perjantai 18. toukokuuta 2012

Suojattu.

Tilasin viime viikonloppuna oman mittapuuni mukaan ison kasallisen aurinkorasvapurkkeja Sokoksen nettikaupasta. Kiitos vain poikaystävälle, jolla sattui olemaan sinne alennuskoodi. Suomen kesässä tulen tuskin näitä tuotteita kovin paljon käyttämään, mutta lähinnä tilasinkin nämä Gambian matkaa ajatellen. 

Toki sieltäkin saa aurinkorasvaa, mutta oi voi missä hinnoissa tuotteet ovatkaan sekä lisäksi "valikoima" saattaa koostua välillä tasan yhdestä merkistä ja laadusta. Hyödynnetään siis vielä runsauden pulaa, kun voidaan!

Yritinkin siis valkkailla ostoskoriin monipuolisesti tuotteita; otin sekä korkealla että matalammalla suojakertoimella varustettuja tuotteita, pelkästään kasvoille tarkoitettuja tuotteita sekä after sun-tuotteita. Jos teillä sattuu olemaan näistä lähempiä kokemuksia, niin olisi tosi mukavaa kuulla :)

Garnier Ambre Solaire - After sun Galmining gel


Tätä tuotetta en ole aiemmin kokeillut, mutta innostuin tästä kovasti, sillä veikkaan että kylmä geeli tuntuu palaneella tai kuumottavalla iholla hyvältä. Tätähän voisi säilyttää vaikka jääkaapissa, niin sitten geeli olisi ihan oikeasti viileää. 

Nivea Sun - Moisturising after sun lotion 

 
Tätä tuotetta minulla on ollut aiemminkin ja voin vakuuttaa, että toimii. Meillä oli tätä viime joulukuussakin mukana ja puolessatoista viikossa oli purkillinen hävinnyt kahteen ihmiseen. Näiden kosteuttavien tuotteiden merkitystä ei vaan voi liiaksi korostaa aurongonoton jälkeen!

Lumene - Sun & Care After Sun Lotion 


Piti ottaa näemmä jokaiselta merkiltä yksi after sun tuote, heh. Myöskään tätä en ole aiemmin kokeillut. Luulisi, että olisi aika samanlaista kuin Nivean vastaava? Tosin tämä sisältää aloe veran sijaan Cloudberryä. 
Lumene Sun & Care Protecting Sun Cream (30)


Niin ikään Lumenelta ihan perus aurinkosuojavoide suojakertoimella 30. Tota suojakerrointa käytän lähinnä silloin kun otan oikein ottamalla aurinkoa tai kun tiedän, että olen pitkään paikassa jossa ei välttämättä pääse varjoon. 
Nivea Sun Protect & Bronze (20)


Tätä rasvaa käytin viime talvenakin ja toimii hyvin! Suojakerroin 20 on omalle iholleni aika perus ja toimii hyvin, suojaa hyvin eikä iho pala. Tuo Bronze viittaa tässä siihen, että tämä tuote sisältää lakritsikasvin uutetta, joka aktivoi ihon oman melaniinin tuotantoa. 
Clarins Sun Wrinkle Control Cream for Face (30)


Tätä rasvaa ostin ihan ensimmäistä kertaa ja täytyy myöntää, että minulla on suht korkeat odotukset tämän tuotteen suhteen. Halusin kasvoille tällaisen "täsmä" tuotteen, rasvan joka on kehitetty erityisesti kasvojen iholle. Yhden purkin luulisi riittävän matkan ajaksi. Tämä korvaa käytännössä matkan aikana tavalllisen kasvoille käyttämäni päivävoiteen. 
Piz Buin Mountain suncream (50)


Tämä tuote on toivottavasti ylilyönti suojakertoimensa suhteen, mutta pakko varautua silti kaikkeen. Viimeksi minulla paloi esim. nenä niin pahasti, että siinä oli jo palovamma. Suomeen palattuamme nenästä lähti palasia, kuinka ihanaa enkä voinut sitten pariin päivään ulkoilla ilman nenän suojausta koska pakkanen tuntui aika ikävältä ihottomalla nenällä. En halua kokea sitä uudestaan, siksi siis tämä rasva. Nenän lisäksi myös korvani palavat erittäin herkästi. 
Piz Buin After sun radiant face cream


Halusin kasvoille kehitetyn oman after sun tuotteen ja tällä kertaa valitsin tämän Piz Buinin tuotteen. En ole kokeillut tätä aiemmin. Tuote sisältää E-vitamiinia.

En ole siis tiedostaen lähdössä polttamaan ihoani, sillä minulla on viisi kuukautta aikaa ruskettua - kerrankin ei siis ole "kiire". Tuskin tulee ihan joka päivä otettua ottamalla aurinkoa, mutta ulkona liikkuessaan säteiltä ei voi välttyä ja siksi on pakko joka päivä suojautua. Luulen kuitenkin, että ajan kuluessa ihoni tulee tottumaan aurinkoon eikä minun tarvitse joka päivä läträtä rasvaa ihan samoissa määrin kuin ensimmäisinä päivinä. Kasvojen ihon kohdalla aion kuitenkin olla erityisen tarkka, siksi ostin nuo järeät täsmätuotteetkin. En halua kotiutua matkani jälkeen rusinana :) 

Tässä oli varmaan tarpeeksi, mitä luulette? :)

PS. Kyllä aina yksi baby oil purkkikin mahtuu rinkkaan, pakko mahtua!

4 kommenttia:

 1. Tykkään itsekin tosta protect&bronzesta. Menee hyvin Suomen kesässä kun ei hirmuisia suojakertoimia tarvitse. Ehkä jopa hiukan paremman rusketuksen voi sillä saada. Ainakin jos jaksaa niin uskoa. :P Rusketun muuten aika huonosti.

  Mulla on blogissani sulle jotakin, käyhän katsomassa. :)

  VastaaPoista
 2. Joo se on kyllä hyvä rasva, itse käytin sitä viime jouluna lomalla suht paljon ja kai sillä himpun verran paremmin ruskettuu :P Ja kiitos, täytyy käydä kurkkimassa blogiisi :)

  VastaaPoista
 3. Kyllä noilla varmasti pärjää! 50 suojakertoinen voide ei mun mielestä ole mikään ylilyönti, mä käytin Thaimaassa viiskymppistä kasvoihin ensimmäisinä viikkoina ja muutenkin olkapäihin, nenään ja korviin aina kun tuntui että meinaa palaa. Kyllä sitä silti vaan ruskettuu vaikka onkin kunnon suojavoiteet. Mä olen muuten käyttänyt kasvoille apteekissa myytävää Aco-sarjan aurinkorasvaa, joka on siis ihan kasvoille tarkoitettua ja imeytyy nopeasti. Luulis kyllä että tuo Clarinsin rasva on kans hyvää, ite oon ainakin tykännyt Clarinsin ihonhoitotuotteista tosi paljon. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo toi 50 suojakerroin on tosiaan hyvä ensimmäisille viikoille :) Voi olla aika tukalat oltavat jos heti palaa, sillä sen jälkeen iho ei pääse oikein missään vaiheessa "lepäämään". Joka päivä saa kuitenkin lisää aurinkoa. Mä oon kuullut kanssa pelkästään positiivista noista Acon tuotteista, täytyy ehkä jossain vaiheessa kokeilla. Kiva kun kirjoittelit kokemuksiasi :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit, piristit päivääni! :)