tiistai 25. syyskuuta 2012

Miks sä aina bloggaat?

Jäin vielä miettimään tätä postausta, johon sain ihan mielettömän ihania ja tsemppaavia kommentteja teiltä ihanilta lukijoilta. Kuinka erilaista matkalle valmistautuminen olisikaan, jos en saisi jakaa kaikkia siihen liittyviä iloja ja ahdistuksia lukijoiden kanssa? Olen saanut todella paljon hyödyllisiä vinkkejä sekä ennen kaikkea sitä kannustusta, jonka merkitystä ei voi kyllä tarpeeksi korostaa valmistautuessaan näinkin suureen elämänmuutokseen. 

Elämänmuutokset näkyvät hyvin myös täällä blogissa. Ne myös muuttavat blogia, joka on minusta aika luonnollista – jos minä ja elämäni muuttuvat, miksei myös blogi muuttuisi niiden mukana? Tällä hetkellä blogin aiheet pyörivät aika tiiviisti muuttamisen ja Gambian ympärillä, mutta mistä aiheista bloggaan ensi keväänä – tiedä häntä! Luultavasti opettelen tutustumaan uuteen asuinkaupunkiini :)Aika ajoin tulee myös luettua omia vanhoja tekstejään ja huomattua, että tuollaistakin on tullut joskus pohdiskeltua ja koettua. Neljään blogivuoteen on mahtunut kaikenlaista; Viton pentuaika, yliopistojuttuja, muuttoja, kandijuhlat ja matkustelua jne. Tällaisista aiheista on mielestäni myös luontevinta kirjoittaa ja mukavaa, että joku jaksaa myös seurailla meidän perheen arkea. Välillä kyllä tulee mietittyä, että onko näissä jutuissa mitään järkeä, miten jotain voi kiinnostaa minun tenttiahdistukseni? 

Itse tykkään ehdottomasti lukea blogeista juuri niitä ns. tavisjuttuja ja vaihdankin sivustoa vauhdilla kun törmään johonkin Nelly-mainokseen blogissa. Tiedän, että mainokset blogeissa ovat nykypäivää – siitä ei pääse yli eikä ympäri, mutta onneksi en ole pakotettu lukemaan niitä. Törmäsin muutama päivä sitten netissä tutkimukseen, jonka mukaan naiset viihtyvät miehiä enemmän sosiaalisessa mediassa. Nämä erot voi kyllä nähdä niin loistavasti meidänkin taloudessa. Poikaystävä pystyy selaamaan päivän tärkeimmät nettijutut (sähköposti ja Iltalehti) viidessä minuutissa, kun minulla vastaavasti saattaa kulua useita tunteja; seuraan monia blogeja ja kommentoin niitä, vaihdan kuulumisia Facebookissa ja kirjoitan päivässä useita sähköposteja. Ehkä etsin enemmän sellaista vertaistukea ja inspiraatiota netissä? Vertaistuki onkin yksi suurimmista syistä pitää myös omaa blogia – saa jakaa omia mielipiteitään ja vastavuoroisesti te lukijat jaatte minulle viisauksianne. 

Olisikin kiva kuulla mitä te etsitte tai haluatte blogeilta? Vai ovatko ne vain viihdettä ilman mitään sen ihmeellisempää merkitystä? Ärsyttävätkö mainokset vai ovatko ne nykypäivää?

9 kommenttia:

