maanantai 3. syyskuuta 2012

Ei tarvitse onnitella.

Leikittelin pitkään vaikka minkäisilla ajatuksilla tämän postauksen toteuttamisen suhteen. Olisi ollut niin houkuttelevaa kirjoittaa kaiken olevan totta ja katsoa miten ihmiset reagoivat. Mutta en mä kai halua olla ihan niin julma kuitenkaan. Olisi voinut mennä äidillä töissä aamukahvit väärään kurkkuun. 

Vai miten olisitte reagoineet tähän?


Toiset ovat valelääkäreitä, toiset ties mitä, mutta minäpä olen pian valenaimisissa. Kihlatkin jäivät nyt välistä! Harmi vain, että tämä avioliitto ei kestä edes ensi kesään asti, vaan tasan ne viisi kuukautta, kun olen Afrikassa. Omaksi parhaakseni.

Olen pohtinut tätä pitkään ja jutellut tästä aiheesta Hannankin kanssa, joka on lähdössä reppumatkailemaan Intiaan. Välillä se tie vain johtaa sellaiseen maahan, jossa ei ymmärretä seurustelua tai avoliittoa, vaan jos nainen ei ole naimisissa, niin hän on käytännössä vapaata ristaa. Minulla voisi olla tässä kohtaa pari painokasta sanaa sanottavana aiheeseen liittyen, mutta toisaalta maassa maan tavalla, joten näillä mennään. Ei ole minulta kovinkaan paljoa pois kantaa viisi kuukautta rihkamasormusta (7,9€!!!) vasemmassa nimettömässäni ja kertoessani perheestäni paikallisille käyttää "boyfriend" sanan sijasta "my husband". Saanpahan ehkä hieman helpommin olla rauhassa?

Ja, jottei tähän liittyen tulisi ainuttakaan epämiellyttävää väärinkäsitystä, niin rengastan itse itseni vasta turvatarkastuksen läpäistyäni Helsinki-Vantaalla.  

15 kommenttia:

 1. Hei hienoa! :D Uskon että moni tilanne hoituu helpommin ja ilman väärinkäsityksiä tuon sormuksen takia. Ja jos se sattuisi matkan aikana vaikka häviämään, niin eipä ainakaan hinnan tai tunnearvon puolesta ole niin kauheaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, en halunnut juuri tuon hukkumisen takia ostaa mitään kallimpaa sormusta. Ei harmita jos joku sattuu vaikka varastamaan sen. :D Saa nähdä kuinka ruma siitä tulee lopulta kun tuo hopeointi kuluu pois.

   Poista
 2. Oon kyllä sitä mieltä, että ehdottomasti viisas ratkaisu! Nimittäin saat varmasti olla enemmän rauhassa innokaiden miesten suhteen ja muutenkin asia on siellä helpompi juuri näin selittää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin samaa mieltä! :) Vaikka täytyy myöntää, että kyllä sellainen oikeakin sormus olisi ollut ihan kiva, mutta eipä ole tärpännyt vielä..

   Poista
  2. Eihän sitä tiedä jos mies nyt hoksaisi asian vielä.. ;)

   Poista
 3. Aivan loistava idea! Monessa maassa ei "seurustelua" hyväksytä, joten senkin puolesta hyvä. =) Monesti naimisissa olevaa myös kunnioitetaan, jolloin jätetään vähän helpommin rauhaan. Varsinkin kun on vaalea nätti neitokainen yksin liikkeellä, niin saattaa niitä perskärpäsiä pörrätä ympärillä. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, seurustelu ja etenkin avoliitto ovat monissa maissa erittäin vieraita käsitteitä. Onneksi olen käynyt Gambiassa aiemmin, joten tiedän miten siellä nämä asiat menevät. One se kumma miten tämä vaaleus jaksaa joitakin viehättää kun itse tuntee olevansa kalkkilaivan kapteeni :D

   Poista
 4. Mutta Länsi-Afrikassa ei sormukset kaikissa tapauksissa pelkästään auta, kun muslimikulttuurissa ei käytetä pahemmin kihla- tai vihkisormuksia, eli pelkän sormuksen vilauttaminen ei välttämättä estä innokkaita urhoja yrittämästä... Itse olen ainakin melko paljon saanut ihan oikeasta sormuksesta huolimatta samoja lähentely-yrityksiä osakseni. Ja kun sanoo, että olen naimisissa, niin saattaa kuulla kommentin, että onko se sun mies täällä? Jos erehtyy sanomaan, että ei, niin yli-innokas ihailija saattaa itsevarmasti todeta, että no sehän ei sitten estä mitään, minähän olen tuhat kertaa parempi kuin miehesi!!! :) Että oli sormus tai ei, niin kommenteilta ja innokkailta naima-aikeisilta lähentelyiltä ei välty ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta varmaasti tuokin, mutta en ihan noin suorasukaisesti sanoisi ettei tuo sormus auta yhtään. Gambiassa nimittäin käy paljon länsimaalaisia turisteja, joten heille nämä sormusasiat ovat kyllä ihan hyvin selvillä ;) Ja ainahan sitä saa toki yrittää, en siitä pahastu, mutta kunhan nyt ihan jokaikinen ei yrittäisi :D Ja eipä tuosta sormuksesta ihan hirveää tappiota synny jos se ei satu auttamaan..

   Poista
 5. Onnea, onnea! ;-) Uskon että tuo on hyvä päätös, varsinkin kun oot kaunis ja omistat vaaleat kutrit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiitos ihana Jetta :) Kauneudesta en niin tiedä, mutta vaaleista kutreista en kyllä luovu ;)

   Poista
 6. Psta pari varasomusta mukaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, voishan sekin olla hyvä idea :D

   Poista

Kiitos kun kommentoit, piristit päivääni! :)