keskiviikko 30. toukokuuta 2012

Kivinen tie.

- lähes kirjaimellisesti...

Innostuin nimittäin maanantai-iltana katselemaan niitä lentoja Gambiaan. Tuskin vielä varaan mitään, sillä haluan seurata hieman hintakehitystä, mutta halusin kuitenkin kartoittaa hieman sitä missä mennään...

Voi peura, taisi lipsahtaa suustani kun klikkailin vertaa.fi:n Helsinki-Gambia yhteyden. Joo, kyllä ne hinnatkin olivat ihan mukavan suolaisia, mutta ne lentoajat...Ei nyt pitänyt ihan paikkaansa slogan "illaksi kotiin". 

Tjäreborg lentää "suoria" turistilentoja Gambiaan, mutta lennot alkavat vasta joulukuun puolessavälissä, joten en voi hyödyntää niitä. Olen kuullut huhupuheita, että Lontoosta pääsisi turistiajan ulkopuolella suht kätevästi Gambiaan. Suht kätevästi on tietysti aika laaja käsite; vai mitä mieltä olette 34-40h kestävistä matka-ajoista pahimmillaan kolmella välilaskulla lentoyhtiön ollessa Virgin Nigeria? Ei, en ole rasisti, mutta jossain kohtaa minunkin luottamukseni loppuu. 

Tein hakuja ja tein vielä kerran hakuja, kunnes sain selville että Bryssel olisi se oikea välietappi Helsingistä lähdettäessä. Sieltä pääsee joko ihan suorilla lennoilla tai sitten välilaskullisilla, mutta ainakin matkustusajat ovat hieman inhimillisempiä. Kerran joutui kyllä hieraisemaan silmää, kun lähtöpäiväksi oli merkitty 27.10 ja saapumispäivä perille 29.10. Niin, katsoinko nyt  lentoja vai kamelikyytejä?

Tällä hetkellä olen vahvasti sitä mieltä, että otan Brysselistä suoran lennon Banjuliin ja jollain säädyllisellä lentoyhtiöllä (taisi olla Lufthansa). Harmi vain, että näillä kahdella ääripäällä on "hieman" hintaeroa. Nyt yritän kovasti arpoa, että pysyykö neitsyt Nigeria ilmassa vai maksanko suosiolla itseni kipeäksi perille pääsystäni...

10 kommenttia:

 1. Voisin väittää, että sun matka alkaa mukavammin kun sun ei tartte miettiä sitä, että pääsetkö turvallisesti perille. Ota se Lufthansa! Näistä tietyistä lentoyhtiöistä kun ei voi olla yhtään varma..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mä oon kyllä niin samaa mieltä sun kanssasi! Lufthansa taitaa olla oikea valinta tässä tapauksessa :)

   Poista
 2. Ja me kun ollaan mietitty, uskalletaanko jo lentää LOT:lla (Puolalainen lentoyhtiö, joka ennen meidän edellistä reissua tiputti oman presidenttinsä...), mutta taitaa olla tämä pohdinta vähän eri mittakaavassa kuin Nigerian neitsyt. :D

  Onneksi katselet ajoissa, kyllä sinne Gambiaan varmasti pääsee suoremminkin! Lufthansa muuten osasi lentää sinne Puolaankin yli 8 tunnissa kahdella välilaskulla - missä ihmeessä ne pörräilee?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä viitti, hieman repesin tuosta Nigerian neitsyeestä. Onko lento täynnä neitsyitä? Anteeksi karkea huumori, ei ehkä sovi julkiseen blogiin :D No toi on kyllä aika hyvä aika jo Puolaan, luulisi että sinne olisi hieman suorempikin tie :D

   Poista
  2. En tiedä onko mulla hyvä, vai huono huumorintaju, mutta mua ainakin nauratti tuo Nigerian Neitsyet ja just tuo, että onko lento täynnä neitsyitä.. :D

   Poista
  3. Ihan hyvä mun mielestä; ei kaikkea vaan voi ottaa vakavasti eikä tässä pilkattu ketään yksittäistä henkilöä :) Ja toisaalta, toi on tosi outo lentoyhtiön nimi muutenkin!

   Poista
 3. Auts. Nuo vaihdot on kyllä aina raskaita ja varsinkin vielä yksin.. =/ Toivottavasti bongaat jonkun inhimillisen hintaisen ja mielellään lyhyemmällä matkustusajalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo etekin tällaiselle stressaajalle monet vaihdot olisivat kyllä aika ikävä juttu. Ennemmin kyllä maksan sitten vähän ekstraa mutta otan lyhyemmän reitin ja turvallisemman koneen.. :D

   Poista
 4. Vaihtolennot aina tuppaa venyttämään tuota kokonaislentoaikaa harmittavan paljon :/ Ideaaleinta tietenkin olisi, jos olisi vain yksi välilasku ja lentoyhtiönä joku eurooppalainen lentoyhtiö, ainakin mielenrauhan vuoksi :) Heh, Virgin Nigeria kuulostaa vähän liian eksoottiselta kieltämättä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jos ottaisin Brysselistä sen Lufthansan lennon niin mulla olisi vain yksi vaihto ja lentoyhtiö olisi eurooppalainen. Okei, ehkä neitsyt Nigeriankin kone pysyy ilmassa mutta mä oon kyllä just sellainen ihminen joka miettii että "entä jos". Ja vielä kun joutuu yksin menemään..

   Poista

Kiitos kun kommentoit, piristit päivääni! :)