 1. Nuo mainokset ovat niin kaksipiippuinen juttu. Huomaan ärsyyntyväni, kun monessa lemppariblogissani on ruvettu jokatoisessa kirjoituksessa mainostamaan jotain.
  Silti ymmärrän sitä toiselta kantilta, sillä jos haluat, että sinulla on varaa kirjoittaa blogia enemmän ja tehdä vähemmän töitä, se tarkoitaa sitä, että sinun pitää lisätä mainoksia blogiisi. Sieltä ne tulot tulevat, valitettavasti.
  Itse en ole saanut vielä penniäkään mainoksista, mutta hiljaa mielessä kuitenkin toivon, että olisi aikaa ja rahaa kirjoittaa ja matkustella enemmän. Tällä hetkellä teen kuukaudessa pari päivää vähemmän töitä, harrastukseni takia. Se oli oma päätös ja se näkyy miinus merkkisenä jokaisessa palkkakuitissa. Silti nautin siitä omasta ajasta. Sitä tarvitsin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, onhan näissä mainosjutuissa aina kaksi puolta niin kuin kaikessa :) Itseäni lähinnä tässä ärsyttää se kaiken taustalla oleva juttu eli miksi kaikki pitää mitata rahassa ja miksi kaikella tekemisellä pitää tavoitella rahaa? Voivatko lapsetkaan enää harrastaa hiihtoa ilman että taustalla on ajatusta kilpailu-urasta ja rahasta? Itse ainakin muistan vielä sen ajan kun (lähes) kaikille bloggaus oli vain harrastus. Mutta ei kai ihmisillä ole enää sitten harrastuksia vaan nekin ovat nykyään työtä millä tienata? Eikä tämä ollut siis mitenkään henkilökohtaisesti sinua kohtaan, mutta nämä pointit jäivät uupumaan tuosta postauksesta.

   Hmm..jäin miettimään, että mikäköhän mahtaa olla tuo sinun harrastuksesi? :) Upea juttu kuitenkin, että olet uskaltanut ottaa aikaa harrastukselle ja omalle elämälle ylipäätään :)

   Poista
  2. No tämä hupsu blogini on se suurin harrastukseni. :D Muut näperrykset + liikunta siihen päälle.. Yritän tehdä niitä asioita, jotka tuovat sen hyvän mielen, ettei lämä aja ohitse.. :)

   Poista
  3. Vau mahtavaa kuulla että blogisi on se harrastus :) Olisin veikannut, että kynsien laittaminen kun olet niin mielettömän taidokas!!

   Poista
 2. Samoilla linjoilla RagDollin kanssa. Ymmärrän, että blogista pitää saada rahaa, jos kirjoittaa lähes täyspäiväisesti. Mutta harmittaa, kun niin monet hyvät blogit on nykyään pelkkää mainostusta. Ei minua ne mainokset sivupalkeissa haittaa, mutta kun blogien sisältö on täysin muuttunut tuotteiden mainostukseksi.
  Haluaisin juurikin lukea ihan niitä tavisjuttuja, arkea työ- ja tenttiahdistuksineen :D Blogit ovat hyvää vertaistukea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin, itsekin siedän vielä sivupalkissa olevia mainoksia mutta nämä kaikki Nellyn ja YR:n mainokset menevät niin yli. Onneksi ne on kaikki helppo skipata yli ja keskittyä vain kivojen asioiden lukemiseen :) Blogit ovat todellakin hyvää vertaistukea! :)

   Poista
 3. Mä olen pitänyt tätä bloggaamista lähinnä tapana ilmaista asioita ja ajatuksia. Ja samanhenkisiä blogeja yritän etsiäkin. Muotiblogit yms. oikeastaan skippaan kokonaan. Se ei ole sitä, mitä etsin täältä blogimaailmasta. Enemmänkin sellaisia postauksia, jotka herättävät tunteita ja ajatuksia. Siksi myös ne blogit mainoksineen ovat ensinnäkin liian pinnallisia minun makuuni, pääsääntöisesti. Toki poikkeuksiakin on. Pidän myös siitä, että bloggaaja jaksaa käydä keskustelua kommentoijien kanssa. :)

  Sun blogista tykkäänkin juuri sen takia, että jaat arjen ajatuksia täällä. Pelkoja, iloja ja myös välillä ns. pinnallistakin juttua. Sopiva sekoitus, mutta pääpaino kuitenkin ajatuksissa - ja siksi tykkään pysyä mukana ja lähteä matkallesi mukaan Gambiaan! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu kommentistasi :) Olen samoilla linjoilla kanssasi tuosta, että on mukavaa kun bloggaaja käy keskustelua kommentoinnin kautta lukijoidensa kanssa. Minulle se on tärkeää niin omassa kuin muidenkin blogeissa. Oli kiva muuten kuulla mistä tykkään blogissani :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit, piristit päivääni! :)