torstai 30. elokuuta 2012

Täydellinen päivä italialaisella rannalla!

Enpä olisi tosiaan uskonut Rooman matkaa varatessani, että pääsisimme viettämään yhden päivän myös merenrannalla. Kohde itsessään kun on täysin rannaton kaupunkikohde, yhtä lähes kuivunutta jokea lukuunottamatta. 

Ennen matkaa kyselin sitten täällä blogissa vinkkejä Roomaan ja ihana Rimma vinkkasi, että jos kuumuus alkaa tuntua läkähdyttävältä, niin kannattaa ostaa junalippu ja matkata merenrannalle. Innostuin kovasti asiasta ja pakkasin bikinit mukaan! Se olikin loistava idea, sillä lauantaiaamuna ostimme sitten Terminin asemalta junaliput ja hyppäsimme junaan! 

Junamatkan varrelta...

Rautatieasema itsessään on aika simppeli ja lipunmyynnissä puhuttiin ihan suht ymmärrettävää englantia. Lisäksi rautatieasemalta löytyy lipunmyyntiautomaatit. Eri asia onkin löytää sitten oikea raide ja juna - niitä kun ei ole merkitty yhtä kätevästi kuin Suomessa ;) Itse kysyin sitten vaan rohkeasti paikallisilta apua. 


Matkasimme junalla siis Santa Marinellaan, jonka poikaystävä löysi googlettamalla. Junamatka kesti noin tunnin eli kilometreissä sinne oli matkaa noin 80-100 km. Perillä löysimme hyvin rannalle seuraamalla paikallisia, jotka olivat niin ikään menossa sinne. Ranta sijaitsee muutenkin vajaan kilometrin päässä asemalta, joten sinne on helppo löytää. 

 Ostettiin rannalta tuollaiset ihanat pyyhkeet!
 
Ranta itsessään oli kyllä upea, vaikkakin aika kapea. Hiekka oli aivan hienoista ja kuumaa. Rannalta löytyy myös varjot ja tuolit, jotka mekin vuokrasimme. Varjo oli kyllä aika ehdoton, sillä muuten sinne olisi kyllä läkähtynyt. Oli kyllä niin mahtavaa päästä kerran tänä kesänä mereen uimaan ja nauttimaan kunnolla lämmöstä! Suosittelen kyllä kaikille tuolla rannalla käymistä :) 

8 kommenttia:

 1. Ystäväni muuttaa sunnuntaina Roomaan ja odotan jo innolla mahdollista visiittiäni hänen luokseen! ;)

  Oih, kyllä tuolla rannalla kelpaisi pötkötellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, varmaan mahtavaa muuttaa Roomaan :) Pääset kyllä hänen luokseen kylään sitten halvoilla lennoilla, just katselin että menopaluu olisi n. 140€. Ja tuolla rannalla oli kyllä kiva pötkötellä :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Hih! Toi oli kyllä niin täydellinen rantapäivä :)

   Poista
 3. Oii!! Ihanalta rannalta vaikuttaa. Tosiaan en ole tänä kesänä kertaakaan ottanut aurinkoa enkä uinut, ihmeellinen kesä ollut siis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä joo ollut hieman ihmeellinen kesä. En uinut tai ollut rannalla Suomessa kertaakaan. Onneksi nyt edes tuon yhden kerran ulkomailla :)

   Poista
 4. Kivaa että pääsitte rannallekin kaupunkiloman aikana! En edes tiennyt, että noinkin läheltä Roomaa löytyy ranta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli joo kivaa! :) Varsinkin kun sitä ei oikein osannut edes odottaa, tuli aika yllärinä :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit, piristit päivääni! :)