudessa kaksi tasavertaista, työssäkäyvää aikuista eikä missään tietääkseni ole mainittu, että kotitöiden - etenkin juuri imuroimisen, vessanpesun ja pyykkäämisen, tulisi olla minun vastuullani. No, se vuosi meni täysin kuuroille korville ja liioittelematta minä imuroin meillä 99 % kaikista kerroista. Sanokaa pliis joku, että teillä eletään yhtä vanhoillista elämää?

Joku hyvä puoli tässä on, että nämä on kotityöt ovat kaatuneet minun harteilleni. Arvostan nimittäin siivoamisessa hyviä välineitä enemmän kuin mitään muuta; imuria, pesuaineita jne. Saankin ostaa tasan sellaiset pesuaineet mitä haluan ja voin kertoa, että meillä on kaapissa jo aika hyvä valikoima. 


Nyt siellä kaapissa on sitten uusi imurikin! Kai tämä oli jonkinlainen kiitos tai lisää alistusta, mutta poikaystävä meni ja osti meille Dysonin pölypussittoman imurin! En edes muista kuinka kauan olen tuosta imurista haaveillut - se on tällaiselle siivoushullulle kuin Ferrari ;) Ikinä en ole vain raaskinnut ostaa sitä. 


Ai, ai, nyt kelpaa kyllä imuroida! Olen nyt reilun viikon huristellut menemään tuolla ja tykkään! Imuri liikkuu kepeästi ja mikä imuteho! Nanna tykkää! 

12 kommenttia:

 1. Heh, alkaahan tässä itsekin tollaista himoita. :D Ois varmaan kyllä kätevä ja tehokas peli, ainakin jos ulkonäkö ei petä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän itse mietin samaa, että onko koko imuri pelkkää hypetystä, mutta on se vaan tehokas - ainakin jos vertaa vanhaan jo aikansa eläneeseen. Meillä on imuri kyllä muutenkin aika kovilla, joten panostus kunnon laitteeseen tuli kyllä enemmän kuin tarpeeseen :)

   Poista
 2. Heh ! :D Meillä ollut jo kans pari vuotta ja pois en vaihtais :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että oot ollut tyytyväinen :) Toivottavasti meilläkin olisi imurin kanssa pitkä yhteinen taival edessä!

   Poista
 3. Oivoi, tämän kodinhengettären päiväuni! Ihanaa ja onnea yhteiselle taipaleellenne Dysonin kanssa. ;)

  Meillä A siivoaa "kaiken". Mielestään ainakin. Eli pyyhkii pölyt ja imuroi sekä hoitaa tiskit. Mutta näin siksi, että hän ei tiedä, että vessakin pitäisi pestä, lakanat ja pyyheliinat vaihtaa, kylppärin laattavälit hangata, ovet pyyhkiä jne. Eli minä teen kaiken muun ja käytän kyllä siivoamiseen enemmän aikaa kuin hän. Mutta tämä on meille ihan luonnollinen järjestys eikä onneksi aiheuta mitään kismaa. Olen tyytyväinen siksikin, etten edes uskoisi tuon osaavan pestä vessaa tarpeeksi suurella tarkkuudella. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marika! :) Olen kyllä niin täpinöissäni tästä! Eipä tarvitse enää hikoilla sen entisen imurin kanssa.

   Oivoi, mäkin haluan miehen joka pyyhkii pölyt! Se on niin ärsyttävää puuhaa useimmiten ja vie aikaa. Meillä on kyllä tavallaan ihan tuo sama, että pesen kyllä mielelläni vessan, sillä silloin tiedän että
   se on pesty juurikin tarpeeksi tarkasti ;)

   Poista
 4. Heh mikä postaus! Jotenkin alkoi naurattaa se mielikuva, että liikut huippuimuri päristen ympäri kämppää tyytyväinen ilme kasvoillasi :D Oot hassu! <3

  Olen varmaan ennenkin maininnut mutta mä_vihaan_imurointia. Jo se pelkkä imurin ottaminen kaapista on vaivalloista, plus että imuroinnista tulee hirveä meteli, se imaisee irtaimistoa itseensä (varsinkin vaatekappaleita ja muovipusseja), letku menee rullalle, pyörät jumittuu, pitää siirrellä huonekaluja ja tavaroita tuskanhiki otsallaan... Onneksi imurointi on siis J:n homma! Mä mielelläni otan siitä hyvästä vessanpesun ja pölyjenpyyhinnän itselleni :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi en nää omaa ilmettäni kun imuroin, voi olla että se on aika huvittava :D Oon kyllä kieltämättä ollut aika fiiliksissä tuosta imurista.

   Oot sä joo joskus mainnut että inhoat imurointia. Se on kyllä silloin hieman raastavaa jos pitää ensin nähdä hirveästi vaivaa tavaroiden siirtelyyn yms. Onneksi teillä on sitten löytynyt kuitenkin molemmille omat kotihommat :)

   Poista
 5. Dyson on kyllä koiraperheen pelastus! Meillä koirankarvoja imee samainen ferrari :) Koiramme on pitkäkarvainen ja karvanlähtöä on hidastanut todella paljon Furminator-harja. Harjoja löytyy myös lyhytkarvaisille. On ehkä vähän hinnakas, mutta säästää hermoja, kun ei tarvitse jatkuvasti olla imuroimassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä todellakin koiraperheen pelastus, sen olen jo nyt huomannut! Meilläkin on tuo Furminator, mutta en ole kyllä oikein löytänyt siitä apua karvanlähtöön. Meillä on useimmin käytössä ihan tavallinen hevosille tarkoitettu kumisuka, sillä on lähtenyt hyvin lyhytkarvaisen koiran karvat pois...

   Poista
 6. Meillä menee vähän vuorotellen kumpi siivoaa. Välillä minä innostun siivoaan ja välillä avomieheni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi olisi kyllä aika ideaalitilanne, kävisi mullekin :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit, piristit päivääni! :)